kubisz Napisano 22 Kwietnia 2009 Share Napisano 22 Kwietnia 2009 Ano w takiej: A tak a'propos klimy, produkuje ją Pro Art Models. Ta wersja, którą robisz od dłuższego czasu chodzi za mną, teraz tym bardziej mnie mobilizujesz swoim modelem Więc może niedługo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodek66 Napisano 22 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 22 Kwietnia 2009 Ciekawa konstrukcja, do czego to służy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 22 Kwietnia 2009 Share Napisano 22 Kwietnia 2009 To taki jeden z ciekawszych Gun Trucków z Iraku, dopancerzany naprędce latem 2004 roku, w tym przypadku najprawdopodobniej z płyt pancernych pochodzących z jakiegoś zdobycznego pojazdu. Później jeździło toto jako ochrona konwojów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodek66 Napisano 22 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 22 Kwietnia 2009 Cuda wyczyniali z Hummerami. Moim kolejnym projektem jest (zdjęcie poniżej) słynny w swoim czasie ze względu na na emblemat I Dywizji Pancernej SS. Ale kiedy się za niego zabiorę sam nie wiem, wprawdzie mam już zgromadzone materiały ale jak narazie obecny Hummer mnie wykańcza (czasowo) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 22 Kwietnia 2009 Share Napisano 22 Kwietnia 2009 Ten następny w takim stanie jak na zdjęciu? Kiedyś oglądałem bardzo uważnie zdjęcia tej budowanej przez Ciebie wersji na www.plastikowe.pl i faktycznie, jest tam tyle do do/prze-robienia, że czasu trzeba poświęcić sporo. Ale efekt na pewno będzie warty pracy (czy tam odwrotnie ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodek66 Napisano 22 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 22 Kwietnia 2009 Tak, właśnie mam zamiar zrobić zniszczonego, zresztą podzespoły już posiadam, co widać na niektórych zdjęciach obecnej produkcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 22 Kwietnia 2009 Share Napisano 22 Kwietnia 2009 kubisz a miałeś tego guntrucka na forum pokazać. Czemu nie pokazujesz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 23 Kwietnia 2009 Share Napisano 23 Kwietnia 2009 kubisz a miałeś tego guntrucka na forum pokazać. Czemu nie pokazujesz ? Jeden Gun Truck skończony, drugi (ten ze zdjęcia z poprzedniej strony) już prawie też, niedługo wrzucę galerie obu. Szukam inspiracji do następnego Humvee i bodek robi mi wielkiego smaka na tego polskiego, ale żona urwie mi głowę, jak kupię jeszcze jeden ASK z Eduarda. No i wypadałoby w końcu skleić to, co już od dłuższego czasu zalega w pudełkach, a nie szukać nowych pomysłów No ale nie róbmy offtopu bodkowi, czekajmy na następne zdjęcia, bo warto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
i am Napisano 24 Kwietnia 2009 Share Napisano 24 Kwietnia 2009 Pogratulować kunsztu modelarskiego mam pytanie, na zdjęciach widzę pręty żebrowane, czy są to gotowe elementy, czy robiłeś je sam ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodek66 Napisano 25 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 25 Kwietnia 2009 i am Pręty żebrowane zrobiłem nawijając na plastikowy element wąski pasek taśmy papierowej. Zresztą całe stanowisko strzeleckie robione jest od podstaw w/g zdjęć z różnego rodzaju "złomu" modelarskiego. Pozdrawiam Wkrótce kolekne fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodek66 Napisano 28 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 28 Kwietnia 2009 Witam, Kolejne fotki z budowy Hummera. Nadal "męczę" się ze stanowiskiem strzelca. Wrzucam tradycyjnie fotki oryginalnego Hummera, jak również moje "wypociny". Oczywiście jeszcze nie jest to efekt końcowy wieżyczki. Odpowiem na wszelkie pytania dotyczące montażu. Pozdrawiam. A to już moja produkcja Z tego powstanie "szperacz" Kolejne ... wkrótce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 28 Kwietnia 2009 Share Napisano 28 Kwietnia 2009 Oczywiście do tego figurki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodek66 Napisano 28 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 28 Kwietnia 2009 Raczej nie będę dodawał figurek, chcę zrobić "prawie" wierną kopię oryginału, a tam jedynie na jednym zdjęciu przemyka sylwetka w krótkich spodenkach w jakąś panterkę w wypłowiałym podkoszulku i klapkach na nogach. Jeżeli już się zdecyduję to będzie właśnie ten "ktoś". Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
i am Napisano 29 Kwietnia 2009 Share Napisano 29 Kwietnia 2009 niesamowicie zrobiona lampa i ta dbałość o szczegóły (wszystkie śrubki, kabelki, przełączniki .. ) jestem pod wielkim wrażeniem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 29 Kwietnia 2009 Share Napisano 29 Kwietnia 2009 Naprawdę bardzo dobrze Ci to wychodzi. Pogratulować samozaparcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodek66 Napisano 1 Maja 2009 Autor Share Napisano 1 Maja 2009 Witam, No i wreszcie ukończyłem stanowisko strzelca, prawie ponieważ pozostała jeszcze kamizelka widoczna na fotkach. Wykonałem wszelkie połączenia śrubowe (nakrętki i śruby ABER), motylek mocujący "szperacz" ruchomą podpurkę strzelca (własna produkcja dodatkowo zrobiłem ją ruchomą), linie spawu wykonałem z masy dwuskładnikowej, napisy i flaga (czysta kalkomania TECHMOD), niestety drukarki nie posiadają białego koloru dlatego musiałem biały kolor nanosić sam. W Photoshopie wyciąłem napisy i flagę następnie drukarką laserową nadrukowałem na czystą kalkomanię. Efekty widać pomiżej. Pozdrawiam. C.D.N. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 1 Maja 2009 Share Napisano 1 Maja 2009 T poduszka wygląda jak odwrócone lusterko więc lepiej skontaktuj sięz tym co jeździł tym HUMVEE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodek66 Napisano 1 Maja 2009 Autor Share Napisano 1 Maja 2009 Zgadza się również zastanawiałem się czy jest to lusterko, ale i tak nie zmienia to końcowego wyglądu, jedynie po stronie niewidocznej musiałbym wstawić coś imitującego lusterko. Co do skontaktowania się z osobą jeżdżącą tym pojazdem nie mam możliwości, chociaż chętnie bym to zrobil, mam jeszcze wiele problemów z rozszyfrowaniem pewnych detali. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodek66 Napisano 1 Maja 2009 Autor Share Napisano 1 Maja 2009 peter Dzięki za rzucenie tematu, zmobilizowało mnie to do przeglądniecia kilku fotek i na 99% jest to lusterko od Honkera. Całe szczęście zrobiłem ściągany element z zawiasu, tak więc bez problemu dokonam drobnych zmian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 2 Maja 2009 Share Napisano 2 Maja 2009 Poduszka w tym miejscu byłaby bez sensu więc na 100 % jest to lusterko od Honkera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodek66 Napisano 2 Maja 2009 Autor Share Napisano 2 Maja 2009 Tak, właśnie wprowadzam poprawki, jeszcze dzisiaj wrzucę fotkę z korektą, jeszcze raz dzięki (peter) za podpowiedź. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 2 Maja 2009 Share Napisano 2 Maja 2009 Bodek - rewelacyjnie wyszło Ci to stanowisko strzelca. Widać wielką dbałość o szczegóły. Jedziesz dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodek66 Napisano 2 Maja 2009 Autor Share Napisano 2 Maja 2009 Poprawki wprowadzone, czyli zrobiłem zamiast jak sugerowałem podpurki strzelca, lusterko. Po przeglądnięciu fotek Honkera jest to na 99.99% lusterko właśnie od tego pojazdu. Oczywiście po poprawkach nadal jest ruchome. Pozdrawiam C.D.N. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Złośliwiec Napisano 2 Maja 2009 Share Napisano 2 Maja 2009 bodek66 to w jaki sposób robisz ten model i jak do niego podchodzisz... Jak będziesz kiedyś w moich stronach to zapraszam na wielkie piwo Masz jeszcze w planach jakieś nasze Irackie Mad-Maxy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodek66 Napisano 2 Maja 2009 Autor Share Napisano 2 Maja 2009 Złośliwiec Dzięki za dobre słowo, na 100% gdy będę w twojej okolicy wypijemy piwko (: Następnym będzie Hummer , o którym pisałem wcześniej, czyli pamiętny pojazd z symbolem niemieckiej 1.Dywizji Waffen SS Leibstandarte Adolf Hitler. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi