Myski79 Napisano 30 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2009 ok zrobione co z gniazdem nie planuje radiostacji więc... otwory zostawić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 30 Grudnia 2009 Share Napisano 30 Grudnia 2009 Jarekk ale przecież nie każda siódemka miała radiostację ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 30 Grudnia 2009 Share Napisano 30 Grudnia 2009 Nie znam się na tych wieżach, ale z monografii wynika, że wieża (typ"B") bez otworu/ów była prawdopodobnie wykonana w bardzo małej serii. Wieże seryjne "C1 i "C2" miały po dwa otwory i do wyboru radiostację. PS. Oznaczenia "B" i "C" to rysunki z monografii str. 11. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myski79 Napisano 30 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2009 PS. Oznaczenia "B" i "C" to rysunki z monografii str. 11. Więc Jarku załóżmy że to wersja B gdzieś mogla się zaplątać we wrześniu tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 30 Grudnia 2009 Share Napisano 30 Grudnia 2009 Pewnie tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myski79 Napisano 31 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 31 Grudnia 2009 Witam Maznąłem podkładem i zrobił test z postarzaniem gąsek efekt na zdjęciach: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myski79 Napisano 31 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 31 Grudnia 2009 Panowie które malowanie???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 31 Grudnia 2009 Share Napisano 31 Grudnia 2009 Pierwsze! pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myski79 Napisano 31 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 31 Grudnia 2009 Myślałem o 2 bo chciałbym z 39 malowanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myski79 Napisano 1 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 1 Stycznia 2010 Dzięki uprzejmości Jendrassa i jego "tajnego" przepisu przygotowałem zestaw kolorów do malowania I tak dla porównania 1. by Jendrass 2. by Agama I tak piaskowy prawie się nie różni zieleń diametralna róznica brąz jest delikatnie ciemniejszy Agam-owy i mały teścik na wieży wz-34 jak to wygląda na ciemnym podkładzie Co o tym sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 1 Stycznia 2010 Share Napisano 1 Stycznia 2010 Ani 1, ani 2 nie jest wzorcem, wyznacznikiem. Dodatkowo w skali mniejszej od 1 do 1 bierz poprawkę na mocniejsze ROZJAŚNIENIE miniatury - czy okres, czy rodzaj nieważne.Wzorzec weź z tematu o WP i kieruj sie instynktem biorąc poprawke na światło oraz czas zleżenia "wzorca", przy czym tamta skrzynia jak dla mnie jest idealna i zadaje prztryka w nochal wszystkim mądrością Wiernej repliki pod względem malarskim nie zrobisz bo: nieta skala, nawet jakbyś miał farbę wzorcową ta zachowywałałaby się inaczej na tak małej powierzchni(odbicie światła), czyli wspomniana poprawka na skalę. Zmaluj ładną replikę, a jak Twoje tak i moje(Innych) także oko nacieszy. p. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myski79 Napisano 1 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 1 Stycznia 2010 Pokombinowałem i o: malowanie 2 batalionu czołgów lekkich mobilizowany w Żurawicy narazie podkład szaropiaskowy dla ciekawostki wieża jest pomalowana całkiem inną kombinacją niż kadłub spróbuję jutro przy dziennym świetle lepsze fotki wrzucić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myski79 Napisano 2 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 2 Stycznia 2010 Obiecane lepsze fotki za dnia i jak się widzi ten piaskowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 2 Stycznia 2010 Share Napisano 2 Stycznia 2010 Myski - dla mnie kolor jest ok i zgadzam się z Rafałem, że osiągnięcie idealnego stanu w tej skali itp jest raczej niemożliwe. Malowanie jak zwykle wykazało masę rzeczy, które trzeba poprawić ale zakładam, że siedzisz właśnie i kasujesz te błędy. Czekam na następne fotki. Wzorzec weź z tematu o WP i kieruj sie instynktem biorąc poprawke na światło oraz czas zleżenia "wzorca", przy czym tamta skrzynia jak dla mnie jest idealna i zadaje prztryka w nochal wszystkim mądrością Mądrościom - celownik, (komu ? czemu ?). Ortografia przytyka bez wyjątku. Rafał zdecydowanie lepiej jest kierować się po prostu kolorami na zachowanych płytach pancerza niż odcieniami wymalowanymi 70 lat temu na drewnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 2 Stycznia 2010 Share Napisano 2 Stycznia 2010 Na tych zdjęciach i tak nie widać dobrze jakim kolorem jest pomalowany ta 7-ka. Czy pobierałeś biel do wykonania zdjęcia? Już napisano, że nie da się oddać idealnie kolorystyki. Twój model będzie brudzony, kurzony itd. więc i tak będziesz musiał rozjaśniać barwy farb, ponieważ jak dorzucisz washa i resztę chemii wszystko ściemnieje i zmieni kolor. Oczywiście trzeba wzorować się na zachowanych elementach i sprawdzać kolory farby na jakiejś płytce plastikowej za nim wrzucisz na model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myski79 Napisano 3 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 3 Stycznia 2010 Czy pobierałeś biel do wykonania zdjęcia? nie rozumiem pytania jak "pobiera" się biel i po co? Patent mam na farby mam od Jendrasa więc powinno wyjść dobrze:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 3 Stycznia 2010 Share Napisano 3 Stycznia 2010 Aha, czyli nie. Jest to funkcja w aparacie. Podczas robienia zdjęć w pomieszczeniu zamkniętym kładę np. kartkę białego papieru i "robię jej zdjęcie" po to, aby inne kolory były takie jak są w rzeczywistości i w danym świetle. Popatrz na swoje zdjęcia, w zależności gdzie stałeś względem przedmiotu masz inny odcień koloru. ps. ale często mam to w nosie i nie robię tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myski79 Napisano 11 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 11 Stycznia 2010 Jakiś patent na tłumiczek poproszę najlepiej step by step Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myski79 Napisano 17 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2010 Postępy z prac Czekając na zieleń walnąłem sobie brązik: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 17 Stycznia 2010 Share Napisano 17 Stycznia 2010 O kurcze !! Ziomek modelarz z Siedlec !! A myślałem, że w naszym mieście to hobby wymarło. Witaj. Szczególarz jesteś. Super !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myski79 Napisano 18 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 18 Stycznia 2010 O kurcze !! Ziomek modelarz z Siedlec !! Teraz to tak bardziej z Warszawy ale często bywam... A myślałem, że w naszym mieście to hobby wymarło. Wiesz Pan z modelarskiego na Sienkiewicza w Ajaksie ma wybór jaki ma... Jaki Pan taki kram... Witaj. Szczególarz jesteś. Super !! Z tym bym nie przesadzał żebyś wiedział ile rzeczy jest nie tak w tym modelu albo inaczej jak mało jest tak jak powinno.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi