rtoipmodest Napisano 27 Maja 2009 Autor Share Napisano 27 Maja 2009 Szkoda, że to wszystko zniknie pod siatka maskującą, bo wygląda, że włożyłeś w to wiele pracy. Bez przesady z tym nakładem pracy. Wieża to raptem około 3 przedpołudni. A pod siatką nie zniknie wszystko. Gdybym wybrał inny wóz (dokumentacja jest niezła), to bardziej bym się postarał. Jakoś nikt nie zauważył, ze lufa jest nieobrobiona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 29 Maja 2009 Autor Share Napisano 29 Maja 2009 Powoli wchodzę w "najciekawszą" fazę - podwozie. Dziś skleiłem koła. Napędowe. Nawet nie najgorsze: Za to ich założenie na kołeczki to prawdziwy hicior Daje coś takiego: Koła sa mało równoległe do siebie i niektóre po nałożeniu nieco odstają, bo otwory nie są wykonane centrycznie: Skoro ten maluch ma jecahć po asfaltowej drodze to trzeba będzie troche pogłówkować. I pytanie co do gąsek, czy ktoś stosował się do rady producenta by je podgrzać? Jeśli tak, czy to pomogło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
temir 2 Napisano 29 Maja 2009 Share Napisano 29 Maja 2009 Witam! czy ktoś stosował się do rady producenta by je podgrzać? Tak - ja np. przy okazji NONY Jeśli tak, czy to pomogło? Zdecydowanie tak . Metal staje się przez to bardziej "podatny" tzn. poprostu rozhartowuje się. Najlepiej zrobić to nad świeczką (tylko nie nad taką jak np. z Ikei - płomień anemiczny jakiś): - płomień jest mniej kaloryczny i nie uszkodzi części - następnie od razu do wody. Można tą procedurę powtórzyć. Osobiście przeprowadzałem to na gotowych gąsienicach. Ewentualne tłuste okopcenia schodzą denaturką lub benzyną. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 29 Maja 2009 Autor Share Napisano 29 Maja 2009 Dzięki za info. Też zrobiłem próbę, acz nad kuchenką gazową. Pomogło, lecz co będzie przy pełnej grubości? Co to znaczy dotowa gąska? Po sklejeniu CA? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
temir 2 Napisano 29 Maja 2009 Share Napisano 29 Maja 2009 Witam! Też zrobiłem próbę, acz nad kuchenką gazową. Może być - tylko nie przesadź z wielkością płomienia Co to znaczy dotowa gąska? co będzie przy pełnej grubości? Tzn. pełna grubość - pozginana, płaska - nie wiem za bardzo jak to bardziej obrazowo ująć Po sklejeniu CA? Może Ci CA "wypalić" - lepiej na końcu tj. po przepaleniu i wygięciu na żądany kształt "popodlewać" CA. Te blaszane gąsienice po pozaginaniu naprawdę się nie rozłażą - przynajmniej do tej pory mi się to nie zdarzyło. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 29 Maja 2009 Share Napisano 29 Maja 2009 Po sklejeniu CA? A w życiu!!! CA jest palny po wyschnięciu!!! Ja partowskie gąski do Pz IV nie kleiłem w ogóle. Tylko zagięcie i potem prostowanie zębów. Nic się nie działo nawet przy formowaniu na kołach. Może być - tylko nie przesadź z wielkością płomienia Dokładnie. Ja raz testowałem na złomie blaszkowym opalanie blach z tej wierzchniej warstwy. Cienkie blaszki szlag trafiał. Wyginały się w origami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 2 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 2 Czerwca 2009 Dziś podrasowywanie podstawki. Mam urlop do piątku, a to zabraało mi tylko 3godziny Tak to wyglądało po zgładzeniu płotka: Zacząłem od wycięcia chodnika: Potem dodałem obrzeże i naciąłem je piłką: Efekt końcowy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 9 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 9 Czerwca 2009 Dziś się przemogłem Widać jak jest dopracowane podwozie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 9 Czerwca 2009 Share Napisano 9 Czerwca 2009 Ale hardcore... To się da w ogóle jakoś poprawić ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 9 Czerwca 2009 Share Napisano 9 Czerwca 2009 Dobrze jest. Ładnie i równo siadły. I tak błocko będzie. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 10 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 10 Czerwca 2009 No nie jest najgorzej. Jako mistrzowi sciemy, lepiej wyszła strona "od widza". Mogłoby być różnie, gdybym nie usunął zębów na kołach napędowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 10 Czerwca 2009 Share Napisano 10 Czerwca 2009 Powiem Ci, że to chyba nie tylko Ace ma problem z wykonaniem równoległych zębów na kołach :/ Właśnie wczoraj odkryłem podobną niespodziewajke w kołach Mirage do Panzer IV. Jedno jest ok, drugie bardzo nie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 17 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 17 Czerwca 2009 Walki z materią c.d. Najgorsze, że boczne skrzynki nijak nie pasują do wydechu. Podobnie trzeba będzie stworzyć reflektorki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 17 Czerwca 2009 Share Napisano 17 Czerwca 2009 Ta siatkowa osłona wydechu dobrze wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 18 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 18 Czerwca 2009 Prośba o pomoc. Z czego zrobić taką grubą linę? Chodzi o to by się nie siepała (nie sterczły z niej włoski). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kermit zaba Napisano 18 Czerwca 2009 Share Napisano 18 Czerwca 2009 Może nitki? Najpierw skręcić 3 do 4 ze sobą, przejechać paluchami umoczonymi w rzadkim hermolu, albo wikolu, a następnie po wykonaniu 3-4 takich "warkoczy" skręcić je ze sobą. Będą miały odpowiednią fakturę i możesz regulować dowolnie grubość. Powodzenia i za siatki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 19 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 19 Czerwca 2009 No to koniec. Jeszcze tylKo bambetle... i ludki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 20 Czerwca 2009 Share Napisano 20 Czerwca 2009 No jak dla mnie te metalowe siatki wszystkie są super. Końcowo prezentuje się godnie Fajnie wygląda ten brzdąc - sylwetka taka sportowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 20 Czerwca 2009 Share Napisano 20 Czerwca 2009 Bohaterem będzie niesławny Austro-Daimler ADGZ z ataku na Pocztę Gdańską. Sam model ciężkiego samochodu pancernego jest bardzo ładny, ale wykonanie go w skali 1/72 przez ACE jest koszmarny. Miałem go kupić, kilka podejść, ale zwątpiłem, chyba sama wieża i karoseria się nadają, reszta do przeróbki, nawet łopaty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 23 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 23 Czerwca 2009 Coraz bliżej malowania. Zdjęcia "skończonego" pojazdu i z dodatkiem bambetli: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 24 Czerwca 2009 Share Napisano 24 Czerwca 2009 Ładny maluszek. Piękna masa detali. Czekam na ciąg dalszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 24 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 24 Czerwca 2009 Marcinie na maila dostałeś 8 fotek w większym rozmairze... Foty świerze (choć dodałem później jeszcze jeden element) - jak widać wymieniłem liny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 24 Czerwca 2009 Share Napisano 24 Czerwca 2009 Fotki dostałem. Dzięki. Piękny pełzacz. A tak marudziłeś, że taki budyń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 28 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 28 Czerwca 2009 Dziś skończyłem figsy i drewno. Przymiarka do całości: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 2 Lipca 2009 Autor Share Napisano 2 Lipca 2009 dziś odebrałem tabliczkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi