krzysiek788 Napisano 14 Czerwca 2009 Share Napisano 14 Czerwca 2009 Zderzak dolny ma straszny kąt po prawej stronie scanii , powinien być bardziej zaokrąglony. Dolny stopień , no właśnie dlaczego go nie ma? W czwórkach nie było go i był tylko sam metalowy schodek, ty masz erke więc powinien być i schodek i stopień. Nie potrzebnie wymalowałeś klosz na lampy , teraz bedzie trudno clearem wymalować. Blenda się zrobiła pół okrągła. +++ Ładny kolorek i ładnie nałożony, fajnie skomponowany znaczek na globie. Osobiście wiem że takie przeróbki są trudne i szanuje twoją prace. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bilonzo Napisano 14 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 14 Czerwca 2009 Żadnych kloszy nie zakładałem... A stopnia nie ma, bo po prostu go nie będzie ot co. Nie powiedziałem, że robię 100% oryginał jakiś. Może w następnej go wykonam. Bledny już inaczej nie mogłem zrobić, robiłem ją z dwóch... Na żywo jeden halogen jest ciut krzywo, reszta jest w miarę prosto.. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miki29021 Napisano 14 Czerwca 2009 Share Napisano 14 Czerwca 2009 Hejka Moim zdaniem zderzak do poprawki, wygląda jakby był niedoszlifowany... I ten lakier troszkę lewy jest, ja bym wrzucił do Dota i jeszcze raz malnął. Ale to już rzecz gustu Co do naczepki, to po Maćku miałem ją ja, potem Cris a potem ty. Jeżeli dobrze pamiętam była ona złamana na łączeniu wózka z platformą, i gdzieś była uwalona platforma ale gdzie nie pamiętam Była cała wysmarowana w DOCIE także masakra była, i została pomalowana nie jakąś zwykłą farbą tylko czerwony motip ale numeru Ci nie podam bo po prostu nie zwracałem na to uwagi, w każdym razie poprosiłem o czerwień meksykańską. Mam nadzieje że zrobisz piękny model, tylko taka moja rada, zanim na coś rzucisz bazę, psiknij to podkładem jasnym i poddaj publicznej wymianie zdań a wierz mi, wyjdzie Ci to na dobre Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bilonzo Napisano 14 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 14 Czerwca 2009 Przecież ona dopiero jest pomalowana bazą, bezbarwny przyjdzie jeszcze... A zedrzak jest wyszlifowany dobrze, uwierz mi . Szkoda, że malowałeś tą naczepę, bo tak mi na to wygląda jakbyś na polakierowaną ze 2 puszki wypsikał. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 14 Czerwca 2009 Share Napisano 14 Czerwca 2009 No Lakierek ładnie wyglada Owiewki chyba coś ci odstają (4 Fotka). I co tam taka luka jest pomiedzy globem a osłoną przeciwsłoneczną ??? A jak to będzie wyglądało z układem kierowniczym pozostałych osi ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kondi93 Napisano 14 Czerwca 2009 Share Napisano 14 Czerwca 2009 Widzę, że piękny projekt z tego wyjdzie, a takie kolosy jeżdżą w realu z tyloma osiami? Czy to tylko abstrakcja twoja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bilonzo Napisano 14 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 14 Czerwca 2009 Owszem, jeżdżą . A żeby nie być gołosłownym to proszszsz: http://www.ditzj.de/assets/images/scania/vdvlist/hvdvlist6as01.jpg Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Tul Napisano 14 Czerwca 2009 Share Napisano 14 Czerwca 2009 Ładne kolorki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bilonzo Napisano 14 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 14 Czerwca 2009 A dziękuję, dziękuję . Uważam, ze bordowy pasuje do srebrnego . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 15 Czerwca 2009 Share Napisano 15 Czerwca 2009 Uważam, ze bordowy pasuje do srebrnego A jakieś chromy będą ? Np. te z zestawu Atelier Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 15 Czerwca 2009 Share Napisano 15 Czerwca 2009 Uważam, ze bordowy pasuje do srebrnego Bardzo dobrze uwarzasz. Moja scanie też ma takie kolory. Życzę powodzenia z tak dużym projektem, chyba najwiekszy ( co do ilosci kół) na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miqs Napisano 15 Czerwca 2009 Share Napisano 15 Czerwca 2009 Truckerek, Scania Miłosza miała tyle samo osi i naczepę z większą ilością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bilonzo Napisano 15 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 15 Czerwca 2009 miqs Scania Miłosza miała 5 osi, a jakbyś czytał to byś wiedział, że mi została jeszcze jedna oś do doklejenia :] . Miłosz robił 10x4, a ja 12x4 . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miqs Napisano 15 Czerwca 2009 Share Napisano 15 Czerwca 2009 O tej osi do doklejenia nie pamiętałem, ale razem z naczepą i tak wyszło na moje ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 15 Czerwca 2009 Share Napisano 15 Czerwca 2009 No z naczepą, ja miałem na myśli sam ciągnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bilonzo Napisano 15 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 15 Czerwca 2009 No właśnie :] . Czyli nie wyszło jak zawsze na Twoje.. Ciągnik może się niektórym nie podoba (może większości, tego nie wiem), ale dla mnie jest . Jak już coś robić to na całość . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szakal85 Napisano 15 Czerwca 2009 Share Napisano 15 Czerwca 2009 Co do ciągnika to poczekam aż nabierze trochę lepszego wyglądu, bo jak na razie sama kasta na takiej ramie w moim mniemaniu nie wygląda zbyt oszałamiająco. Co do samej ramy i ilości kół, trochę przeszkadza mi ta pojedyncza przednia oś. Może się nie znam czy coś ale pokusił bym się o przesunięcie tej drugiej osi do pierwszej jak to nieraz się widuje w wywrotkach 4x8. Wiem że teraz jest już za późno ale w kolejnym projekcie można by nad tym pomyśleć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamit Napisano 15 Czerwca 2009 Share Napisano 15 Czerwca 2009 Mocno kibicuję i wierzę, że zestaw będzie wyglądał imponująco!! Scania to moja ulubiona marka wśród "europejczyków" ale Twoja wersja to coś wręcz unikatowego... Ja niestety nie miałbym gdzie postawić takiego kolosa!! Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bilonzo Napisano 11 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 11 Stycznia 2010 Uffff... Trochę się tu zakurzyło . Dużo osób się mnie pytało co się dzieje z tą Scanią. Otóż prace trwają nadal . Podam kilka starszych fotek, bo narazie nie mam czasu robić nowych (jedynie w weekend). Dodam, że 24 grudnia minął rok jak robię ten model . Owiewka przed polerką Szyby malowane pędzelkiem No i kiepska fota całości : Zostało jeszcze duuuuużo pracy. Obitki drzwi mam już skończone. W fotelu pasażera chciałem uzyskać efekt rozłożenia - myślę, że wyszło ok . wszystkie dodatki we wntrzu, łącznie z kierownicą zrobiłem sam . Klosze halogenów zostały odklejone i wyczyszczone, ponieważ mi zaparowały od kleju Gunze . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolek300124 Napisano 11 Stycznia 2010 Share Napisano 11 Stycznia 2010 Wszystkie koła masz już przymocowane na stałe?? bo jakoś krzywo wyglądają? ogólnie całokształt prezentuję się ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bilonzo Napisano 11 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 11 Stycznia 2010 lolek300124 chyba nie myślisz, żebym zostawił koła krzywo poprzyklejane... Oczywiście są luzem dopóki nie pomaluję poduszek i nie przedłużę drugiego wału... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolek300124 Napisano 11 Stycznia 2010 Share Napisano 11 Stycznia 2010 Ja się tylko spytałem czy te koła są już przyklejone? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bilonzo Napisano 11 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 11 Stycznia 2010 No to Ci odpowiedziełem: nie, nie są. Są założone tylko do przymiarki. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szałek_CMG Napisano 11 Stycznia 2010 Share Napisano 11 Stycznia 2010 Ej no zaczyna to jakoś wyglądać ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 11 Stycznia 2010 Share Napisano 11 Stycznia 2010 A czym to tak nabłyszczone? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi