TankRed1070 Napisano 23 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 23 Kwietnia 2009 dało się uratować te kółeczka? Jeszcze się nimi nie zająłem (sprawy zawodowe kazały odłożyć modelowanie na najbliższy czas). Może po weekendzie coś ruszy. Dzięki raz jeszcze za wszystko! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mart72 Napisano 23 Kwietnia 2009 Share Napisano 23 Kwietnia 2009 TankRed1070 ja Cię podziwiam szczerze. Cały czas t-34 trzaskasz w różnych wersjach. Ja, gdy skończę feralnego ISa, to na nic z podobnym zawieszeniem przez rok co najmniej nie spojrzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 23 Kwietnia 2009 Share Napisano 23 Kwietnia 2009 TankRed1070 ja Cię podziwiam szczerze.Cały czas t-34 trzaskasz w różnych wersjach. Ja, gdy skończę feralnego ISa, to na nic z podobnym zawieszeniem przez rok co najmniej nie spojrzę. bo tetki fajne są Ja wymiękłem przy trzecim z rzędu, za cholerę nie mogłem się zdecydować jaką maszynę chcę zrobić i w rezultacie trafił z powrotem do pudła Ale i tak chyba w najbliższym czasie wyciągnę go z powrotem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 1 Maja 2009 Autor Share Napisano 1 Maja 2009 Wymieniłem uchwyty na cieńsze (drut 0.25 mm): "poobijałem" zbiornik coby za "najgorszy w jednostce" robił Mało czasu ostatnio ale długi weekend jest więc może może... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 1 Maja 2009 Share Napisano 1 Maja 2009 Wymieniłem uchwyty na cieńsze (drut 0.25 mm) Według mnie jest lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pioter Napisano 1 Maja 2009 Share Napisano 1 Maja 2009 Chyba sie nie pogniewasz jak tez go sobie skrobne ? Znalazlem go niedawno w mojej powypakowej skrzynce (kilka lat temu nastapila reakcje domina w mojej witrynce) Mial byc co prawda ruski, ale piasek ma ladnieszy kolor i bedzie pasowal do mojego M51, ktorego wlasnie koncze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hubert72 Napisano 1 Maja 2009 Share Napisano 1 Maja 2009 Przyznam, że bardzo fajnie jak narazie prezentuje sie ten dziadek sam mam taki pojazd tylko że w innym kamo i innego producenta mam tu na myśli ARMO oczywiście . A jak masz w planie go obładować ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 1 Maja 2009 Autor Share Napisano 1 Maja 2009 pioter - ależ bardzo proszę! hubert72 - wzruciłbyś jakieś foty proszę bo nigdy tego nie widziałem Co do obładowywania to koncepcja powstraje: na pewno będą liny tak jak w tym na zdjęciu, jedna może dwie skrzynki, łopaty (?) zwinięta plandeka (?). Takie są opcje na dziś. Pozdrwiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hubert72 Napisano 2 Maja 2009 Share Napisano 2 Maja 2009 Witam ! Foty mojego ciągnika na pewno wrzucę, zdjęcia są zrobione i obrobione tylko nie wiem jeszcze kiedy wrzucę na serwer ale obiecuje że będą . A co do mojego sprzętu to jest obwieszony linami jakiś łańcuch chyba też jest i skrzynie, koło jezdne itp. w każdym razie trochę tego jest Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 2 Maja 2009 Autor Share Napisano 2 Maja 2009 Takie tam pierdółki: Jakieś zawiasy, lufa ze strzykawki, egipskie wydechy, siatka itd... I pierwsze przymiarki do klamotów. Nie za dużo? Trochę się chyba choinka robi... PYTANKO: dawać te wytwornice dymu czy nie? Ma to w ogóle sens w takim pojeździe? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Złośliwiec Napisano 3 Maja 2009 Share Napisano 3 Maja 2009 TankRed1070 wytwornice dymu spokojnie możesz usunąć. Resztę klamotów zostaw tak jak są, a po dodaniu kilometrów lin będzie wyglądał jak prawdziwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JARD Napisano 3 Maja 2009 Share Napisano 3 Maja 2009 PYTANKO: dawać te wytwornice dymu czy nie? Ma to w ogóle sens w takim pojeździe? Pozdrawiam Dawać, dawać! Moim zdaniem wygląda dzięki nim na bardziej wypasiony. A przecież kto jak kto, ale specjaliśći od ściągania uszkodzonych wozów pod ogniem npla byli jak najbardziej zainteresowani zniknięciem z oczu przeciwnika - czyli zadyma na całego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 3 Maja 2009 Share Napisano 3 Maja 2009 Ja bym zostawił te wytwornice. Ciekawiej z nimi wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pioter Napisano 3 Maja 2009 Share Napisano 3 Maja 2009 Szczerze mowiac nie widzialem takowych na egipskich trciakach. Kurz pustyni zalatwia sprawe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 3 Maja 2009 Autor Share Napisano 3 Maja 2009 Szczerze mowiac nie widzialem takowych na egipskich trciakach.Kurz pustyni zalatwia sprawe. pioter, nie dałem ich bez powodu. Wszystkie egipskie teciaki mają uchwyty na wytwornice a ten na przykład ma nawet jedną zamocowaną: [url=http://www.picasa2html.com]http://www.picasa2html.com Zdjęcie z tego samego okresu i miejsca co mój pojazd. Dzięki uprzejmości AVI-ego Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 3 Maja 2009 Share Napisano 3 Maja 2009 Zbyszku te wytwornice to z jakiego zestawu wyjąłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pioter Napisano 3 Maja 2009 Share Napisano 3 Maja 2009 Wlasnie szukajac fotki wczesnego T-54 w barwach IDF tez ja znalazlem. Sorry A te wytwornice to chyba pozostalosc z MR Modellbau ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 3 Maja 2009 Autor Share Napisano 3 Maja 2009 Zbyszku te wytwornice to z jakiego zestawu wyjąłeś? Wytwornice są z tego zestawu (MR Models): http://tracks-n-troops.com/shop/index.php?main_page=popup_image&pID=1311 szczeże nie polecam. Drogi i wszystko jest nie tak. Nawet te wytwornice bo są dwie lewe trzeba będzie przerabiać Ciągle nie wiem czy dawać czy nie... jeszcze nad tym pomedytuję przez parę dni. Dzięki i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 16 Maja 2009 Autor Share Napisano 16 Maja 2009 No i w zasadzie skończyłem dziada składać. Tylko liny zostały. Teraz surfacer i malowanko. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pioter Napisano 17 Maja 2009 Share Napisano 17 Maja 2009 Moj nie jest tak waloryzowany, bez blach itp. Wykorzystalem poprostu zlom po upadku witryny. Poprostu model "miedzyprodukcyjny", wcisnalem go pomiedzy M51 i M50. Jak pogoda pozwoli, popoludniu beda fotki. Bedzia jakas figurka ? Wojownik IDF-u ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 17 Maja 2009 Autor Share Napisano 17 Maja 2009 pioter Figurka(i) jakieś będą na pewno ale jak już pisałem kocepcja scenki jeszcze nie gotowa.czekam na foty Twojego. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peter 1410 Napisano 17 Maja 2009 Share Napisano 17 Maja 2009 Modelik perfekcyjny jak zawsze!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzikichomik Napisano 12 Lipca 2009 Share Napisano 12 Lipca 2009 Kiedy zaczynasz malowanie??? Czekam na jakieś efekty:) Poproszę o jakąś monografie na @ mojej kobyłki jak obiecałeś;) Ja już nie mam do niej siły, narazie zabiorę się za górę potem za bebechy bo mnie wykończy ten model... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 23 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 23 Sierpnia 2009 Korzystając z dnia "wolnej chaty" postanowiłem sobie posmrodzić surfacer'em: Uff..... nie macie pojęcia jak się cieszę że już mam to za sobą (na zdjęciach niestety nie widać jak wali..). Podoba mi się efekt - bo całośc nabrała ostrości i widać baboły. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 24 Sierpnia 2009 Share Napisano 24 Sierpnia 2009 w lewej gąsce jakaś szpara nad pierwszym kołem nosnym zieje :-) obejrzyj jeszcze raz gąsienice krytycznym okiem. chyba że dziadek będzie utytłany w piasku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi