Artur Wałachowski Napisano 5 Marca 2009 Napisano 5 Marca 2009 (edytowane) Przedstawiam Wam dioramke jaką ostatnio ukończyłem,scenka przedstawia Normandię z 1944 roku.Model ten był ostatnio w Bytomiu,ale tak niefortunnie ustawiony że nic nie było widać. Edytowane 5 Marca 2009 przez Gość Cytuj
peter Napisano 5 Marca 2009 Napisano 5 Marca 2009 ALe gites Bardzo mi sie podoba PS Masz literówkę w tytule Cytuj
Artur Wałachowski Napisano 5 Marca 2009 Autor Napisano 5 Marca 2009 PS Masz literówkę w tytule No właśnie nie mam,sam sie zdziwiłem ,ale orginalnie tak to się pisze. Cytuj
Artur Wałachowski Napisano 5 Marca 2009 Autor Napisano 5 Marca 2009 No tak...poprawiłem,dzieki. Cytuj
Wojtek B. Napisano 5 Marca 2009 Napisano 5 Marca 2009 Diorama świetna a figurki normalnie miodzio . Pozdrawiam. Cytuj
Jędrek Napisano 5 Marca 2009 Napisano 5 Marca 2009 dla mnie świetna choć w moim odczuciu powinno być więcej kurzu/pyłu na ulicy ale nie wpływa to na moją ogólną wysoką ocenę, sam bym tak jej nie zrobił Jędrek Cytuj
Corsair Napisano 5 Marca 2009 Napisano 5 Marca 2009 Faktycznie zwłaszcza w otoczeniu "logistycznych zdolności niemieckiej kolei" wiele dioram zostało zepchniętych na plan dalszy. Tę jednakoż pamiętam z racji germańca spokojnie siedzącego w obliczu wroga. Wykonanie świetne, obok dioramki z ruskim Shermanem to jedna z fajniejszych dioram na wystawie. Może dlatego, że lubię takie "miastowe" klimaty. Cytuj
Hitman Napisano 5 Marca 2009 Napisano 5 Marca 2009 piękna diorama w miastowych klimatach... Co tu dużo pisać... Respekt Jedna z lepszych dioram jakich w życiu widziałem Cytuj
TomaszDudek Napisano 5 Marca 2009 Napisano 5 Marca 2009 Artur Wałachowski Proszę pomóż mi znaleźć szczękę . Cytuj
tomek14147 Napisano 5 Marca 2009 Napisano 5 Marca 2009 Naprawdę kawał dobrej roboty, ale wg. mnie jest troszkę za czysto. Cytuj
TomaszDudek Napisano 5 Marca 2009 Napisano 5 Marca 2009 tomek14147 wiesz to już kwestia gustu i upodobań rzeczywistych każdego artysty dla mnie osobiście styl ten jest idealny i podoba mi się niesamowice . Cytuj
Artur Wałachowski Napisano 5 Marca 2009 Autor Napisano 5 Marca 2009 ale wg. mnie jest troszkę za czysto Myślałem nad tym i faktycznie niewiele na tym polu można zdziałać nieingerując znacząco w otoczenie-tzn ,żeby go nie przeładować. Cytuj
rollingstones Napisano 6 Marca 2009 Napisano 6 Marca 2009 Wreszcie miałem okazję poznać Artura osobiscie - pozdrówki. Praca podoba mi się bardzo - w odbiorze globalnym - natomiast dla mnie zgubiła ją nierównomierność detali - oprócz setek smaczków nie przekonał mnie ten gotowy vacuform podstawy z gotowym fabrycznym gruzem i ten pieruński dach - nawet super malowanie nie mogło tego załatać. Ale narzekac to sobie można - zrób lepiej kolego powiedziałem sam do siebie. Cytuj
DerPanzersoldat95 Napisano 6 Marca 2009 Napisano 6 Marca 2009 z całym szacunkiem Panie Arturze, ale wydaje mi się że Ci jankesi mają kolor mundurów idealny dla sołdatów z CCCP , i troszkę za czysto, na pierwszy rzut oka wygląda jak screnn z Company of Heroes Cytuj
Artur Wałachowski Napisano 6 Marca 2009 Autor Napisano 6 Marca 2009 ale wydaje mi się że Ci jankesi mają kolor mundurów idealny dla sołdatów z CCCP , i troszkę za czysto, na pierwszy rzut oka wygląda jak screnn z Company of Heroes Kolorki dobierałem aby jak najbardziej były ok względem malunków Volstada,a czysto może i troszkę jest ,ale ciut więcej odpadów i mógłbym przeładować.Zresztą podczas pracy nad tą dioramą doszedłem do wniosku że stanowi ona idealny produkt wyjściowy-więc ściany i budynki do następnej użyję ,ale podstawa będzie już robiona od podstaw. Wreszcie miałem okazję poznać Artura osobiscie - pozdrówki. Ja również cieszę się że mogliśmy się poznać i pogadać,pozdrawiam,do zobaczyska. Cytuj
tomek14147 Napisano 6 Marca 2009 Napisano 6 Marca 2009 czysto może i troszkę jest ,ale ciut więcej odpadów i mógłbym przeładować Według mnie tu nie o ilość odpadów chodzi. Moim zdaniem dioramce dodałoby uroku kilka dziur w ścianach po strzałach z broni ręcznej oraz wyłamanie kilku kamieni z drogi i porozrzucanie ich w około(taki swego rodzaju lej po bombie, bądź pocisku moździerzowym). Cytuj
Artur Wałachowski Napisano 6 Marca 2009 Autor Napisano 6 Marca 2009 Według mnie tu nie o ilość odpadów chodzi. Moim zdaniem dioramce dodałoby uroku kilka dziur w ścianach po strzałach z broni ręcznej oraz wyłamanie kilku kamieni z drogi i porozrzucanie ich w około(taki swego rodzaju lej po bombie, bądź pocisku moździerzowym Napewno,znalazło by się i więcej niedopracowań...ale świat już o niej zapomniał ,powstaje następna Cytuj
peter Napisano 7 Marca 2009 Napisano 7 Marca 2009 Tu nie chodzi an o dziury ani gruz ale raczej to że gdy zazwyczaj róg domu wylatuję w powietrze (tak jak w tym wypadku ) to cała okolica wyrwy jest pokryta kurzem, ja bym dał więcej suchych pasteli (w sumie to ja bym nei zrobił nawet w 2 % tak dobrze ) Cytuj
dzikichomik Napisano 7 Marca 2009 Napisano 7 Marca 2009 W realu ta diorama wyglądała czadowo, oglądałem ją na wystawie, no i niestety organizatoży ją tak postawili, że dopiero jak ją oglądałem 2gi raz zauważyłem tam tego geparda!!! Ale się świetnie prezentuje Cytuj
Artur Wałachowski Napisano 7 Marca 2009 Autor Napisano 7 Marca 2009 oglądałem ją na wystawie, no i niestety organizatoży ją tak postawili, że dopiero jak ją oglądałem 2gi raz zauważyłem tam tego geparda!!! Wrrr...a już o tym zapomniałem jak tam stała,prawie całkiem zasłonięta,musiałeś przypomnieć... Cytuj
dzikichomik Napisano 8 Marca 2009 Napisano 8 Marca 2009 Wrrr...a już o tym zapomniałem jak tam stała,prawie całkiem zasłonięta,musiałeś przypomnieć... na osłodę doczytaj: W realu ta diorama wyglądała czadowo od środka czytasz Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi