jager27 Napisano 21 Maja 2009 Share Napisano 21 Maja 2009 Tak, tak tylko, 40% uwag FAZZY_bez_humoru to mija się w ogóle z modelarstwem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Firefly Vc Napisano 21 Maja 2009 Autor Share Napisano 21 Maja 2009 Wszystkich użytkowników forum modelwork przeprasz za swoje zachowanie a użytkownik FAZZY wyprowadził mnie zruwnowagi swoimi wypowiedziami.Pozdrawiam i Przepraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patterson Napisano 22 Maja 2009 Share Napisano 22 Maja 2009 (edytowane) Pozwolę sobie na dwa słowa komentarza. - Bardzo podoba mi się ładnie położony kamuflaż, natomiast brudzenie, a konkretnie błocenie wypada już dużo gorzej. Razi nie tylko jego kolor, który wydaje mi się bliższy Wietnamskiej ziemi, ale też pewna niekonsekwencja. Koła i „buda” dosyć obfito kurzone, natomiast traki niczym z magazynu, w dodatku mają dosyć dziwaczny odcień. Oryginały bazowały w czymś z pogranicza grafitu, a ciemnej stali. Wrażenie psują też bardzo schematycznie ułożone liście. Zwłaszcza te „kaskadersko” trzymające się małych wypukłości na pochyłych płytach pancerza, jak gniazdo anteny czy krawędź maski jarzma. Warto zwrócić też uwagę na dopieszczenie detali jak kolor gaśnicy, lewara, niepotrzebnie podrdzewiane rury dolotowe. Można pomalować też pewne drobiazgi, jak wizjery czy celownik. Na koniec jeszcze wspomnę o kalkomaniach które zwłaszcza na zdjęciach z „kąta” pokazują, że folia bardzo się świeci. Co do wałków skrętnych to takowe nie pękają same z siebie. Mogą zostać ukręcone w czasie terenowej walki, jednak jeśli pojazd miałby mieć przed sobą takiego „kapcia” musiałby osiąść na wszystkich wałkach, a takowa sytuacja jest charakterystyczna dla wewnętrznego pożaru w przedziale załogi. Osobną kwestią jest fakt, że pojazd, zwłaszcza po lewej jego stronie nie wygląda jakby osiadł na ogranicznikach. Szczelina między gąsienicą a „Budą” jest normalna. Pozdrawiam. Edytowane 23 Maja 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
badger Napisano 22 Maja 2009 Share Napisano 22 Maja 2009 Bardzo ładnie pomalowałeś górę pojazdu. Co do dołu to koledzy wcześniej już wszystko napisali, jest słaby i odstaje od reszty. Dodatkowo mnie osobiście razi miejsce i wygląd zerwanej gasienicy (mało prawdopodobny). Uważam mimo wszystko, że jak na debiut jest bardzo dobrze. A co do modelwork-u to możesz być pewny że na tym forum dostaniesz najmniej po "uszach". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Firefly Vc Napisano 22 Maja 2009 Autor Share Napisano 22 Maja 2009 To nie jest błocenie a nalot kurzu koloru ziemistego a wina że tak wyglonda to przez światło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bushi Napisano 23 Maja 2009 Share Napisano 23 Maja 2009 Firefly Vc - widziałem twój model już dwukrotnie na zawodach w Łodzi i powiem, że zrobił na mnie pozytywne wrażenie. Mówiłeś, że wzorowałeś się na jakimś zdjęciu, jeśli mógłbyś je zamieścić w tym temacie to rozwiało by się trochę wątpliwości. W kwestii waszych niemiłych komentarzy - powiem, że jestem bardzo zdziwiony, znam Ciebie i Fazzyego osobiście i zawsze bez problemów się dogadywaliśmy. Dlatego nie pojmuję zbytnio waszej wrogości i proponuję zaprzestanie tych niesnasek. P.S Firefly Vc pisząc posty korzystaj z edytora tekstowego mającego sprawdzanie pisowni, niestety robisz dużo błędów ortograficznych i literówek. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Firefly Vc Napisano 24 Maja 2009 Autor Share Napisano 24 Maja 2009 Ponawiam apel do modelarzy pomuźcie mi z wybraniem u stawieniem figurek na dioramie.Dziękuje i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cesarz Napisano 24 Maja 2009 Share Napisano 24 Maja 2009 Witam Jeśli o mnie chodzi to model bardzo ładny, nie przesadzone ślady eksploatacji i fajne zakurzenie Co do figurek to jeśli chcesz zrobić scenkę powojenną to proponuję któryś z zestawów firmy Master Box, znajdziesz tam figurki cywilów i żołnierzy w niebojowych pozach a do tego za przyzwoitą cenę Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Firefly Vc Napisano 30 Maja 2009 Autor Share Napisano 30 Maja 2009 Bardzo dziękuję za komentarze a co do figure to czy z inny firm też są ciekawe zestawy??????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Firefly Vc Napisano 10 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 10 Czerwca 2009 A czy ktoś wie jaka firma produkuje figurki dzieci???plastik/żywica??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam juszczak Napisano 10 Czerwca 2009 Share Napisano 10 Czerwca 2009 Preiser Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 10 Czerwca 2009 Share Napisano 10 Czerwca 2009 Preiser jest w 72 tak że mu sie srednio przyda. Oczekiwanie na podpowiedzi w tym zakresie jest bez sensu. Mogę Ci podać z 10 fajnych zestawów żywic - ale gwarantuje CI że ich nie kupisz - bo jak zanm życie nie ma ich na składzie żaden sklep, a jeśli chcesz kupic w internetowych sklepach to wejdż na ich stronę i szukaj sam -wielkiej filozofi to nie wymaga - bądż przygotowany że zestaw kosztować Cię bedzie około 100 zł za dwie figury. Bądż wejdz na alledrogo i poszukaj klonów. za 10 złsztuka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Firefly Vc Napisano 26 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 26 Czerwca 2009 Bardzo dziękuje za waszą pomoc.W koncu nadszedł czas wakacji i mogę popracować nad moją dioramą i za jakiś czas wżucę zdięcia na forum ale niewiem kiedy ponieważ pracy mam po łokcie.Dziękuje i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarecki Napisano 1 Lipca 2009 Share Napisano 1 Lipca 2009 Ogólnie JP bardzo ładna tylko jeśli to ma być 1946 to ta kurtka niemieckiego czołgisty już by tam nie leżała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Firefly Vc Napisano 1 Lipca 2009 Autor Share Napisano 1 Lipca 2009 Witam ta kurtka czołgisty ktura leży to ją położyłem tak sobie. Chciałem zobaczyć jak by wyglondała na ulicy przy porzuconym pojeżdzie.Dzięki i pozdrawaiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam juszczak Napisano 1 Lipca 2009 Share Napisano 1 Lipca 2009 Preiser jest w 72 tak że mu sie srednio przyda.Są dzieci Preisera w 1/35 w zestawie z uchodżcami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarecki Napisano 1 Lipca 2009 Share Napisano 1 Lipca 2009 Witam ta kurtka czołgisty ktura leży to ją położyłem tak sobie. Chciałem zobaczyć jak by wyglondała na ulicy przy porzuconym pojeżdzie. aha w takim razie wygląda nawet fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Firefly Vc Napisano 3 Lipca 2009 Autor Share Napisano 3 Lipca 2009 (edytowane) Nie wiem czy umieścić na dioramie porzucone buty,co modelarze o tym sądzicie??? Edytowane 4 Lipca 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 3 Lipca 2009 Share Napisano 3 Lipca 2009 (edytowane) Nie wiem czy umieścić na dioramie porzucone buty a dlaczego nie? Ja zrobiłem takie coś dwa razy.... .... i zawsze.... miałem z tego kupe radochy. Przy budowie dioram inwencja własna jest mile widziana. Jak Ci nie wyjdzie, albo nie będzie pasować to nie zamontujesz na stałe. Ot i już. Edytowane 3 Lipca 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 3 Lipca 2009 Share Napisano 3 Lipca 2009 Gerd to Twój ten BRDM-2 z Jugosławii ? Zawsze mi się podobał PS Co to za diorama na 1 zdjeciu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarecki Napisano 3 Lipca 2009 Share Napisano 3 Lipca 2009 Nie wiem czy umieścić na dioramie porzucone buty,co modelarze o ty sądzicie??? można by jeszcze dodać do buta coś takiego od psów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Firefly Vc Napisano 4 Lipca 2009 Autor Share Napisano 4 Lipca 2009 Nie rozumiem o co ci chodzi możesz mi to wyjaśnić z tymi paskami??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarecki Napisano 4 Lipca 2009 Share Napisano 4 Lipca 2009 chodzi mi o to żeby dodać do buta gó*no Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Firefly Vc Napisano 4 Lipca 2009 Autor Share Napisano 4 Lipca 2009 Powiem tak zabardzo ten pomysł mi nie przypad do gustu.Dzięki i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Firefly Vc Napisano 13 Lipca 2009 Autor Share Napisano 13 Lipca 2009 A może rozrzucę trochę amunicji,co o tym sądzicie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi