Gościu Napisano 17 Maja 2009 Autor Share Napisano 17 Maja 2009 Mam spory dylemat......z pietrem :/ Po jego dodaniu już tak sielankowo nie jest....może to kwestia przyzwyczajenia..ale wymiarowo jest +/- jak w oryginale. Dorobiłem znak i tez mam z nim dylemat...wie może ktoś jakim kolorem wtedy malowano znaki "P". Tu fotka z lotu(niskiego) ptaka: Dodziergam jeszcze kilka detali i biore się za właściwe malowanie ziemi,bruku...itd. p. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 17 Maja 2009 Share Napisano 17 Maja 2009 rewelacja. jeden minus - pietro jakoś słabo stoi na parterze, ale to pewnie poprawisz. go on! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 17 Maja 2009 Share Napisano 17 Maja 2009 Pomysł ciekawy, najbardziej podoba mi się świetlistość podłoża - proszę, nie przyciemniaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wicio1d Napisano 17 Maja 2009 Share Napisano 17 Maja 2009 Motyw z palisadą ciekawy i oryginalny, szłoby rzec Rzesza cofnęła się do swych rzymskich protoplastów;) A litera "P", namalowałbym ją na czarno, gdyż na taki kolor wskazuje dostępna mi literatura mimo, że jest ona dopiero z 1933r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szlachcik1 Napisano 17 Maja 2009 Share Napisano 17 Maja 2009 najbardziej podoba mi się świetlistość podłoża - proszę, nie przyciemniaj Chyba za późno, Rafał już zaczął :p Dodziergam jeszcze kilka detali i biore się za właściwe malowanie ziemi,bruku...itd. Ładnie to wygląda, ładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 17 Maja 2009 Share Napisano 17 Maja 2009 pietro jakoś słabo stoi na parterze Tak. chyba trzeba to to jakoś lepiej umocować. może jakimś drutem owinąć? Całość powala po prostu.... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 17 Maja 2009 Autor Share Napisano 17 Maja 2009 Dzieki koledzy. Moze wyjaśnie OCB z tym pietrem. Zauważcie że góra stoi na rolkach, w razie ataku z obu stron te skrzynie zwalano do środka, by spadając roztrzaskiwały się ,rozsypując kamienia - tworząc barykadę. Więc to nie może być "stabilne" Sama konstrukcja stoi "stabilnie" właśnie na tych rolkach i jest pod katem, by szybciej można je było zepchnąć. Nie zazdroszczę temu typowi, co stoi zaraz obok tego..tak nawiasem. p. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 18 Maja 2009 Share Napisano 18 Maja 2009 Zauważcie że góra stoi na rolkach, w razie ataku z obu stron te skrzynie zwalano do środka, by spadając roztrzaskiwały się ,rozsypując kamienia - tworząc barykadę. Z tego opisu można wnioskować, że akcja dzieje się w 1945 ale p.n.e. Mnie jednak najbardziej podoba się czołg oraz kamuflaż na nim. Te listki aberowskie w Twoim wykonaniu są genialne!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 18 Maja 2009 Autor Share Napisano 18 Maja 2009 Dzieki. Znów cosik mazniete i dłubnięte: p. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Hejmo Napisano 18 Maja 2009 Share Napisano 18 Maja 2009 A ja się zapytam: Jak ten czołg tam wjechał? Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 18 Maja 2009 Autor Share Napisano 18 Maja 2009 Między czołgiem a palisadą jest metr, pniem drzewa a czołgiem ponad metr(1:1) - jest ciasno, ale nie niemożliwie by wjechać, zawrócić w miejscu. p. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 19 Maja 2009 Autor Share Napisano 19 Maja 2009 na prośbę, zdjęcia dzieci...: A tu fotka,jak to ja widzę już wyskrobanych...tego plastiku co z nich ściąłem by kurtki,kołnierze etc podcieniować starczałoby na jeszcze jedna figurkę. Najlepszą pozycją z tego zestawu Preisera jest wózek, ładnie i delikatnie odlany. Fotki: Mężczyźnie nie dałem walizki a podwinąłem rękaw(bez ręki), na stopie dziergnąłem bandaż - jaki-to dopiero po pomalowaniu wyjdzie. Na tanku sa już 2 figurki, co to układaja gałęzie, jeden z pancerniaków stoi obok, z młotkiem w łapie.W sumie jest juz sześć figur, wózek...a jeszcze ciutke miejsca w koło tanka jest.Jak znajdę jakąś ciekawą pozycję... na pewno dorzucę. p. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi