Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 23 Kwietnia 2010 Super Moderator Share Napisano 23 Kwietnia 2010 Szukam zdjęc, planów japońskich okrętów desantowych typu 101 lub 102. Popatrze u siebie ale nie obiecuję ze coś się znajdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daro Napisano 23 Kwietnia 2010 Share Napisano 23 Kwietnia 2010 Ok, dzięki. Chodzi mi głównie o dziób ;). Blaszki do modelu mają słabą instrukcję i nie bardzo wiem co i jak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 24 Kwietnia 2010 Super Moderator Share Napisano 24 Kwietnia 2010 Popatrze u siebie ale nie obiecuję ze coś się znajdzie Szukałem - niestety nic nie mam w tym temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daro Napisano 24 Kwietnia 2010 Share Napisano 24 Kwietnia 2010 No nic, dzięki za dobre chęci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek B. Napisano 25 Kwietnia 2010 Share Napisano 25 Kwietnia 2010 Witam. Poszukuję zdjęć, planów U-boota typ VIIA z racji takiej, że planuję zrobić ten typ ze zestawu Hobby Bossa w skali 1/350. Za pomoc z góry dziękuję. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 25 Kwietnia 2010 Super Moderator Share Napisano 25 Kwietnia 2010 Witam.Poszukuję zdjęć, planów U-boota typ VIIA z racji takiej, że planuję zrobić ten typ ze zestawu Hobby Bossa w skali 1/350. Za pomoc z góry dziękuję. Pozdrawiam Mam jakieś pojedyncze rysunki w jakiś zbiorczych publikacjach ale nie wiem czy się przydadzą i co konkretnie cię interesuje. Jak zaczniesz relację to może łatwiej będzie , śledząc ją, coś stosownego wyszukać i doradzić. Nie mniej z ciekawością czekam na START, bo też mam ten model w swoich zbiorach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek B. Napisano 25 Kwietnia 2010 Share Napisano 25 Kwietnia 2010 Chodzi mi przede wszystkim o przednie i tylne wyrzutnie torpedowe jak również całą "linie nawodną", gdyż w planach mam podstawkę. Ale chyba rzeczywiście lepiej będzie doradzać jak zacznę warsztat( na pewno będzie na dniach). PS. Może tak mały projekt grupowy Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 25 Kwietnia 2010 Super Moderator Share Napisano 25 Kwietnia 2010 Może tak mały projekt grupowyChetnie bym się skusił ale mam teraz dwa pływadła rozgrzebane w tym projekt grupowy niszczycieli Benson/Gleaves więc za kolejny na razie się nie chcę zabierać... A szkoda, bo ma się ochotę na wiele nowych rzeczy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZzB Napisano 26 Kwietnia 2010 Share Napisano 26 Kwietnia 2010 Szukam zdjęc, planów japońskich okrętów desantowych typu 101 lub 102 Uproszczone planiki są w Modelist Konstruktor'ze 1997-03 A w Okretach Wojennych 94 i 95 jest artykuł o japońskich desantowcach Pozdrowionka ZzB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daro Napisano 26 Kwietnia 2010 Share Napisano 26 Kwietnia 2010 Szukam zdjęc, planów japońskich okrętów desantowych typu 101 lub 102 Uproszczone planiki są w Modelist Konstruktor'ze 1997-03 A w Okretach Wojennych 94 i 95 jest artykuł o japońskich desantowcach Pozdrowionka ZzB Dzięki, bardzo mi pomogłeś... Może ktoś wie co to jest i gdzie to umieścić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ritter Napisano 3 Maja 2010 Share Napisano 3 Maja 2010 Poszukuje kogoś kto posiada miesięcznik Morza Statki i Okręty numer 3 z 2010 r. Jeżeli ktoś posiada więcej roczników tej pozycji to również miałbym kilka pytań odnośnie zawartych tam artykułów. Mam nadzieję że znajdzie się ktoś kto pomoże Oczywiście w odpowiedzi proszę pisać na PW i tam wszystko wyjaśnię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 6 Sierpnia 2010 Share Napisano 6 Sierpnia 2010 Mam taką nietypową prośbę dotyczącą nazwy /typu łodzi motorowej która kiedyś pływała po Wiśle w Krakowie. Mógłby to być rok 1988-1990. Ledwo co odrastałem wtedy od ziemi W każdym razie pamiętam że była to duża jednostka o długości około 5 do 6 metrów (chyba że się mylę ) Miała na 99% kolor ciemnoszary. Cechą charakterystyczną była niska nadbudówka ,z tego co pamiętam bardzo opływowa. Łódź miała też specyficzne "skrzydła" w tyle na burtach, coś takiego jak miały słynne amerykańskie samochody Cadillac. Może ktoś kojarzy te łodzie i będzie w stanie powiedzieć mi nazwę/typ? Stawiam że były to radzieckie konstrukcje. Szukam jakiegokolwiek śladu tej jednostki w necie i nic. Kołacze mi się nazwa "INSPEKTOR" ale gógl nic nie znajduje :( Zdaję sobie sprawę że to szukanie igły w stogu siana ale będę wdzięczny za każdy ślad... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bearcat Napisano 17 Sierpnia 2010 Share Napisano 17 Sierpnia 2010 Witam, Jestem szczęśliwym posiadaczem modelu pierwszej fregaty rosyjskiej Orzeł. Model jest produkowany przez firmę Ogoniok która to nie zamieściła żadnego schematu malowania. Jeżeli ktoś posiada jakikolwiek schemat lub plan malowania lub też jakiekolwiek rysunki na których są pokazane 'wzory i kolory' proszę o kontakt. Przekopałem internet wzdłuż i wszerz i nic nie znalazłem za wyjątkiem kilku wzmianek. Model ten był produkowany przez Alangera. Może ktoś posiada instrukcję sklejania/malowania? Będę bardzo wdzięczny za jakiekolwiek informacje. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rocket Napisano 31 Sierpnia 2010 Share Napisano 31 Sierpnia 2010 Ja mam dwa pytania ma ktoś plany jednego z trzch pancerników USS Washington(BB-56) , USS Missouri(BB-63) ,USS West Virginia(BB-48). Nigdzie nie mogę ich znaleźć . Drugie pytanie: Czy działa w szeregu obracają się razem : \_\_\_\_\_\_ Czy mogą być zwrócone w różne strony: /_\_/_\_/_\ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 31 Sierpnia 2010 Super Moderator Share Napisano 31 Sierpnia 2010 Ja mam dwa pytania ma ktoś plany jednego z trzch pancernikówUSS Washington(BB-56) , USS Missouri(BB-63) ,USS West Virginia(BB-48). Nigdzie nie mogę ich znaleźć . Mam obszerną monografię BB-63. Interesuje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jo Napisano 17 Września 2010 Share Napisano 17 Września 2010 Poszukuję planów kutrów rakietowych proj.205 Osa 1 ,oraz zdjęć w służbie Polskiej Marynarki Wojennej -najlepiej ORP Władysławowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jo Napisano 22 Września 2010 Share Napisano 22 Września 2010 Żaden z kolegów nie dysponuje planami "Osy"??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 22 Września 2010 Super Moderator Share Napisano 22 Września 2010 Czytałem, szukałem - ja nie mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wallace Napisano 22 Września 2010 Share Napisano 22 Września 2010 Tyle co w googlu ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jo Napisano 22 Września 2010 Share Napisano 22 Września 2010 A więc pozostaje jedynie papierowy model GPM-u.Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Macisso Napisano 22 Września 2010 Share Napisano 22 Września 2010 Pytanie może już było ( z racji popularności modelu), ale nie udało mi się znaleźć. Chodzi mi o plany olinowania do Bismarcka. Czy ktoś może dysponuje takowymi, bądź może mnie pokierować do właściwej lektury? Pozdrawiam. Maciek/Macisso Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jkrzew Napisano 25 Września 2010 Share Napisano 25 Września 2010 Witam! Plany Osy czyli kutra rakietowego projektu 205 były w Modelarstwie Okrętowym chyba w 2008 r. Z pozdrowieniami jkrzew Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szwabu87 Napisano 1 Października 2010 Share Napisano 1 Października 2010 Czy ktoś może rozrysować mi 'olinowanie' jakie powinno/mogłoby być zainstalowane przy takim dziale?? (działo to 7calówka jaka miała być zamontowana na pokładzie CSS 'Texas') Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mjg Napisano 4 Października 2010 Share Napisano 4 Października 2010 Poszukuję planów kutrów rakietowych proj.205 Osa 1 ,oraz zdjęć w służbie Polskiej Marynarki Wojennej -najlepiej ORP Władysławowo. Plany Osy były w rumuńskim "Technium", ale z żebrowanymi kontenerami rakietowymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mjg Napisano 4 Października 2010 Share Napisano 4 Października 2010 Poszukuje kogoś kto posiada miesięcznik Morza Statki i Okręty numer 3 z 2010 r. Jeżeli ktoś posiada więcej roczników tej pozycji to również miałbym kilka pytań odnośnie zawartych tam artykułów. Mam nadzieję że znajdzie się ktoś kto pomoże Oczywiście w odpowiedzi proszę pisać na PW i tam wszystko wyjaśnię. Posiadam ten numer i sporo innych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi