Artur Wałachowski Napisano 5 Marca 2009 Share Napisano 5 Marca 2009 (edytowane) Przedstawiam Wam dioramke jaką ostatnio ukończyłem,scenka przedstawia Normandię z 1944 roku.Model ten był ostatnio w Bytomiu,ale tak niefortunnie ustawiony że nic nie było widać. Edytowane 5 Marca 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 5 Marca 2009 Share Napisano 5 Marca 2009 ALe gites Bardzo mi sie podoba PS Masz literówkę w tytule Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Wałachowski Napisano 5 Marca 2009 Autor Share Napisano 5 Marca 2009 PS Masz literówkę w tytule No właśnie nie mam,sam sie zdziwiłem ,ale orginalnie tak to się pisze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 5 Marca 2009 Share Napisano 5 Marca 2009 Piszę sie "Where is Ryan" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Wałachowski Napisano 5 Marca 2009 Autor Share Napisano 5 Marca 2009 No tak...poprawiłem,dzieki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek B. Napisano 5 Marca 2009 Share Napisano 5 Marca 2009 Diorama świetna a figurki normalnie miodzio . Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 5 Marca 2009 Share Napisano 5 Marca 2009 dla mnie świetna choć w moim odczuciu powinno być więcej kurzu/pyłu na ulicy ale nie wpływa to na moją ogólną wysoką ocenę, sam bym tak jej nie zrobił Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Corsair Napisano 5 Marca 2009 Share Napisano 5 Marca 2009 Faktycznie zwłaszcza w otoczeniu "logistycznych zdolności niemieckiej kolei" wiele dioram zostało zepchniętych na plan dalszy. Tę jednakoż pamiętam z racji germańca spokojnie siedzącego w obliczu wroga. Wykonanie świetne, obok dioramki z ruskim Shermanem to jedna z fajniejszych dioram na wystawie. Może dlatego, że lubię takie "miastowe" klimaty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hitman Napisano 5 Marca 2009 Share Napisano 5 Marca 2009 piękna diorama w miastowych klimatach... Co tu dużo pisać... Respekt Jedna z lepszych dioram jakich w życiu widziałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 5 Marca 2009 Share Napisano 5 Marca 2009 Bardzo ładna diorama. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rudi Napisano 5 Marca 2009 Share Napisano 5 Marca 2009 Poezja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 5 Marca 2009 Share Napisano 5 Marca 2009 Artur Wałachowski Proszę pomóż mi znaleźć szczękę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 5 Marca 2009 Share Napisano 5 Marca 2009 Naprawdę kawał dobrej roboty, ale wg. mnie jest troszkę za czysto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 5 Marca 2009 Share Napisano 5 Marca 2009 tomek14147 wiesz to już kwestia gustu i upodobań rzeczywistych każdego artysty dla mnie osobiście styl ten jest idealny i podoba mi się niesamowice . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Wałachowski Napisano 5 Marca 2009 Autor Share Napisano 5 Marca 2009 ale wg. mnie jest troszkę za czysto Myślałem nad tym i faktycznie niewiele na tym polu można zdziałać nieingerując znacząco w otoczenie-tzn ,żeby go nie przeładować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 6 Marca 2009 Share Napisano 6 Marca 2009 Wreszcie miałem okazję poznać Artura osobiscie - pozdrówki. Praca podoba mi się bardzo - w odbiorze globalnym - natomiast dla mnie zgubiła ją nierównomierność detali - oprócz setek smaczków nie przekonał mnie ten gotowy vacuform podstawy z gotowym fabrycznym gruzem i ten pieruński dach - nawet super malowanie nie mogło tego załatać. Ale narzekac to sobie można - zrób lepiej kolego powiedziałem sam do siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DerPanzersoldat95 Napisano 6 Marca 2009 Share Napisano 6 Marca 2009 z całym szacunkiem Panie Arturze, ale wydaje mi się że Ci jankesi mają kolor mundurów idealny dla sołdatów z CCCP , i troszkę za czysto, na pierwszy rzut oka wygląda jak screnn z Company of Heroes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Wałachowski Napisano 6 Marca 2009 Autor Share Napisano 6 Marca 2009 ale wydaje mi się że Ci jankesi mają kolor mundurów idealny dla sołdatów z CCCP , i troszkę za czysto, na pierwszy rzut oka wygląda jak screnn z Company of Heroes Kolorki dobierałem aby jak najbardziej były ok względem malunków Volstada,a czysto może i troszkę jest ,ale ciut więcej odpadów i mógłbym przeładować.Zresztą podczas pracy nad tą dioramą doszedłem do wniosku że stanowi ona idealny produkt wyjściowy-więc ściany i budynki do następnej użyję ,ale podstawa będzie już robiona od podstaw. Wreszcie miałem okazję poznać Artura osobiscie - pozdrówki. Ja również cieszę się że mogliśmy się poznać i pogadać,pozdrawiam,do zobaczyska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 6 Marca 2009 Share Napisano 6 Marca 2009 czysto może i troszkę jest ,ale ciut więcej odpadów i mógłbym przeładować Według mnie tu nie o ilość odpadów chodzi. Moim zdaniem dioramce dodałoby uroku kilka dziur w ścianach po strzałach z broni ręcznej oraz wyłamanie kilku kamieni z drogi i porozrzucanie ich w około(taki swego rodzaju lej po bombie, bądź pocisku moździerzowym). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Wałachowski Napisano 6 Marca 2009 Autor Share Napisano 6 Marca 2009 Według mnie tu nie o ilość odpadów chodzi. Moim zdaniem dioramce dodałoby uroku kilka dziur w ścianach po strzałach z broni ręcznej oraz wyłamanie kilku kamieni z drogi i porozrzucanie ich w około(taki swego rodzaju lej po bombie, bądź pocisku moździerzowym Napewno,znalazło by się i więcej niedopracowań...ale świat już o niej zapomniał ,powstaje następna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 7 Marca 2009 Share Napisano 7 Marca 2009 Tu nie chodzi an o dziury ani gruz ale raczej to że gdy zazwyczaj róg domu wylatuję w powietrze (tak jak w tym wypadku ) to cała okolica wyrwy jest pokryta kurzem, ja bym dał więcej suchych pasteli (w sumie to ja bym nei zrobił nawet w 2 % tak dobrze ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzikichomik Napisano 7 Marca 2009 Share Napisano 7 Marca 2009 W realu ta diorama wyglądała czadowo, oglądałem ją na wystawie, no i niestety organizatoży ją tak postawili, że dopiero jak ją oglądałem 2gi raz zauważyłem tam tego geparda!!! Ale się świetnie prezentuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Wałachowski Napisano 7 Marca 2009 Autor Share Napisano 7 Marca 2009 oglądałem ją na wystawie, no i niestety organizatoży ją tak postawili, że dopiero jak ją oglądałem 2gi raz zauważyłem tam tego geparda!!! Wrrr...a już o tym zapomniałem jak tam stała,prawie całkiem zasłonięta,musiałeś przypomnieć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 8 Marca 2009 Share Napisano 8 Marca 2009 szok.cos pieknego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzikichomik Napisano 8 Marca 2009 Share Napisano 8 Marca 2009 Wrrr...a już o tym zapomniałem jak tam stała,prawie całkiem zasłonięta,musiałeś przypomnieć... na osłodę doczytaj: W realu ta diorama wyglądała czadowo od środka czytasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi