BALROG Napisano 30 Maja 2009 Share Napisano 30 Maja 2009 (edytowane) Witam Panie i Panowie Przedstawiam mój nowy nabytek czyli SCHNELLBOOT S-100 w skali 1:35 model bedzię robiony jako RC Zaczynamy od wielkiego pudła w środku pierwsze co sie rzuca w oczy to dwie wielkie połówki kadłuba Złożone w całość dają dość pękaty a zarazem smukły kadłub wystarczająco wielki na zabudowe RC Następnie spore elementy pokładu i cztery duże ramki części bardzo ładnie i dokładnie opracowane I dwie ramki z działkami pokładowymi to po prawej ( Rufowe )idzie w odstawke ale o tym niżej następne w pudełku to zestaw blaszek fototrawionych kalkomanie śrubki i sznureczki Następnie instrukcja montażu i ksiązeczka ze zdjeciami historie i budowe i malowanie jednostek Kolejny zestaw to GERMAN 20MM FLAKVIERLING 38 Do FLAKA zakupiłem zestaw blaszek fototrawionych Po obłozeniu blaszkami zestaw będzie wygladał następujaco i wyladuje na rufie jednostki C.D.N Edytowane 10 Czerwca 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wallace Napisano 31 Maja 2009 Share Napisano 31 Maja 2009 kurde, wielkie bydle... co prawda widziałem już relację Tornado , ale znów popatrzę z przyjemnością. Będziesz robić we wzory podobne do kolegi czy coś zupełnie innego ? ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 31 Maja 2009 Share Napisano 31 Maja 2009 A ja widzę oprócz wspaniałego modelu, świetnego załoganta Też siadam pośród publiczności i z przyjemnością pooglądam tę relację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skell Napisano 31 Maja 2009 Share Napisano 31 Maja 2009 SUPER! - Wreszcie sznelłajba w wersji RC! BTW. Robi Ci się niezła flota zdalne sterowana. Dopisuję się do fanklubu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 31 Maja 2009 Autor Share Napisano 31 Maja 2009 aż korci by pływać Niestety jest obecnie problem ze srubami Jutro ide do odlewni może mi odleją jak nie bede przerabiał zakupione w necie całe szczęście tylko minimetr wieksze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wielkamucha Napisano 31 Maja 2009 Share Napisano 31 Maja 2009 Widzę, że wpadłeś na podobny pomysł na wzmocnienie uzbrojenia . Mam S-boota w 72 (Revellowskiego) i specjalnie do niego kupiłem poczwórną pelotkę, aby zamontować ją na rufie. Dołączam do kibiców. Rozumiem, że nadzorować Cię będzie ta sama komisja techniczna, co poprzednio (widziałem jednego z inspektorów na jednym ze zdjęć)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 1 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 1 Czerwca 2009 (edytowane) z tego co wiem Revell wydał też odmiane własnie z tym flakiem A komisja owszem zawsze na miejscu i jak zwykle nieugięta Zaczeło sie Porównanie z Elco C.D.N Edytowane 10 Czerwca 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wallace Napisano 1 Czerwca 2009 Share Napisano 1 Czerwca 2009 fajnie, że coś będziesz kombinować z modelem. Czekam zatem na warsztat. I cały czas mnie zastanawia kamuflaż, jakiego użyjesz... ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wielkamucha Napisano 1 Czerwca 2009 Share Napisano 1 Czerwca 2009 z tego co wiem Revell wydał też odmiane własnie z tym flakiem Tak, tylko mi trafił się z pojedynczą "37" na rufie. Wtedy w katalogu nie było jeszcze chyba wersji z 4x20. A komisja owszem zawsze na miejscu i jak zwykle nieugięta A więc za komisję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 2 Czerwca 2009 Share Napisano 2 Czerwca 2009 Po relacji z ELCO az paznokcie gryzę ze zniecierpliwienia czekam, oglądam i podglądam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 2 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 2 Czerwca 2009 Z powodu małych problemów relacja troszke przyhamuje Niestety nie znalazłem odpowiednich śrub na rynku więc zaniosłem szablony ( śruby z zestawu + stery ) do odlewni !! odbiór za około 3 tygodnie no ale bedą i to aż 2 komplety śrub i sterów No ale w końcu będą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wallace Napisano 2 Czerwca 2009 Share Napisano 2 Czerwca 2009 nie spieszy się, poczekamy chyba, że zaczniesz od jakiegoś innego elementu, gdzie śruby nie są wymagane... ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 5 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 5 Czerwca 2009 (edytowane) dziś w pracy wykonałem dławice do wałów Wały będą 3mm Po przetoczeniu wszystkich elementów polutowałem wszystko srebrem zatyczki dławic wykonałem z teflonu I już osadzone w kadłubie C.D.N Edytowane 10 Czerwca 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafiw Napisano 5 Czerwca 2009 Share Napisano 5 Czerwca 2009 Witam i dołączam się do podglądających i kibicujących Czy podpory dławic zostawisz plastikowe ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 5 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 5 Czerwca 2009 Witam i dołączam się do podglądających i kibicujących Czy podpory dławic zostawisz plastikowe ?? Witam Tak zostana plastikowe Wał będzie sie obracał wewnątrz tych rurek co widać na zdjęciach wszystko jest wystarczająco sztywne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 5 Czerwca 2009 Share Napisano 5 Czerwca 2009 Kolejna świetna relacja. Aż z ciekawością tu zaglądam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wallace Napisano 6 Czerwca 2009 Share Napisano 6 Czerwca 2009 powiedz mi tylko jaki schemat malowania planujesz ? bardzo mnie ciekawi też czy ta łajba też będzie miała obsadę ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 9 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 9 Czerwca 2009 (edytowane) Witam w oczekiwaniu na silniki i osprzęt kadłuba Wykonuje Flaka 38 4x20mm Masa elementów mi zostaje bo sporo blaszek jest montowanych w sumie z zestawu odpadają tylko blaszki montowane na wózku Zabawa z blaszkami jest makabryczna oczopląsu dostaje najgorzej jak jakaś mała blaszka spadnie mi tam i uwdzie !! jak celowniki które zwiały mi miedzy klawisze klawiatury nie wszystkie elementy jeszcze zmontowane bo czekam aż lufy dojdą wtedy zamontuje regały na magazynki i kilka mniejszych blaszek Teraz fotki C.D.N Edytowane 10 Czerwca 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafiw Napisano 9 Czerwca 2009 Share Napisano 9 Czerwca 2009 No działko zaczyna wyglądać ok! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 10 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 10 Czerwca 2009 Dziś dotarła do mła paczuszka silniki, kardany i stery ( zamówiłem 3 ale środkowy ster bedzie odlany ) Silniki mocniejsze niż pierwotnie zakładałem wiec zastanawiam sie czy nie zrobić tylko dwóch a środkową śrube luźną co o tym sadzicie ?? Fotki C.D.N Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wallace Napisano 10 Czerwca 2009 Share Napisano 10 Czerwca 2009 wygląda profesjonalnie... działko też bardzo mi się podoba. ... jaki schemat malowania przewidujesz ? ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 10 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 10 Czerwca 2009 powiedz mi tylko jaki schemat malowania planujesz ? bardzo mnie ciekawi też czy ta łajba też będzie miała obsadę ... Przepraszam jakos przegapiłem twoje pytania Co do obsady to na 100% bedzie + w zamierzeniu inne dodatki Jak zmiana szyn na rufie na zrzutniki z bombami głebinowymi Co do malowania napewno plamiaste Właśnie o to Camo mi chodzi gdzieś mam na kompie 2-3 zdjecia własnie z tym malowaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wallace Napisano 11 Czerwca 2009 Share Napisano 11 Czerwca 2009 Co do obsady to na 100% bedzie hmm... kamo takie lekko "zimowe", przewidujesz zatem "ubranie" obsady w odpowiednio ciepłe mundury (czytaj: wariant zimowy) ?Co do malowania napewno plamiaste i gitarra bardzo mi się podobają te odcienie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 11 Czerwca 2009 Share Napisano 11 Czerwca 2009 czemu zimowe kamo, kutry operujące na morzu północnym i w kanale miały caly czas takie malowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 11 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 11 Czerwca 2009 Żeby nie bylo ze nic nie robie Dziś kilka godzin spedziłem przy budowie fundamentu, i osadzaniu pochw sterów Oto fotki C.D.N Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi