Zbyszek Napisano 26 Kwietnia 2009 Share Napisano 26 Kwietnia 2009 Model firmy Academy moim zdaniem klei się bez zarzutów, zero problemów. Próba wykonania śladów zimowego malowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek14 Napisano 26 Kwietnia 2009 Share Napisano 26 Kwietnia 2009 Jaka sakla ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyszek Napisano 26 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 26 Kwietnia 2009 1:35 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleks Kornafel Napisano 26 Kwietnia 2009 Share Napisano 26 Kwietnia 2009 Próba wykonania śladów zimowego malowania. Wyszło raczej ośnieżenie niż zimowy kamuflaż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam juszczak Napisano 26 Kwietnia 2009 Share Napisano 26 Kwietnia 2009 Nie przyłożyłeś się do układu jezdnego,trochę jakby ci się nie chciało albo zbyt szybko go skończyłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyszek Napisano 26 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 26 Kwietnia 2009 Nie przyłożyłeś się do układu jezdnego,trochę jakby ci się nie chciało albo zbyt szybko go skończyłeś Modelik długo się nie kleiło ale jestem z niego zadowolony, w żywcu zajął 3 miejsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 26 Kwietnia 2009 Share Napisano 26 Kwietnia 2009 Sorki, ale tylna płyta wygląda tragicznie. Kompletne zaniedbanie detali. Dodatkowo wygląda na to, że koła napinające są wklejone krzywo. To samo tłumik. Jest przesunięty w prawo, albo jego mocowania za bardzo w lewo. Co tam robi "wydech" silnika obrotowego wieży? Wirbelwind go nie miał. Pojemniki na zapasowe lufy też krzywo zamontowane. Ściany wieży grube jak z pancernika... :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szlachcik1 Napisano 26 Kwietnia 2009 Share Napisano 26 Kwietnia 2009 Białe kamo jak dobrze zauważył Aleks Kornafel, bardziej przypomina, jak by go złapał mróz niż biały kamuflaż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 26 Kwietnia 2009 Share Napisano 26 Kwietnia 2009 Ogólnie model nie jest brzydki, ale zimowe kamo średnio mi się podoba. Tak jak wspomniał Aleks Kornafel, kamo przypomina ośnieżenie. Podowzie wygląda całkiem nieźle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam juszczak Napisano 27 Kwietnia 2009 Share Napisano 27 Kwietnia 2009 Myślę że miejsce na podium nie świadczy o poziomie wykonania modelu. Ocena jest zawsze subiektywną oceną sędziego,jemu może się podobać natomiast wady i niedoróbki widzimy na zdjęciu.Model wykonuje się dla samego modelu i dla siebie .Jeśli jesteś z niego zadowolony to ok. Ale to co napisali koledzy wyżej to prawda i żaden sędzia tego mie zmieni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł94 Napisano 27 Kwietnia 2009 Share Napisano 27 Kwietnia 2009 Sklejałem ostatnio Panzera IV H z Academy, sklejał się (mimo wielu negatywnych komentarzy) nawet fajnie - wracam do tematu, modelik jak widzę to te same podwozie (nawet dodatki identyczne) i tylko wieża zmieniona na tę wieżyczkę. Co do krytyki, już takową wykonali przedmówcy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyszek Napisano 27 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 27 Kwietnia 2009 Pojemniki na zapasowe lufy też krzywo zamontowane. Zdarzył się wypadek, ale zostaną naprawione. Ściany wieży grube jak z pancernika... :/ To już wina producenta. Białe kamo jak dobrze zauważył Aleks Kornafel, bardziej przypomina, jak by go złapał mróz niż biały kamuflaż Białe kamo to dość trudna sztuka osobiście myślałem że efekt będzie lepszy ale człowiek uczy się na błędach. Myślę że miejsce na podium nie świadczy o poziomie wykonania modelu. Ocena jest zawsze subiektywną oceną sędziego,jemu może się podobać natomiast wady i niedoróbki widzimy na zdjęciu.Model wykonuje się dla samego modelu i dla siebie .Jeśli jesteś z niego zadowolony to ok. Ale to co napisali koledzy wyżej to prawda i żaden sędzia tego mie zmieni. Co do oceny na konkursie zgadzam się, o ile się nie mylę ocenianie polegało na podoba się , nie podoba się ale nie jestem pewien. Zdjęcia modelu dałem w celu przeczytania na ten temat innych forumowiczów, to ze jestem zadowolony z modelu nie znaczy że nie widzę w nim błędów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szlachcik1 Napisano 27 Kwietnia 2009 Share Napisano 27 Kwietnia 2009 Białe kamo to dość trudna sztuka osobiście myślałem że efekt będzie lepszy ale człowiek uczy się na błędach. Znam ten ból, kiedyś również miałem z tym trudności, ale wszystko jest do wyrobienia. Ćwicz, a będzie lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ups Napisano 29 Kwietnia 2009 Share Napisano 29 Kwietnia 2009 A mi się generalnie podoba:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleks Kornafel Napisano 29 Kwietnia 2009 Share Napisano 29 Kwietnia 2009 Aha, a dlaczego on jest w zimowym kamo chociaż nie ma nawet śladu śniegu na wannie i gąsienicach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 29 Kwietnia 2009 Share Napisano 29 Kwietnia 2009 ...bo na wiosnę wyjechał? Generalnie kamuflaż zimowy przydałby się zrobiony na lakier do włosów. chyba lepiej by wyszedł. Generalnie model da się obejrzeć, ale Zbyszku jak zwykle fotografie powodują, że "gubi" on swoje plusy jakie zapewne ma. Postaraj się o jakieś tło jednolite. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 29 Kwietnia 2009 Share Napisano 29 Kwietnia 2009 A mi on wygląda jak by nie był ośnieżony tylko wypiaskowany... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi