Meksyk89 Napisano 26 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 26 Kwietnia 2009 Dzięki wielkie zastosuje sie do wasych porad. Nie ukrywam Mirku, że przeglądalem twoje warsztaty z panterami i podejrzałem tam to i owo. Twoje prace są super, mam nadzieje ze moja panterka bedzie chociaz w 50% taka jak twoja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Meksyk89 Napisano 30 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 30 Kwietnia 2009 Mam pytanie jakim kolorem pomalować wentylatory? chcialem połączyć wanne z kadłubem chciałem je pomalować. Z góry dzięki za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
author21 Napisano 7 Maja 2009 Share Napisano 7 Maja 2009 Czemu ostatnie koło tak dziwnie złożone (to ostatnie stalowe koło jezdne) - roumien ze na such było, a później będzie poprawnie - w całości ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Meksyk89 Napisano 7 Maja 2009 Autor Share Napisano 7 Maja 2009 To na sucho jest. Potem przed przymocowaniem poprawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Meksyk89 Napisano 8 Maja 2009 Autor Share Napisano 8 Maja 2009 Pisalem o tym w placu zabaw ale nie wzyscy tam zadlądają więc napisze i tu. A więc tak w sobote 9 mja planuje wyjazd do konewki w celu zwiedzenia tamtejszych bunkrów kolejowych oraz małej ekspozycji pojazdów wojskowych http://www.bunkierkonewka.eu/ Niestety moja druga połówka pracuje w weekend a znajomi nie maja ochoty "na głupie bunkry". Jeżel jest ktoś chętny z warszawy na taką "eskapade" to kontakt ze mna na PW albo wiadomość na gadu możecie też wysłać smsa 501-841-353. Wyciekcza samochodem więc będzie ew. mała zrzuta na paliwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 8 Maja 2009 Share Napisano 8 Maja 2009 o kurcze fajna sprawa,szkoda ze juwenalia na uw i juz sie zludzmi ustawilem,no naprawde lipa ale duzo wrazen zycze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Meksyk89 Napisano 17 Maja 2009 Autor Share Napisano 17 Maja 2009 Ostatnie fotki przed malowaniem. Mam nadzieje, że jest ok chociaż mi to śrenio się podoba szczególnie gąski... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 17 Maja 2009 Share Napisano 17 Maja 2009 Jestem ciekawy jak Ci pójdzie malowanie kompletnie sklejonego modelu. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Meksyk89 Napisano 17 Maja 2009 Autor Share Napisano 17 Maja 2009 Oczywiście gąski i koła są tylko na sucho.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tremac Napisano 18 Maja 2009 Share Napisano 18 Maja 2009 Ladnie to wszystko wyglada jestem ciekaw dalszych updatow przy okazji przeleje kilka patentow do swojej panterki ktora sie buduje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Meksyk89 Napisano 5 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 5 Czerwca 2009 Mam problem nie wiem jaki dać kolor bazowy czy ma to być olivgrun a na to kamo z dunkelgelb czy może odwrotnie? Malownie jest takie. Aha i jeszcze druga sprawa jak zmatowić powierzchnię po sidoluxie? Po pokryciu nim modelu strasznie się świeci i nie wiem co z tym zrobić? Może zmienić lakier? co poleciacie?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panzer_lehr Napisano 5 Czerwca 2009 Share Napisano 5 Czerwca 2009 (edytowane) Ja robiłem cały wóz na zółto, a potem nałożyłem zielone łaty. Co do sido, ja nakładam z aerka więc kryje dosyć równo, a warstwa jest na tyle cienkqa, że aż tak mocno się nie swieci, po za tym, na samym końcu pryskam wszystko półmatowym lakierem bezbarwnym. Edytowane 5 Czerwca 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 5 Czerwca 2009 Share Napisano 5 Czerwca 2009 Ja robiłem cały wóz na zółto, a potem nałożyłem zielone łaty. Bo tak ma być. Co do sido czy innego satynowego lakieru - taki lakier nie jest nakładany dla ozdoby tylko pomaga nam przy washu a przede wszystkim przy nakładaniu kalkomanii, więc to normalne, że potem trzeba nałożyć lakier matowy. Oczywiście te operacje robimy tylko za pomocą aerografu. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 5 Czerwca 2009 Share Napisano 5 Czerwca 2009 Bo tak ma być. Zastanawia mnie, to Pojazd jest z krótkiej serii z marca 1945, wyprodukowanej w zakładach MAN, zatem uważam, że bazą powinien być Dunkelgruen, a Wehrmachtolive (Dunkelgelb) jedynie uzupełnieniem. Niemniej jeśli masz Seb jakieś potwierdzenie swojej tezy to z ciekawością wysłucham, bo nie daje mi to spokoju... Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Meksyk89 Napisano 5 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 5 Czerwca 2009 Ja też szukam jakiś zdjęć, które by potwierdziły jedna czy druga tezę. Jak by ktoś znalazł coś to prosze umieścić w tym temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
badger Napisano 5 Czerwca 2009 Share Napisano 5 Czerwca 2009 Jakub z kwietnia 1945r. Zakład M.A.N. - baza prawie na pewno zielona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 6 Czerwca 2009 Share Napisano 6 Czerwca 2009 Jakub z kwietnia 1945r. Zakład M.A.N. - baza prawie na pewno zielona. Całkiem możliwe, ale co za różnica. Widziałem w sieci zrobioną tą Panterę, gdzie plamy były koloru mini Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 6 Czerwca 2009 Share Napisano 6 Czerwca 2009 Jakub z kwietnia 1945r. Zakład M.A.N. - baza prawie na pewno zielona. Dokładnie z kwietnia, a nie z marca jak błędnie napisałem - niemniej kwestia zielonego raczej jest pewna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
author21 Napisano 9 Czerwca 2009 Share Napisano 9 Czerwca 2009 Skleiłem ten model, doktoryzowałem się trochę. Baza zielona 100 %, nawet spójrz na koła, pociagnięte kilka tylko na żółto, reszta zielona. Z minią też były, ale inne nr taktyczne. Wszystkie w tym okresie baza zielona i plamy minia, dunkelgelb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Meksyk89 Napisano 9 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 9 Czerwca 2009 Przestudiowałem już fotki z epoki i już jestem pewnien co do malowania. Narazie bawię się z tym stadkiem kół Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Meksyk89 Napisano 17 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 17 Czerwca 2009 Mam problem. Namalowałem kamo na wieży i kiedy zdejmowałem blutacka którym maskowałem pojawił się problem. Mianowicie w miejscu w którym znajowały się wałeczki blutacka, kolor bazowy zciemniał. Nie wiem teraz co z tym fantem zrobic... Poprawiać pędzlem czy to juz do niczego się nie nada? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szwabu87 Napisano 17 Czerwca 2009 Share Napisano 17 Czerwca 2009 Nie miałem z tym styczności (blutack), ale może wystarczy tylko przemyć, albo papierem sciernym lekko na mokro pociągnąć??.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
author21 Napisano 17 Czerwca 2009 Share Napisano 17 Czerwca 2009 A po co nakładałeś tego Blutacka ? Załamamnia plam jakoś dziwnie ostre i stopniowane, np żółta plama na boku, pomiedzy uszami na kamuflaż roślinny. Chyba łagodniej być powinno, na okrągło. Ja mam tą PAnterę zrobioną, wkrótce wystawię. Malowałem to kamo od ręki pędzelek. Chyba ostre przejścia łatwiej niż aero. Myslę, że możesz spokojnie wycieniować pędzelkiem. Poza tym te róznice zanikną przy dalszych obróbkach - wash itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Meksyk89 Napisano 17 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 17 Czerwca 2009 No i po zawodach. Model wylądował w misce razem z kretem po fatalnym malowaniu kadłuba . Malowanie od nowa niebawem. Musze kupić nowe farby pod areograf, bo do tego akurat pactry używałem. Możecie mi coś polecić? Jakich wy używacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 17 Czerwca 2009 Share Napisano 17 Czerwca 2009 Surfacer rozcieńczany Mr. Leveling Thinnerem jako podkład, a na to Vallejo Model Color. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi