Vybor89 Napisano 18 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 18 Czerwca 2009 (edytowane) Jak obiecywałem tak wrzucam fotki skończonej komory silnika Dodałem "fantazyjne" okablowanie żeby nie było tak pusto w komorze Dorobiłem lekkie otarcia i brud. No i na koniec ukończone podwozie. Jutro wrzuce lepsze fotki jeśli się uda Edytowane 18 Czerwca 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emaks Napisano 18 Czerwca 2009 Share Napisano 18 Czerwca 2009 Jest klawo!! Komora silnika jest super, ładne przybrudzenia! Juz nie mogę się doczekać końcowego efektu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mors Napisano 18 Czerwca 2009 Share Napisano 18 Czerwca 2009 Podwozie super, komora silnika też wyszła bardzo ładnie Kiedy buda?? Jakieś decyzje kolorystyczne już zapadły?? Pozdrawiam Mors Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vybor89 Napisano 18 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 18 Czerwca 2009 Wielkie dzięki Co do budy to zrobię ją w wersji takiej jak na pudełku [czarny+złote pasy] z lekkim przybrudzeniem progów i dolnych części zderzaków przedniego i tylnego Tylko czekam na $$$ i kupuje aerograf i będę malował budę [za jakiś tydzień] Planuje zrobic dioramkę do tego modelu ale to już w odpowiednim dziale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vybor89 Napisano 19 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 19 Czerwca 2009 A teraz porcja lepszej jakości fotek I par zdjęc z budą na kołach Fotki zrobione przez Emaks'a. Dzieki Stary Teraz już tylko czekac na areograf i kompresor Mam nadzieje że za tydzień zacznę się bawic z malowaniem nadwozia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuba2507 Napisano 19 Czerwca 2009 Share Napisano 19 Czerwca 2009 mozesz zdradzc jak przybrudziles odwozie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 19 Czerwca 2009 Share Napisano 19 Czerwca 2009 Prawdę powiedziawszy wyszło Ci to nieźle Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarciu21 Napisano 19 Czerwca 2009 Share Napisano 19 Czerwca 2009 mój sie chowa hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vybor89 Napisano 19 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 19 Czerwca 2009 Dzięki koledzy A co do pytania o przybrudzenie podwozia to już odpowiadam 1]Pomalowałem wszystko kolorem bazowym 2]Nałożyłem 1 cieńką warstwę SIDOLUX'u i zostawiłem do przeschniecia...kolo godzinki. 3] Rozcieńczyłem czarnego matowego Humbrola 85 z Wamodem w taki sposób by roztwór po prostym teście na rękojeści skalpela rozlewał się w rowkach a nie zostawał gęsty na całości rękojeści.Farby trzeba nabrac wedle uznania na pędzelek. 4]Naniosłem brud 5]Potem ciemne części zakurzyłem troszeczkę inaczej: Zamoczyłem pędzelek w srebrym metalicu Humbrola[chyba 11] i wycierałem w szmatkę prawie do sucha tak żeby zostawiał lekki ślad na czarnej farbie. A taką jakby zatluszczoną powierzchnię z grudkami jak na tlumikach zrobiłem w ten sposób: Tak jak wczesniej roztwór farby z Wamodem i pokryłem calą powierzchnię częsci poczekałem 2 minuty i zamoczyłem pędzelek w Wamodzie wytarłem prawie do sucha i przejechałem delikatnie po farbie. 6]Zostawiłem do wyschnięcia i pokryłem jeszcze raz 1 cieniutką warstwą Sidolux'u. To wszystko....oczywiście trochę to trfało bo gdzie niegdzie nie wyszło tak jak chciałem i musiałem poprawiac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emaks Napisano 19 Czerwca 2009 Share Napisano 19 Czerwca 2009 Jeśli chodzi o fotki to nie ma za co Vybor! Swoją drogą to Twoj model w realu prezentuje się o wiele lepiej niż na fotkach, a już same fotki pokazują poziom... Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vybor89 Napisano 19 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 19 Czerwca 2009 Dzięki za komentarze Fakt...fotki chyba nigdy nie oddadzą tego jak model i jego detale przezentują się naprawdę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vybor89 Napisano 23 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 23 Czerwca 2009 Połowa z listy zakupów już jest MAR SL 190: Mój areograf którym będę malowac kastę GT350H jak tylko dojdzie kompresor A czekając na kompresor zabieram się za to: http://modelwork.pl/viewtopic.php?p=243711#243711 No wreszcie dostałem w swoje łapki komresor do kompletu więc myślę że w poniedziałek wrzucę już fotki pomalowanej budy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vybor89 Napisano 4 Lipca 2009 Autor Share Napisano 4 Lipca 2009 Kasta po pomalowaniu Humbrolem 21 No wyszło bardzo przeciętnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mors Napisano 4 Lipca 2009 Share Napisano 4 Lipca 2009 Na tyle na ile widać na tych fotkach, to wyszło lepiej niż przeciętnie Humbrol 21 to bardzo wdzięczna farba Problem Humbroli to dłuuugie schnięcie jak się zastosuje nieoryginalny rozpuszczalnik. Pozdrawiam Mors Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vybor89 Napisano 4 Lipca 2009 Autor Share Napisano 4 Lipca 2009 Tak schną długo. Cholerne paprochy.....nie moge patrzec na nie Starłem lekko papierem na mokro i położyłem cieniutki podkład. Może jeszcze jedna warsta cieniutka podkładu i robie jeszcze jedno podejście. Ale nie mam pojęcia jak zminimalizowac ilośc tych paprochów które się lepią do kasty gdy schnie Jeśli macie jakieś dobre rady to piszcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mors Napisano 4 Lipca 2009 Share Napisano 4 Lipca 2009 Rada... pomalować i NATYCHMIAST odstawić do zamkniętej szafki - żeby latające paprochy nie siadały na długoschnące lakiery. Pozdrawiam Mors Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarciu21 Napisano 4 Lipca 2009 Share Napisano 4 Lipca 2009 Też malowałem ta farbką ale pędzelkiem no i nie wyszło. Mam pytanie czy pod lakier kładłeś podkład??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vybor89 Napisano 5 Lipca 2009 Autor Share Napisano 5 Lipca 2009 (edytowane) Tak. Dałem na podkład Hubrol Matt 1. Sprzedawca mi polecił jako tańsza alternatywa dla podkładu w spray'u Tamci. Ale poinformował że Humbrol nie ma takich właściwości szpachlujących jakieś drobne ryski jak spray Tamci. Lecz u mnie Humbrol spisał się dobrze. Dośc ładnie i równo kryje. Żeby nie byc gołosłownym to daje fotke kasty po podkładzie. 1 warstwa....dam jeszcze jedną ale cieniutką bo gdzie niegdzie są delikatne przeswity a potem wyrównam papierem na mokro i lakier. Edytowane 5 Lipca 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel fan Napisano 5 Lipca 2009 Share Napisano 5 Lipca 2009 Ja też malowałem Humbrolem do czesu aż spróbowałem Model Mastera. Jak dla mnie o wiele lepiej się maluje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarciu21 Napisano 5 Lipca 2009 Share Napisano 5 Lipca 2009 OK Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mors Napisano 5 Lipca 2009 Share Napisano 5 Lipca 2009 Ja się wycofuję z Humbroli na rzecz Model Masterów - słoiczki są wygodniejsze i trwalsze od puszek z Humbrola. MMami maluje się równie dobrze i są bardziej dostępne na rynku Pozdrawiam Mors Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vybor89 Napisano 5 Lipca 2009 Autor Share Napisano 5 Lipca 2009 Hmmmm skoro koledzy tak MM polecają to się chyba przy Astrze V8 skuszę na test MM Dzięki za rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vybor89 Napisano 10 Lipca 2009 Autor Share Napisano 10 Lipca 2009 Wreszcie kasta doczekała się finałowej warstwy lakieru I tu niezła niespodzianka dla wszyskich którzy śledzili ten warsztat gdyż wcześniej pisałem, że malowanie będie takie jak na pudle. Zmieniłem jednak zdanie i wybrałem ten kolorek [Humbrol Gloss 14] W tym malowaniu Shelby'ego GT 350 H na forum nie było No cóż. Mnie się podoba i koloru lakieru nie zmienię Zostały już tylko prace wykończeniowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuba2507 Napisano 10 Lipca 2009 Share Napisano 10 Lipca 2009 No i tu masz racje lekkie zdziwko.. a czemu taka zmiana?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vybor89 Napisano 10 Lipca 2009 Autor Share Napisano 10 Lipca 2009 No i tu masz racje lekkie zdziwko.. a czemu taka zmiana?? Po 1 to stale przy tamtej farbie wszystko się lepiło do kasty nawet w sterylnie zamkniętej szawce jak doradził mi kolega Mors za co mu dziękuję Po niewypale z 21 Humbrola chciałem kupic czarny mat oszliwowac potem z syfków i dac lakier błyszczący. I tak przypadkiem przypomniało mi się że ten Mustang był równierz w wersji niebieskiej ze złotymi pasami http://www.mustangmonthly.com/featuredvehicles/mump_0702_1966_shelby_mustang_gt_350/index.html A taki kolorek mniej więcej mam na stanie Postanowiłem spróbowac z tą farba. I z tą niebieską nie było żadnego problemu Włożyłem do szawki zaraz po prysnięciu i przykleiły się ze 3 babole ale są malutkie. No i niebieskiego GT 350 H ze złotymi pasami jeszcze na naszym forum nie było Teraz tylko pozostało powoli dokańczac Shelbiego i brac się dalej za Astrę V8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi