misiek14pl Napisano 5 Stycznia 2010 Share Napisano 5 Stycznia 2010 Wszystko bardzo pięknie sie zapowiada świetnie radzisz sobie z polistyrenem Powodzenia w dalszych pracach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alvaro92 Napisano 30 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 30 Stycznia 2010 Dzięki Z racji tez, że nadeszły ferie, coś tam robie przy volvie. Poprzeczki w trakcie budowy. Trochę się trzeba namęczyć z miedzią, ale myślę, że jak to dopieszczę to wyglądałoby to przyzwoicie. Potrzebuje tylko dobrego, cieniutkiego wiertła na otworki, bo te wiertła co mam nie ruszają miedzi... Tak więc poprzeczki poszły na bok i zająłem się przednim zawieszeniem. Zrobiłem poduchy Muszę dorobić do nich tylko mocowanie. Mogą takie być?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 30 Stycznia 2010 Share Napisano 30 Stycznia 2010 Bardzo ciekawe materiały wykorzystujesz do budowy tego autka A poducha- moim zdaniem wygląda dobrze ,tylko przydało by się zaszpachlować te wybite w kryzie napisy Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 31 Stycznia 2010 Share Napisano 31 Stycznia 2010 Moga , dobry patent, powiedz jeszcze z czego jest guma . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alvaro92 Napisano 31 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 31 Stycznia 2010 powiedz jeszcze z czego jest guma Guma jest z długopisu Wyskrobałem sobie wczoraj element tylnego zawieszenia, ale wydaje mi się, że jest on za długi jak do low deck'a... Operuje rysunkami technicznymi do zwykłego ciągnika, i na nich się wzorowałem. Nie wiem czy nie zrobię jeszcze jednego, krótszego... Wszystko w trakcie prac więc są i niedoróbki na tym etapie. Chce dzisiaj pogonić temat... zobaczymy co mi z tego wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 1 Lutego 2010 Share Napisano 1 Lutego 2010 Powiem CI ze Twoje poduszki zrobily na mnie wielkie wrazenie! pierwsze fotki jakos mnie nie przekonaly, ale ostatnia..... rewelacja! Tak trzymaj,niech moc bedzie z Toba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek_muzzy Napisano 2 Lutego 2010 Share Napisano 2 Lutego 2010 Materiał na poduszki bardzo "rozrywkowy" Jeszcze nigdy nie próbowałem scratcha, ale Twoja praca jest natchnieniem. Trzymaj tak dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alvaro92 Napisano 27 Lutego 2010 Autor Share Napisano 27 Lutego 2010 Dzięki wielkie Panowie za miłe komentarze Małe postępy dokonane kilka tygodni temu, jednak nie moglem się zebrać i znaleźć trochę czasu, żeby zrobić i wrzucić fotki tego co zrobiłem. A zrobiłem poprzeczki ramy. Bawiłem się z płytkami miedzianymi, które wykorzystałem do budowy. Chcę poznać wasze zdanie - które są lepsze? Te, które robiłem z polistyrenu, czy te miedziane Aha, na razie wszystko na sucho. Elementy mocujące poprzeczki do ramy dojdą jak znajdę czas na modelarstwo Też planuje je zrobić z płytki miedzianej Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolek300124 Napisano 27 Lutego 2010 Share Napisano 27 Lutego 2010 Mnie się podobają bardziej te miedziane ,polecałbym ich montaż w podłużnicach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 27 Lutego 2010 Share Napisano 27 Lutego 2010 Dla mnie rewelacja! czekam na reszte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Badur Napisano 1 Marca 2010 Share Napisano 1 Marca 2010 Świetna sprawa jak dla mnie to możesz dać te miedziane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 1 Marca 2010 Share Napisano 1 Marca 2010 Również uważam że poprzeczki wyglądają bardzo przyzwoicie I również jak Seba czekam na kolejne elementy Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SmalTrak Napisano 2 Marca 2010 Share Napisano 2 Marca 2010 A tak właściwie to po co do budowy poprzeczek użyłeś blaszki miedzianej? Można te elementy o wiele lepiej i dokładniej wykonać przy użyciu plastiku, czyli polistyrenu. Dodatkowo przy wierceniu otworów w blaszce po drugiej stronie tworzy się wypukłe miejsce, które nie wygląda ładnie, a już na pewno nie zbliża do oryginału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alvaro92 Napisano 3 Marca 2010 Autor Share Napisano 3 Marca 2010 Dzięki za opinie A tak właściwie to po co do budowy poprzeczek użyłeś blaszki miedzianej? Można te elementy o wiele lepiej i dokładniej wykonać przy użyciu plastiku, czyli polistyrenu. Dodatkowo przy wierceniu otworów w blaszce po drugiej stronie tworzy się wypukłe miejsce, które nie wygląda ładnie, a już na pewno nie zbliża do oryginału. Hmm czemu z miedzi a nie z polistyrenu? Wydaje mi sie, że wygląda trochę estetyczniej i nie trzeba się bawić z klejeniem i szpachlowaniem. Poza tym mam satysfakcje, że zrobiłem dany element z czego innego i jakby... dla mnie samego model nabiera wartości. Tak to chyba mogę określić. Mogę powiedzieć, że w pewny sposób chcę przy tym modelu po eksperymentować ze scratch building-iem, co i tak do tego miana dużo mi brakuje... Wciąż się uczę, by osiągnąć taki poziom jak inni. SmalTrak dzięki za uwagę Te wklęsłe miejsca w rzeczywistości nie rzucają się tak w oczy, ale obiecuje, że poprawie to na tyle, na ile będę mógł. Jeśli okaże się, że te miedziane poprzeczki są totalną klapą to po prostu wsadzę do nowej podłużnicy poprzeczki ze starej ramy, albo na upartego będę próbował uzyskać pożądany efekt wykorzystując płytki miedziane Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolek300124 Napisano 7 Marca 2010 Share Napisano 7 Marca 2010 Kolego Alvaro92 masz może plany tej ramy jak ja budujesz od porządku?? Jak tak to mógłbyś mi przesłać je wszystkie na PW? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alvaro92 Napisano 30 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 30 Kwietnia 2010 Witam Prace ruszyły, ale nie z Volvem. Do Volva straciłem nerwy i teraz czeka na lepsze czasy. Przymierzałem się do budowy podkontenerówki, której zdjęcia są w walkaroundzie. Dzisiaj zacząłem dłubać. Jak na razie Wycięte i sklejone do kupy elementy podłużnic. Po wyschnięciu szpachla powędruje tam gdzie trzeba i szlif Plany? Chcę wstawić poprzeczki ramy jak i usztywnienia z blaszki miedzianej 0,2. Dlaczego z blaszki? Ano dlatego, że jest duuuużo sztywniejsza niż polistyren 0,25 Felgi również będą inne niż italerowskie. Mniejsza średnica i szersza felga. Póki co trwają próby na tokarce, aby uzyskać właściwy kształt i rozmiar Na razie pokaże tylko to co zrobione ( po części ) Tyle Pozdrawiam Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 30 Kwietnia 2010 Share Napisano 30 Kwietnia 2010 ekstra! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 30 Kwietnia 2010 Share Napisano 30 Kwietnia 2010 No rozkręcasz się nam powoli . Ale właśnie o to chodzi i trzymaj tak jak najdłużej Dla mnie wygląda to bardzo przyzwoicie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alvaro92 Napisano 1 Maja 2010 Autor Share Napisano 1 Maja 2010 Dzięki Baaaardzo małymi kroczkami, ale do przodu Wzmocnienia i mocowanie "anty rowerów" zrobione ( wstępnie ). Miałem ochotę dzisiaj jeszcze zrobić poprzeczki, ale nie wiem czy się bawić z klejeniem małych profili 3,2 x 3,2 , czy kupić gotowe z Evergreen'u... Jedyne co mnie trochę 'odpycha' od tych profili evergreen to cena... 18 zeta za bodajże 3 profile długości 35 cm. Chcę w tym tygodniu zrobić jak najwięcej, bo potem nie wiem jak będę stał z czasem. Na chwile obecną tyle Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alvaro92 Napisano 2 Maja 2010 Autor Share Napisano 2 Maja 2010 Aktualka Post pod postem, bo nie komentujecie Noo ale mam tu ciepła bułeczkę Najarałem się na skrzynkę narzędziową, no i mam Cały dzień dzisiejszy spędziłem na mierzeniu, docinaniu, klejeniu i szlifowaniu ... Ale mi się baaaardzo podoba ( nie wiem jak Wam ) mimo, że mały szlif jeszcze przede mną i oprócz tego wstawienie klamki do schowka Na dzisiaj tyle... plecy mi dzisiaj już siadły Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 2 Maja 2010 Share Napisano 2 Maja 2010 Skrzyneczka super Przednią ściankę z drzwiami dorabiałeś, czy to gotowiec ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sandi Napisano 2 Maja 2010 Share Napisano 2 Maja 2010 Pięknie, oby tak dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 2 Maja 2010 Share Napisano 2 Maja 2010 Profeska Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alvaro92 Napisano 2 Maja 2010 Autor Share Napisano 2 Maja 2010 Dzięki Przednią ściankę z drzwiami dorabiałeś, czy to gotowiec ? Wszystko robiłem sam Dłuteczko, skalpel papier ścierny i do przodu Mam w planach zrobić jeszcze logo WIELTON na drzwiczkach z polistyrenu, ale zobaczymy co z tego wyjdzie ________________________________________________________ Ooo zapomniałem o zamku i zawiasach... Przed chwilą dorobiłem Tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyrael Napisano 3 Maja 2010 Share Napisano 3 Maja 2010 Fajna ta skrzyneczka ;D Podziwiam twoje chęci w budowie takich elementów jak i naczepy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi