tomek14147 Napisano 26 Maja 2009 Share Napisano 26 Maja 2009 Witajcie. W końcu udało mi się skończyć moją pierwszą trzy-piątkę. Ofiarą padł T-34/85 Dragona. O samym modelu mogę powiedzieć same dobre rzeczy. Składa się jak klocki lego, zestaw jest bogato wyposarzony. Mamy tutaj kupę blach, metalową lufę oraz Magic Tracki. Jedyny problem jaki ja napotkałem to osłona silnika, a konkretniej, to żeby włożyć tam fototrawioną siatkę, to trzeba wyciąć plastikową i tak średnio mi to wyszło. Model został głównie potraktwany jako trening w użyciu blach. Teciak został pomalowany farbami Vellejo oraz pierwszy raz potraktowałem go większą ilością farb olejnych (z bardzo słabym skutkiem zresztą). Najsłabszą częścią modelu są obicia robione jakimś ciemnym kolorem i gunmetalem. Na szczęście po dosyć intensywnej warstwie kurzenia udało mi się je trochę stonować i nie kopią po oczach tak strasznie. Dobra koniec pisania, zdjęcia: A tutaj dwa zdjęcia rodzinne z siedmio-dwójkowym bratem: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ł.Sosnowski Napisano 26 Maja 2009 Share Napisano 26 Maja 2009 Dla mnie bomba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 26 Maja 2009 Share Napisano 26 Maja 2009 spoko,bardzo fajny,podobaja mi sie te zardzewiale siatki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niko77 Napisano 26 Maja 2009 Share Napisano 26 Maja 2009 Witam a gdzie zgubiłeś dwie części na przedniej płycie pancerza ? i szkoda że klapa nad silnikiem źle spasowana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Meksyk89 Napisano 26 Maja 2009 Share Napisano 26 Maja 2009 Modelik jak najbardziej na duży plus Bradzo mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Napisano 27 Maja 2009 Share Napisano 27 Maja 2009 Super model, bardzo realistyczne wykonanie no i jest to OT-34/85 rodzynek w ostatnim wylewie teciaków. Bardzo mi się podoba. Pokrywa nadsilnikowa faktycznie źle spasowana ale Dragon ostatnio wali coraz więcej baboli, sam się o tym przekonałem niedawno. Kupiłem miesiąc temu T-34 z mutrą i jest tam tyle baboli że mocno trzeba główkować. Przy Dragonie to niedopuszczalne. Właśnie ta sama pokrywa nadaje się do kosza a wiele innych części trzeba przerabiać. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleks Kornafel Napisano 27 Maja 2009 Share Napisano 27 Maja 2009 Tak, zgadzam się z przedmówcami - model jest dobry! Ale jedna rzecz rzuciła mi się w oczy... Otóż czy oni wylewali smołę przez jarzmo przedniego KM-u? Jest tam jakieś nienaturalne osadzenie/okurzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Napisano 27 Maja 2009 Share Napisano 27 Maja 2009 Tak, zgadzam się z przedmówcami - model jest dobry! Ale jedna rzecz rzuciła mi się w oczy... Otóż czy oni wylewali smołę przez jarzmo przedniego KM-u? Jest tam jakieś nienaturalne osadzenie/okurzenie. Kolego. W tym miejscu nie ma km-u tylko jest miotacz ognia albowiem ta wersja teciaka to OT-34/85 czyli tank ogniomietnyj. Dlatego w tym miejscu jest wszystko czarne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleks Kornafel Napisano 27 Maja 2009 Share Napisano 27 Maja 2009 Moje niedopatrzenie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cesarz Napisano 27 Maja 2009 Share Napisano 27 Maja 2009 Witam Trzeba przyznać, że model przyzoicie wykonany jednak razi kilka szczegółów - brak niektórych elementów na przedniej płycie, odlany wraz z włazem do transmisji uchwyt, brak anteny oraz lin holowniczych. Proponuję też poprawić odpryski farby - są zbyt duże jak na tą skalę i mają nienaturalny metaliczny kolor Najlepszy do tego zabiegu jest pędzelek z naturalnego włosia o nr np 0/5 lub mniejszy Podsumowując, diabeł tkwi w szczegółach i warto je dopracować przy następnym modelu bo ogólnie pojazd wyszedł fajny Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 27 Maja 2009 Autor Share Napisano 27 Maja 2009 Dzięki chłopaki. Cieszę się, że wam się podoba. Co do tych części na przedniej płycie, to nie ma ich tam prawdopodbnie przez moje niedopatrzenie. O obiciach pisałem, że mi nie wyszły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 27 Maja 2009 Share Napisano 27 Maja 2009 Błędy zauważyli koledzy. Ja chciałem tylko pogratulować fajnego modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi