maciekw Napisano 15 Lutego 2009 Share Napisano 15 Lutego 2009 Warsztat Oto ukończony model. Ma sporo niedoróbek, ale już nie bardzo mam siłę na poprawianie tego. Następny będzie lepszy. A teraz fotki: Pozdrawiam Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 16 Lutego 2009 Share Napisano 16 Lutego 2009 Maciek - bardzo fajny ten model, milo zobaczyć w galerii kolejnego Humvee. Jak dla mnie trochę zbyt "monotonny" silnik, mógłbyś też trochę bardziej otworzyć maskę, w oryginale otwiera się prawie do pionu. Panele CIP robiłeś z blaszek czy to Twoje własne rękodzieło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekw Napisano 16 Lutego 2009 Autor Share Napisano 16 Lutego 2009 Witam. Panele CIP zrobiłem z blaszek Eduarda, ale ta blaszka na masce mi się ułamała i wyszło, jak wyszło. Co do monotonności silnika, to mam na swoje usprawiedliwienie, że wzorowałem się zdjęciami. Maskę rzeczywiście mogłem bardziej otworzyć, ale wolałem zrobić tak, jak jest. Pozdrawiam i zachęcam innych do krytykowania Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 16 Lutego 2009 Share Napisano 16 Lutego 2009 Pozdrawiam i zachęcam innych do krytykowania Maciek Widzę że mamy ten sam problem, nikt nie komentuje naszych prac Mi sie bardzo podoba chociaż mogłeś tą maskę machnąć wyżej, następny będzie jeszcze lepszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klepas Napisano 16 Lutego 2009 Share Napisano 16 Lutego 2009 Mogę tylko powiedzieć, że jak dla mnie to pierwszorzędna robota (no tylko ta maska za nisko) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reni18 Napisano 16 Lutego 2009 Share Napisano 16 Lutego 2009 Jak z mojego punktu widzenia ten model wyszedł Tobie bardzo dobrze jestem wielkim miłośnikiem współczesnych pojazdów dobra robota i oby tak dalej i jeszcze lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mart72 Napisano 16 Lutego 2009 Share Napisano 16 Lutego 2009 niby gdzie te niedoróbki? Mi sie podoba Mam przy okazji pytanko. W dosyć nieokreślonej, dalszej przyszłości będę się brał za piranię. Oponki czymś pokrywacie w takich pojazdach (werniks), czy zostawiacię gumową gumę i tylko przecierka suchym pędzlem ew. pastel? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 16 Lutego 2009 Share Napisano 16 Lutego 2009 Dla mnie wygląda na wykończony i to ładnie . Jakiej użyłeś farbki piaskowej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tankista17 Napisano 16 Lutego 2009 Share Napisano 16 Lutego 2009 łaaaaaał, ale bajer!! Zdejmowany dach!!! Ja chce tak w moich czołgach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 17 Lutego 2009 Share Napisano 17 Lutego 2009 fajnie sklejony i pomalowany,powala ilosc detali tylko czego tak sie blysczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekw Napisano 17 Lutego 2009 Autor Share Napisano 17 Lutego 2009 niby gdzie te niedoróbki? Np. jedną widać na 7-mej fotce (od góry, ale to poprawię). Generalnie trochę kiepsko wyszły ramki okien w drzwiach (te po prawej stornie, a szczególnie ta przednia). Po lewej (a szczególnie z przodu) wyszły dobrze. Sporo braków mam po wewnętrznej stronie maski- z tego powodu nie jest wyżej podniesiona. Chciałem to trochę zasłonić. Kolejnym błędem jest właśnie maska trochę za bardzo opuszczona. To można poprawić bez problemów, ale uwidoczniłoby kilka większych niedoróbek. Jakiej użyłeś farbki piaskowej ? Farba to piaskowe valleyo color z "iraq" w nazwie. tylko czego tak sie blysczy? Fakt, jest trochę mniej matowy, niż powinien. W rzeczywistości jest satynowy, ale wyszedł mi zamiast "bardziej matowy" trochę "mniej matowy", jednak ciągle jest to satyna w mniej więcej (tak na oko) dopuszczalnym zakresie. Reszta to kwestia oświetlenia i (po raz pierwszy) poprawiania (jasność, przycinanie) zdjęć w programie graficznym. Jak widać odbicia światła są widoczne zwykle z tej samej strony kadru (okno). A pozatym bardzo się cieszę, że komuś (wam) się model podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filon Napisano 19 Lutego 2009 Share Napisano 19 Lutego 2009 Całkiem mi się podoba. Z braków pod maską, to chyba braknie węża łączącego chłodnicę z silnikiem, a w podwoziu wlewu paliwa ze zbiornikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekw Napisano 19 Lutego 2009 Autor Share Napisano 19 Lutego 2009 Z braków pod maską, to chyba braknie węża łączącego chłodnicę z silnikiem ..... Hmmm.... Wygląda na to, że zamontowałem go w złym miejscu. Efekt nie sprawdzania na fotkach w trakcie roboty, ale sporo przed- zapomina się jak to powinno być zamontowane. Ale to mam nadzieje nie będzie trudne do poprawy. chłodnicę z silnikiem, a w podwoziu wlewu paliwa ze zbiornikiem Na szczęscie to jest, może trochę mało widoczne, ale na ostatniej fotce coś widać (kiepsko bo kiepsko, ale jednak). Mogłem to co najwyżej źle poprowadzić i zbyt mocno okurzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filon Napisano 25 Lutego 2009 Share Napisano 25 Lutego 2009 ... a w podwoziu wlewu paliwa ze zbiornikiem Na szczęscie to jest, może trochę mało widoczne, ale na ostatniej fotce coś widać (kiepsko bo kiepsko, ale jednak). Mogłem to co najwyżej źle poprowadzić i zbyt mocno okurzyć. A fucktycznie, jest, sorry, ślepym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi