Panzer4 Napisano 4 Maja 2009 Autor Share Napisano 4 Maja 2009 Post pod postem. Psiknąłem szarą podkładówką z puszki. Cienko, tyle tylko, żeby baza dobrze łapała. Na tym kończę warsztat do czasu uzbierania kasy na aerka. Się zaciąłem w sobie patrząc na prace czaka i temira... Też tak chce Wyraźnie w takim powiększeniu widać miejsca łączenia zimmeritu zapaćkane szpachlą dość nieudolnie. No niestety lepiej się nie udało. Mea culpa... Post z dedykacją dla tych, którzy mają problem z czytaniem postów bez emotek i "mszczów w wykrywaniu trolli forumowych". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 3 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 3 Czerwca 2010 Po rocznej przerwie prace ruszyły powoli: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 3 Czerwca 2010 Share Napisano 3 Czerwca 2010 Bardzo fajnie wyszło Ci to malowanie. Aż sam nabrałem ochoty na zmontowanie takiego malucha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 3 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 3 Czerwca 2010 Tak szczerze mówiąc to prace poszły już dużo dalej, ale chory jestem i mi się nawet zdjęć nie chce zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 3 Czerwca 2010 Share Napisano 3 Czerwca 2010 Mam pytanie co do gąsek. Jaki Ty masz sposób na to, aby DS-y od Dragona wyglądały realistycznie? Sam pierwszy raz w życiu mam z nimi styczność, a nie wiem jakie zabiegi pielęgnacyjne wykonać, aby wyglądały realistycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 3 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 3 Czerwca 2010 Hehehehe... Akurat ten model to nie jest najlepszy przykład na "realistyczne DS-y", bo temat łączenia i ułożenia na górnych rolkach zlaqłem całkowicie - po prostu będą tam płyty pancerne i absolutnie nic nie będzie widać. DS-y kleję na klej do plastiku (Faller lub Contacta). Tutaj łączenia są na górze z powodu jak wyżej, ale normalnie robię ja na dole. Tajemnica ułożenia jest prosta - w Pz IV najpierw ułożyłem gąski na kole napędowym i przykleiłem., później szedłem "do tyłu" o układałem wszystko na rolkach nośnych, żeby ładnie było. Potem połączyłem gąski i zacząłem układać na kołach jezdnych, a na końcu naciągnąłem na koło napinające. Wszystko robiłem BARDZO POWOLI, czekając aż gąsienice dobrze się przykleją do poszczególnych kół. I właściwie to cała tajemnica - powoli i cierpliwie układać. Przykład na Hummelu z Dragona, gdzie już się starałem: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RObert Napisano 3 Czerwca 2010 Share Napisano 3 Czerwca 2010 spróbuj z zimną woda przy ds'ach. Bo w prawdzie to cała tajemnica ich układania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 4 Czerwca 2010 Share Napisano 4 Czerwca 2010 Fajnie się maszyna zapowiada. Miałem troszkę obaw jak ten blaszany zimmerit będzie wyglądałał a tu proszę, całkiem całkiem. A co dalej z malowaniem przewidujesz? Mocno spracowany będzie czy funkel nówka? Nie ukrywam, że będę podglądał co podziałasz z eksploatacją na zimmericie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 4 Czerwca 2010 Share Napisano 4 Czerwca 2010 taka mała sugestia bo widze ze sprezyny z tyłu przy blotnikach wyszly troche malo subtelnie, mozna uzyt struny gitarowej z owijką. tak to wyglada w 1/35, uzyłem chyba grubej E ale mysle ze do 1/72 by sie nadała powiedzmy struna D albo G ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 4 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 4 Czerwca 2010 A ile kosztuje taka struna? Mocno spracowany będzie czy funkel nówka? Raczej nówka. Jakoś ostatnio bardzo zużyte pojazdy mi się zniepodobały... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 4 Czerwca 2010 Share Napisano 4 Czerwca 2010 Panzer4 - raczej osobno struny nie kupisz... komplet kosztuje około 20 złotych. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 4 Czerwca 2010 Share Napisano 4 Czerwca 2010 tak to wyglada w 1/35, uzyłem chyba grubej E ale mysle ze do 1/72 by sie nadała powiedzmy struna D albo G ;) Zależy też z kompletu jakiej grubości pochodzi dana struna. Jedna E6 może być półtora raza grubsza od innej E6. A struny można kupić osobno prawie w każdym sklepie muzycznym, po 5zł będą najpewniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 4 Czerwca 2010 Share Napisano 4 Czerwca 2010 A struny można kupić osobno prawie w każdym sklepie muzycznym, po 5zł będą najpewniej. @_@ to gdzie Ty kupujesz? U mnie są same komplety... kurde pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 4 Czerwca 2010 Share Napisano 4 Czerwca 2010 Leniuchy Czy nie lepiej po prostu nawinąć cieńki drucik na nieco grubszy? Za zaoszczędzone fundusze można nabyć np materiał na blaszki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 4 Czerwca 2010 Share Napisano 4 Czerwca 2010 poltora raza to troche przesadziłeś to juz pod bass podchodzi:P w wiekszosci muzycznych jednak sie da kupic strune na sztuki takze spoko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 5 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 5 Czerwca 2010 Zabazowany w 99%. Teraz pójdą jeszcze pierwsze tensocromy i przetarcia metalizerami, a później cała zabawa z olejami itd. itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Modelarz Napisano 6 Czerwca 2010 Share Napisano 6 Czerwca 2010 Piękny zimmerit ! Fajnie, że wróciłeś do tego modelu, przyjemnie się na tą relację patrzy. I jeszcze się dowiem, co to są tensocromy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 6 Czerwca 2010 Share Napisano 6 Czerwca 2010 I jeszcze się dowiem, co to są tensocromy Farbki "efekciarskie" ze stajni LifeColor. Rdza, paliwo, okopcenia, kurz, błoto itp. Mocno transparentne na medium ułatwiającym rozpływanie się po zakamarkach. Fajna sprawa, aczkolwiek próbowałem tylko rdzę i ropę Radek, przejechałeś go po zimmie suchym pędzlem w bazowym kolorku, prawda? Tego mi chyba m.in zabrakło w KT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 6 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 6 Czerwca 2010 Rafał, tego na zdjęciach nie widać, ale... przejechałem go suchym pędzlem w trzech kolorkach w zależności od koloru plamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 6 Czerwca 2010 Share Napisano 6 Czerwca 2010 Rafał, tego na zdjęciach nie widać, ale... przejechałem go suchym pędzlem w trzech kolorkach w zależności od koloru plamy No nie widać za cholerę Widać tylko "żółty". A jakich kolorków użyłeś z ciekawości spytam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 12 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 12 Czerwca 2010 Ostatnie fotki przed urlopem. Nałożyłem wash, zrobiłem przetarcia metalizerami, obicia (co jak widać ciągle wychodzi mi słabo - jakieś za duże zawsze mi się robią). Oczywiście nie obyło się bez strat: pokrzywiłem kółka z jednej strony, które wcześniej z mozołem prostowałem, przy nakładaniu "kołpaków" i straciłem jedną rączkę zamykania włazu dowódcy... Do zobaczenia w lipcu!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szlachcik1 Napisano 12 Czerwca 2010 Share Napisano 12 Czerwca 2010 Nie przesadzaj, obicia nie są takie złe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 2 Września 2010 Autor Share Napisano 2 Września 2010 No więc doszły ekrany boczne. A majteczki są w kropeczki... Na to oleje. Teraz ludków paciam, a reszta brudzenia już na podstawce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzesioj Napisano 3 Września 2010 Share Napisano 3 Września 2010 Jak zwykle miodzio. Oceniam jako ignorant - po prostu bardzo ładnie. pozdrawiam Grzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 3 Września 2010 Autor Share Napisano 3 Września 2010 A dziękuję, ale jeszcze sporo pracy przy nim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi