Tomek Mroczkowski Napisano 21 Lutego 2009 Share Napisano 21 Lutego 2009 "I nadszedł dzień sądu..." Tak zaczyna się zazwyczaj jakiś horror, czy ta galeria jest podobna? No w kilkudziesięciu procentach może i tak... No cóż Skif jakością popisywać się nie lubi więc trzyma tradycję dalej... Polecam Zvezdę bo nawet jeśli zły model to lepszy od tego. "No ale może ma plusy..." ktoś krzykną w oddali... No ma -Cena -Dużo nierozpadających się kalek -Cena -Ładne pudełko -I cena A jeszcze cena mówiłem? Nie ?! A to jeszcze cena... choć mała nie jest ale i tak ok 40 zł da się wydusić na taki model, malowanie dla mnie nie wyszło, ale się zbytnio nie przejmuje, bo co ja tracę O czym zapomniałem? Jeśli tak to napiszcie Zdjątka 3...2...1... a dobra wyślę to na forum, niech się pośmieją, bo dawno nic nie dawałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzikichomik Napisano 21 Lutego 2009 Share Napisano 21 Lutego 2009 Malowany pędzelkiem ? Fajny efekt "okurzenia" jak by jechał po suchych stepach:) Błotko z tyłu na podwoziu na pierwszy rzut oka skojażyło mi się z hmm... wielką mega rdzą:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 21 Lutego 2009 Share Napisano 21 Lutego 2009 Skif jak Skif Na płytkach widać jak Ci wash sie zebrał, mogłeś wytrzeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 21 Lutego 2009 Autor Share Napisano 21 Lutego 2009 Zacieki specjalnie zostawiłem, myślałem że inaczej trochę wyjdzie, no ale (tu zacytuję z pewnego kabaretu LINK) "Czym my ryzykujemy..." Błoto a raczej glina to glina :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 21 Lutego 2009 Share Napisano 21 Lutego 2009 To ja tak. Sam nie przepadam za współczesnym rosyjskim sprzętem, to i ten czołg sam w sobie mi się nie podoba. Sam model wygląda jakoś sztucznie i powiem szczerze, że nie wiem dlaczego, tylko odniosłem takie wrażenie. Zbirniczki na paliwo to ona w skali1/1 tez są takie krzywe co do osi pojazdu czy to błą Skif-a? Brudzenie: dlaczego gąski są takie czyste jeśli dół pojazdu jest dość brudny? No to chyba tylko tyle ode mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 21 Lutego 2009 Share Napisano 21 Lutego 2009 Ogólnie model mi się podoba i wygląda bardzo przyjemnie, ale mam kilka uwag. Po pierwsze średnio podoba mi się to błoto, wygląda jakoś dziwnie. Druga rzecz, tak jak wspomniał Kacperek, dół czołgu uwalony, a gąsienice czyste, ale jest kilka plusów. Podoba mi się kamo tego czołgu oraz fajnie wygląda ta zwinięta szmata na wieży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamus Napisano 8 Marca 2013 Share Napisano 8 Marca 2013 Witam. Podzielam uwagę Kacperka315 odnośnie zbiorników paliwa. Coś w tym jest, coś jest nie tak. W moim Skifie (też T-80 ) jest to samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panzer_lehr Napisano 8 Marca 2013 Share Napisano 8 Marca 2013 To ja od siebie. Błoto jak dla mnie nie naturalne, a i gąski jakieś takie za czyste, jeśli reszta ubabrana. Jednakże nie to mnie najbardziej razi w twoim poście. Najbardziej rażąca dla mnie jest polszczyzna której używasz. Jest jedna zasada (chyba, że Twoi poloniście nie zwracali na to uwagi, w co nie wieżę), nigdy, przenigdy nie zaczyna się zdania od...NO. Reszta ogólnie do przyjęcia. I jeszcze jedna rada. Tomek, spróbuj zainwestować w aerograf. Nie musisz od razu kupować IWATA'y, czy AZZTEC'a, bo są tańsze rozwiązania, tak na dobry początek. Powodzenia Maciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 8 Marca 2013 Share Napisano 8 Marca 2013 Myślę że Tomek ma już aerograf. W końcu to 4 lata od publikacji tego modelu, he, he. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 8 Marca 2013 Autor Share Napisano 8 Marca 2013 Jednakże nie to mnie najbardziej razi w twoim poście. Najbardziej rażąca dla mnie jest polszczyzna której używasz. Jest jedna zasada (chyba, że Twoi poloniście nie zwracali na to uwagi, w co nie wieżę), nigdy, przenigdy nie zaczyna się zdania od...NO. Wiem, że zdania od "no" się nie zaczyna, chyba, że operuje się językiem hiszpańskim. Nie mniej to jest forum gdzie forma wypowiedzi jest luźna, używam języka potocznego i mogę moja wypowiedź zacząć nawet od "że". Dodatkowo zacząłem zdanie od "no" w postaci czyiś słów, wyraźnie są objęte cudzysłowem. I jeszcze jedna rada. Tomek, spróbuj zainwestować w aerograf. Nie musisz od razu kupować IWATA'y, czy AZZTEC'a, bo są tańsze rozwiązania, tak na dobry początek. Co do aerografu, wątek jest dla mnie póki co zamknięty, modelarstwo zeszło na dalszy plan, klasa maturalna więc i mniej czasu. Kiedyś zapewne wrócę do modeli z większą ilością czasu, ale obecnie mam 2 rozgrzebane i praktycznie żadnego czasu na budowę ich. Pozdrawiam! Tomasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 8 Marca 2013 Share Napisano 8 Marca 2013 W ramach kwestii językowych pozwolę sobie zauważyć, iż także doradcy potrafią miewać problemy, kiedy w coś nie "wieżą" Działam w lotnictwie i nie mogę się wypowiedzieć na temat modelu ze zbyt dużym znawstwem. Jednak co do zasady podobają mi się współczesne radzieckie/rosyjskie czołgi, a czytając wypowiedzi kolegów przychylam się do ich opinii zarówno co do plusów jak i minusów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi