Jendrass1 Napisano 28 Sierpnia 2011 Share Napisano 28 Sierpnia 2011 Nie za grube te kamloty ? Możesz jakieś poglądowe zdjęcie oryginału wrzucić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 28 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 28 Sierpnia 2011 Jest na drugiej stronie tego wątku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 28 Sierpnia 2011 Share Napisano 28 Sierpnia 2011 Ok, już wszystko wiem. Dziękuję ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 2 Września 2011 Autor Share Napisano 2 Września 2011 ROP jest doskonałym prykładem na to, że pośpiech nie popłaca (i robiebienie na siłę także tak prostych rzeczy jak te kamloty). Ponowna analiza zdjęcia przekonała mnie że "murek" powinien być szerszy: Przykleiłem gąbkę i pojechałem z kamyszkami: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myski79 Napisano 2 Września 2011 Share Napisano 2 Września 2011 A ja myślę że jeszcze szerszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 2 Września 2011 Share Napisano 2 Września 2011 Kolego, a masz przekrój pionowy tego schronu? Bo ten murek, nad ktorym tak pracujesz to stanowił jedynie część, tzw. nasyp, narzut kamienny, służący do ochrony ściany narażonej (tej naprzeciwko wejscia do obiektu) przed atakiem pociskami większych kalibrów, łącznie z obsypem, pagórkiem ziemnym, maskującym schron. Nie było go widać spod ziemnego kamuflażu i darni na stropie, więc może nie ma co się tak nad nim roztkliwiać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 2 Września 2011 Share Napisano 2 Września 2011 No i dlaczego zdecydowałeś,że nie będzie świńskich ogonków? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 2 Września 2011 Autor Share Napisano 2 Września 2011 Lipstein odpowiedzi znajdziesz na wcześniejszych stronach, robię schron z konkretnego zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 2 Września 2011 Share Napisano 2 Września 2011 A jeśli tak, to nie było uwag z mojej strony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 6 Września 2011 Autor Share Napisano 6 Września 2011 Początek prac nad ziemią. Jako, że schron musi być nieco wkopany w ziemię sięgnąłem, do tej "kwaciarnianej" pianki/gąbki. Piłką do metalu wyciąłem 1cm plaster. Następnie porządnie zagruntowałem go sido - inaczej mocno się kruszy. Przyłożyłem schron i odrysowałem pisakiem: Wyciąłem skalpelem i przykleiłem dp plastiku na wikol - widać przesunięcie względem pierwotnego zamysłu: I schron na miejscu - jak widać pasuje dość dobrze: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 18 Września 2011 Autor Share Napisano 18 Września 2011 Podłoże gotowe, schron nie jest jeszcze przyklejony: Obrobiłem jeszcze kratę pełniącą rolę drzwi i na razie koniec. Czekam na blaszki do Fiata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi