Koks Napisano 20 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 20 Kwietnia 2009 Wydaje się, że podejście jak najbardziej słuszne, skoro tamiya też wychodzi z takiego założenia i daje tylko część (małą) samolotów i to jeszcze z różnych okresów. Tyle, że jakby policzyć kalki dla całego skrzydła, dodatki do skrzydła, kalki na okręt, windy, dodatki do okrętu to wyjdzie ze 200$, czyli jeszcze raz tyle co model. No ale to nie projekt na 1 czy 2 miesiące, jak się w rok uwinę to będzie super szybko, więc koszt się całkiem nieźle rozłoży, a efekt mam nadzieję będzie powalający. Już w środę odbieram płytki polistyrenowe, w końcu coś się zacznie dziać. Sumarycznie wyszły 58zł, ale są w różnych grubościach w sumie 18 sztuk. Więc chyba nie tak źle. Czy idzie gdzieś dostać elementy polistyrenowe o przekroju kwadratowym czy okrągłym, jakieś fi 2-5mm?? Widziałem Tamiyi gdzieś ale strasznie drogie. Może jakaś ciut tańsza alternatywa?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinfire Napisano 21 Kwietnia 2009 Share Napisano 21 Kwietnia 2009 Marcienie, czy ty w swoim zmieniałeś wyspę czy zostawiałeś jak w modelu Tamiyi?? Nie nie... ja swojego sprzedałem... brakowało mi wtedy miejsca na takiego kolosa i... brakowało kasy, co zaowocowało sprzedaniem na aaaaaaa...ukcji teraz i kasa i miejsce może by się znalazło, ale... nie ma modelu, a jak jest to kurde przesadnie drogo :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koks Napisano 22 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 22 Kwietnia 2009 Dziś dostałem w swoje ręce arkusze polistyrenu. Trochę tego było, ale niestety do pracy wyruszyć już był czas. Jutro rano czas udać się do swojego warsztatu i zacząć projektowanie pokładu hangarowego. Więc suwmiarka w dłoń, zrobić szablonik acad'zie i odrysować na arkuszu:D Pewnie jeszcze jutro zdjęć nie będzie, ale zacznie się już coś dziać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 23 Kwietnia 2009 Share Napisano 23 Kwietnia 2009 oby, oby, cały czas czekam na rozruch reaktora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koks Napisano 23 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 23 Kwietnia 2009 Pierwsza fotka z warsztatu Jak już pisałem, szablony będą w pliku *.cad więc jak ktoś będzie chętny z przyjemnością prześlę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wallace Napisano 29 Kwietnia 2009 Share Napisano 29 Kwietnia 2009 Pierwsza fotka z warsztatu Nareszcie ... myślę, że po takim wstępnie prace nareszcie nabiorą rozpędu. Podziwiam Cię za techniczne i merytoryczne przygotowania do modelu, mi by się tak nie chciało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koks Napisano 30 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 30 Kwietnia 2009 Pokład już odrysowany w papierze, przycięty do wymiaru, i odrysowany na polistyrenie grubości 2mm. Wymierzyłem go od początku do końca modelu. Najwyżej jak za długi będzie to postawię na nim ścianę. Na dzień dzisiejszy skończyłem czytać książkę uss enterprise in scale and details. Trzeba powiedzieć że książka świetnie napisana, szczegółowo, z masą dobrych fotek. Ma dwa mankamenty dla mnie: jest po angielsku z dużą ilością fachowego słownictawa a po drugie, ma za mało zdjęć hangaru. Przejrzałem inne fora w poszukiwaniu jakiś dobrych relacji czy zdjęć i jest tego strasznie mało, zdjęć może ze 2, a relacji na poziomie ze 3 z czego jedna tylko pokazuje wykonanie hangaru i to z mało dokładnymi zdjęciami szczegółów. Więc jak ktoś posiada jakieś zdjęcia hangaru, proszę je tu zamieścić w jak największej ilości. Pozdrawiam i AHOJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koks Napisano 17 Maja 2009 Autor Share Napisano 17 Maja 2009 Malutki updaytcik: A to wykonane przez moje słoneczko. Może coś z niej jeszcze będzie:D Nie za wiele bo i czasu mało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koks Napisano 17 Maja 2009 Autor Share Napisano 17 Maja 2009 Linia produkcyjna Tomcatów: Gotowe do malowania: Te sztuki na pewno zagrzeją miejsce w hangarze. Tylko Słonkoloty (F-18) dostaną swoją małą gablotkę Może przy okazji kupię im jakąś fajną kaleczkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wallace Napisano 23 Maja 2009 Share Napisano 23 Maja 2009 nareszcie coś ruszyło. Czysta i fajna robota, czekam na CD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vought Napisano 26 Maja 2009 Share Napisano 26 Maja 2009 Klepanie samolocików (tak żeby były jednakowe) to moja główna obawa w lotniskowcach. Mam traumę z dzieciństwa po sklejaniu pewnego kartonu. Dobra robota, wiedźmy wyglądają dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert822 Napisano 25 Lipca 2009 Share Napisano 25 Lipca 2009 Jak tam postepy pracy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 27 Stycznia 2010 Share Napisano 27 Stycznia 2010 Dajesz Dajesz, chętnie sobie popatrzę zwłaszcza że nabyłem ten modelik niedawno po atrakcyjnej cenie. Czekam az produkcja dalej ruszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi