Marcin_C Napisano 4 Października 2006 Share Napisano 4 Października 2006 Witam. Kolejna relacja, zaczynam się germanizować na poważnie. Zacząłem od kokpitu. Kilka elementów fototrawionych, dwa kabelki zrobione samemu, jeden od instalacji zmiany skoku łopat śmigła, drugi to istalacja spustu karabinów maszynowych. Dorobiona jest dźwignia przepustnicy, ponieważ ta, która jest na wewnętrznej stronie burty kadłuba nie trafia w moje gusta estetyczne. Na tejże dźwigni jest doklejony ów kabelek od zmiany skoku łopat śmigła jak też na czerwono pomalowany przełącznik od tego mechanizmu wykonany z pozostałości z blaszek fototrawionych. Pasy bezpieczeństwa to el. fototrawione. Całość malowana Aerografem na kolor RLM 66, następnie wszystko przetarte na sucho rozjaśnionym RLM 66. Drobne detale czerwone i żółte to pędzelek, jak i poduszka w fotelu pilota. Zegary to kalkomanie. W sumie jestem zadowolony, kokpit napewno prezentuje się zdecydowanie lepiej niż ten w Bf 109, ale i model innej nieco klasy. A wygląda to to tak: Aktualnie nituje się powierzchnia samolotu, a zaręczam, że w przypadku FW 190 jest co nitować. W następnej kolejności na warsztat idzie silnik, w którym dodam też co nieco od siebie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAGITARIUS Napisano 5 Października 2006 Share Napisano 5 Października 2006 Mała wrzutka ;) powodzenia Będę zerkał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_C Napisano 6 Października 2006 Autor Share Napisano 6 Października 2006 Dzięki za fajne fotki tablicy wersji A8 jak na moje mocno jeszcze nie doświadczone oko. Tamiya ma błędy nawet na desce rozdzielczej, ale bez blaszki są one nie do poprawienia. Obiecuję poprawę. Przyznaj się, specjalnie się ze mną droczysz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAGITARIUS Napisano 6 Października 2006 Share Napisano 6 Października 2006 Nie absolutnie, nie chodzi o droczenie myślałem, że przydadzą się te fotki ... Mam jeszcze podobne fotki zegarów do 110ki i szczerze mówiąc nawet nie wiedziałem, że zdjęcia które wstawiłem to tablica od A8. Sam kiedyś robiłem podobne modele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_C Napisano 6 Października 2006 Autor Share Napisano 6 Października 2006 Wiem wiem, widziałem Twoje prace, ja w to dopiero wchodzę, więc póki co robienie takiej foczki sprawia mi ogrom radości. Tak czy inaczej dzięki za fotki, przydadzą się przy A8 Eduarda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAGITARIUS Napisano 6 Października 2006 Share Napisano 6 Października 2006 Tak czy inaczej dzięki za fotki, przydadzą się przy A8 Eduarda Myślę, że tylko jako porównanie ... Edek dorzucił ładą kolorową blaszkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_C Napisano 6 Października 2006 Autor Share Napisano 6 Października 2006 Wiemy wiemy, kwestia jeszcze sprawdzenia poprawności owej blaszki ;) wiem przesadzam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_C Napisano 6 Października 2006 Autor Share Napisano 6 Października 2006 Ołki dołki, my tu gadu gadu a postępów nie widać, w końcu udało się zakończyć najżmudniejszy proces w trakcie budowy tego zwierzaczka. Oto kilka fotek na gorąco: No to tyle tym razem. Kilka szczegółów wewnątrz kadłuba i będziemy leptać całość do kupy. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 6 Października 2006 Share Napisano 6 Października 2006 Sam nitowales? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_C Napisano 6 Października 2006 Autor Share Napisano 6 Października 2006 Tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 6 Października 2006 Share Napisano 6 Października 2006 No to szacun... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_C Napisano 6 Października 2006 Autor Share Napisano 6 Października 2006 Dzięki staram się To jeszcze nie koniec, część nitów dopiero jak skleję bryłę samolotu. No i do ponitowania została osłona silnika i osłony goleni podwozia. Ale to później, teraz jestem na etapie przygotowywania drobnych elementów pod malowanie, powolutku do przodu, no i 109'tka czeka na wykończenie, ale chyba zrobię tak, że równolegle będą lakierowane, kalkowane i łoszowane. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_C Napisano 8 Października 2006 Autor Share Napisano 8 Października 2006 Mały apdejt Pozdrawiam. Jakoś powoli idzie do przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 8 Października 2006 Share Napisano 8 Października 2006 Noo... Daje rade... Jak juz sie tak bawisz w drobiazgi, to mam dla Ciebie pewna sugestie. Zrob lufy KMow i pitote z igiel lekarskich. W tej skali bedzie to ladnie widac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_C Napisano 8 Października 2006 Autor Share Napisano 8 Października 2006 Sugestia przyjęta będą z igieł, tylko muszę dobrać odpowiednie średnice, bo w zewnętrznych kaemach będzie pewna gimnastyka, ale o tym jutro. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_C Napisano 10 Października 2006 Autor Share Napisano 10 Października 2006 Efekt pracy w dniu wczorajszym Pozdrawiam. P.S. Majek, zgodnie z sugestią i zaiste wygląda to o wiele lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 10 Października 2006 Share Napisano 10 Października 2006 P.S. Majek, zgodnie z sugestią i zaiste wygląda to o wiele lepiej O niebo lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_C Napisano 10 Października 2006 Autor Share Napisano 10 Października 2006 To jestem w szoku, że kolega tu zagląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 10 Października 2006 Share Napisano 10 Października 2006 P.S. Majek, zgodnie z sugestią i zaiste wygląda to o wiele lepiej Zwroc uwage na CA w miejscach obsadzenia luf. Bedziesz go chyba musial jeszcze doszlifowac troche... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_C Napisano 10 Października 2006 Autor Share Napisano 10 Października 2006 Spoko loko, jest jeszcze przed szlifowaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 10 Października 2006 Share Napisano 10 Października 2006 To jestem w szoku, że kolega tu zagląda Wszystko co się da postawić, zawiesić, podwiesić ... na naczepę, podczepę, przyczepę, rozczepę ... jest w zainteresowaniach tornada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_C Napisano 10 Października 2006 Autor Share Napisano 10 Października 2006 W 1:24 jeszcze samolotu nie robiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 10 Października 2006 Share Napisano 10 Października 2006 O wlasnie, Andrzej, jak tam Twoj Harrier? Sorki, Marcin za offtopa, ale tak mi sie przypomnialo, apropos Tornado. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_C Napisano 12 Października 2006 Autor Share Napisano 12 Października 2006 Kolejny mały kroczek do przodu,w końcu znalazłem chwilę na położenie podkładu, nie sądziłem, że podkład humbrola również usuwa małe ryski Zdjęcie prawego skrzydła, teraz po położeniu podkładu dobrze widać prace poczynione przy nitowaniu. Pozdrawiam. Dziś wieczorem zaplanowane preszejdingowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imt Napisano 12 Października 2006 Share Napisano 12 Października 2006 Fajnie wyszły te nity. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi