afruch Napisano 22 Kwietnia 2009 Share Napisano 22 Kwietnia 2009 (edytowane) Dzisiaj zapowiadała się kolejna nudna wyprawa do Tesco z moim bratem. Ale nie wiedziałem co mnie czeka. Ku mojemu zdziwieniu przed moimi oczami wyrosła niewielka półeczka na której były modele . I tym oto sposobem za niecałe 26zł nabyłem 3 modele firmy Revell, mianowicie: Hawker Hurricane mk. IIb (7zł) - 23,99 na mojehobby.pl Pudło: Kalki: Wypraski: Małe zbliżenia: I na koniec kawałek instrukcji: F4U-5 Corsair (7zł) - 23,99 na moje hobby.pl Pudło: Wypraski: Zbliżenia: Elementy przezroczyste: Kalki: I kawałek instrukcjii: i największa perełka, Ten model mi przypomina czasy dzieciństwa kiedy to wszystkich intrygował tajemniczy asymetryczny niemiecki samolot Blohm & Voss BV P 194 (11.90zł) - 37,89 na mojehobby.pl Pudło: Całość: Wypraski: Elementy przezroczyste: Zbliżenia: Kawałek instrukcji widać na niej jak można zrobić silnik. Otwierane klapy uwidaczniające cylindry to niecodzienny widok w skali 1:72: Kalkomanie: Radości nie ma końca do tej pory gdy moja skromna kolekcja powiększyła się o te trzy modele. Dziś już nie mam czasu ale jutro edytuje posta i dodam 3 in-boxy. Pozdrawiam Edytowane 23 Kwietnia 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 23 Kwietnia 2009 Share Napisano 23 Kwietnia 2009 O.o fajnie, 7zł to na prawde taniocha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afruch Napisano 23 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 23 Kwietnia 2009 ale na tym nie zakońćczyła się moja przygoda z Tesco. Mianowicie za niecałe 12zł nabyłem takie oto cudeńko: \ in-box tutaj :http://modelwork.pl/viewtopic.php?p=225359#225359 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobert Napisano 23 Kwietnia 2009 Share Napisano 23 Kwietnia 2009 O kurde ale promocje. Za 7 zyla to nawet MasterCrafta się nie dostanie a jakość o stulecie lepsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afruch Napisano 23 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 23 Kwietnia 2009 No promocja chyba na przed dzień dzieckowa :P Ogólnie za 58,68zł otrzymałem: - Blohm & Vosa, - 2x f4u Corsair, - Czołga tygrysa, - Hurricane`a, - Heinkel He-70 Blitz, - BAe Hawk T.Mk I, Wszystko w skali 1:72. Zostało ogólnie jeszcze kilka hilikopterków z tego co pamiętam to Kamov ka-50 i Comanche no i pare medicopterów ale nie pamiętam w jakiej skali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hanadam Napisano 23 Kwietnia 2009 Share Napisano 23 Kwietnia 2009 Blohm & Voss jest naprawdę fajny - dobrze się skleja i interesująco wyglada na półce. Ja ostatnio swojego sprzedałem na aukcji (likwidacja "skali") Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 23 Kwietnia 2009 Share Napisano 23 Kwietnia 2009 Zazdrość brzydkie uczucie, ale cóż - zazdroszczę... B&V kupiłem lat parę już temu, za naprawdę spore piniąchy, z kalkami w stanie śmiertelnej żółtaczki - no a tu taka okazyja. Gratuluję zdobyczy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek14 Napisano 24 Kwietnia 2009 Share Napisano 24 Kwietnia 2009 afruch ten modele w tesco jeszcze są ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afruch Napisano 24 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 24 Kwietnia 2009 afruch ten modele w tesco jeszcze są ?? No tak jak napisałem u mnie jeszcze kilka zostało, ale myśle że to tylko taka lokalna promocja ale możesz sprawdzić. U mnie w tesco zostały chyba tylko 3 medicoptery ze 2 czołgi 1:76 jakiś pojazd pancerny i 2 helikoptery 1:144. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek14 Napisano 24 Kwietnia 2009 Share Napisano 24 Kwietnia 2009 Ale i tak sie jutro przejade :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Filip Napisano 24 Kwietnia 2009 Share Napisano 24 Kwietnia 2009 Ja kiedyś kupiłem Hurricana za 3.99 PLN ( koledzy mojego brata powiedzieliby prawie 4 Ryszardy ) 1 Ryszard= 1 PLN Tak więc polecam często zaglądać na dział z modelami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 24 Kwietnia 2009 Share Napisano 24 Kwietnia 2009 Ja ostatni byłem w Kejfur, i stara bida, żadnych ciekawszych, F-14 w 1:144 i kilkadziesiąt innych, co mnie zraziło to wszystkie pudełka po otwierane... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brabazon Napisano 24 Kwietnia 2009 Share Napisano 24 Kwietnia 2009 będąc w Warszawie tez zahaczyłem o największa atrakcję stolycy o nazwie TESCO ;) I za 15 zł zakupiłem też Hurriego,Corsarza i Swordfisha. Podczas gdy takie same modele po zabawkarskich idą po 2,3 dychy... Skąd taka filantropia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 24 Kwietnia 2009 Share Napisano 24 Kwietnia 2009 zahaczyłem o największa atrakcję stolycy o nazwie TESCO ;) W którym, na miły bóg? u mnie przy Moście Siekierkowskim nic!!!! a kupiłbym corsaira i jakieś parę modeli na dawców części Afruch, następnym razem czekam na twoje błogosławieństwo, nim pójdę do tzw. markietu - masz szczęście jak przysłowiowy zabójca JFK ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afruch Napisano 25 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 25 Kwietnia 2009 No w końcu ile można? Do tego tesco i kerfura to już chyba latałem z milion razy na stoisko zabawkarskie, bo u mnie w małym mieście takie ekscesy raczej nie występują. Tylko w kerfurze kitechy same i jakieś lipne samoloty lufthansy. A w tesco nigdy nic, nigdy żadnego modelu tam nie znalazłem (no chyba że na boże narodzenie rzucili kilka Kitechów). Jak to mówią ciężka praca popłaca. No i tak już kończąc zakkupy w Tesco kupiłem jeszcze coś takiego i też każdy po 7zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aqws99 Napisano 25 Kwietnia 2009 Share Napisano 25 Kwietnia 2009 U mnie w mieście też była wyp... ale nic ciekawego nie było tylko ten he 70 no i kilka tych składanych easy kitów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek ! Napisano 25 Kwietnia 2009 Share Napisano 25 Kwietnia 2009 Niestety... u mnie nic takiego się nie zdarza... Choć jeszcze kilka miesięcy temu, półki w "Karfurze" uginały się od modeli Revell, teraz jest pustka... Zauważyłem też, że niektóre Revelle są wręcz unikatowe O ile zazwyczaj pełno jest współczesnych RFNowskich Fenków, Leopardów itp., o tyle hitlerowska PzKpfw III Ausf.M, czy PzKpfw IV Ausf.H należy do rzadkości... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 25 Kwietnia 2009 Share Napisano 25 Kwietnia 2009 Afruch, następnym razem czekam na twoje błogosławieństwo, nim pójdę do tzw. markietu - masz szczęście Naprawdę można to powtarzać bez końca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brabazon Napisano 25 Kwietnia 2009 Share Napisano 25 Kwietnia 2009 W którym, na miły bóg? u mnie przy Moście Siekierkowskim nic!!!! a kupiłbym corsaira i jakieś parę modeli na dawców części Afruch, następnym razem czekam na twoje błogosławieństwo, nim pójdę do tzw. markietu - masz szczęście jak przysłowiowy zabójca JFK ;D na miły Bóg, w tym koło Centrum Onkologii Nie pamiętam, bo to było z 2 lata temu. Chyba jak przysłowiowy zabójca Franciszka Ferdynanda ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afruch Napisano 26 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 26 Kwietnia 2009 U mnie w mieście też była wyp... ale nic ciekawego nie było tylko ten he 70 no i kilka tych składanych easy kitów... Może właśnie było tylko się spóźniłeś a szybsi cię ubiegli. U mnie modele rozeszły się w mig :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi