tornado Napisano 8 Czerwca 2009 Share Napisano 8 Czerwca 2009 Jakoś tak się stało, że zaraziełem się budową modeli bolidów F1 od kolegi miodzio 20 Postanowiłem zrobić sobie małą kolekcję tych modeli i tak przystepuję do budowy Lotusa 78. pudło: blaszki z zestawu: dodatkowy zestaw kalkomani: Przy budowie modelu będę wzorował się zdjęciami tego oryginału: Za budowę modelu zabrałem się wczoraj i jak do tej pory uzbroiłem i poszpachlowałem płytę podłogową : zaczęty silnik i skrzynia biegów: przekładnia kierownicy, zbiorniczek i pomki hamulcowe: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 9 Czerwca 2009 Share Napisano 9 Czerwca 2009 Andrzeju a długo nam każesz czekać na ciężarówkę?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 9 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 9 Czerwca 2009 Andrzeju a długo nam każesz czekać na ciężarówkę?? Nie mam pojęcia - pożyjemy, zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
punio Napisano 9 Czerwca 2009 Share Napisano 9 Czerwca 2009 A co z Roys Roysem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 9 Czerwca 2009 Share Napisano 9 Czerwca 2009 A co to jest Roys Roys? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 9 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 9 Czerwca 2009 A co z Roys Roysem Pisze się Rolls Royce , a temat przed chwilą zaktualizowałem. Ps. Gdyby ktoś pytał co z Cobrą, to jest już na ukończeniu - niebawem dam fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 9 Czerwca 2009 Share Napisano 9 Czerwca 2009 Znowu "wyścigówka" bleee :P , ale malowanie ładne, czekam na konkrety, powodzenia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel fan Napisano 9 Czerwca 2009 Share Napisano 9 Czerwca 2009 Witam Pańskie tempo pracy w zestawieniu z jej jakością mnie powala Ile łącznie ma pan modeli jeśli można spytać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 9 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 9 Czerwca 2009 Ile łącznie ma pan modeli jeśli można spytać? Sklejonych, czy oczekujących na sklejenie sklejonych - 45 szt. oczekujących - 47 szt. Ps. Dzisiaj znowóż kupiłem kolejny bolid tak wygląda: a że nie podoba mi się pudełkowe malowanie, to dokupiłem zestaw kalkomani: i będzie wyglądać tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel fan Napisano 9 Czerwca 2009 Share Napisano 9 Czerwca 2009 (edytowane) No no, niezłe zasoby Edytowane 9 Czerwca 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 9 Czerwca 2009 Share Napisano 9 Czerwca 2009 Chciałbym kiedyś ujrzeć to cudo: http://www.hlj.com/hlj_gallery2/d/4871-7/THS+Automotive+-+01.jpg w wykonaniu Pana Tornado.A co do tego Lotusa to niecierpliwie czekam na nadwozie.Wysoki połysk będzie ekstra wyglądał Trzymam kciuki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 9 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 9 Czerwca 2009 (edytowane) Chciałbym kiedyś ujrzeć to cudo:http://www.hlj.com/hlj_gallery2/d/4871-7/THS+Automotive+-+01.jpg w wykonaniu Pana Tornado. Zastanawiałem się nad tym modelem, ale gdy zobaczyłem zdjęcie Tyrrell 003 w barwach Lucky Strike, to od razu zdecydowałem się na niego Edytowane 9 Czerwca 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 9 Czerwca 2009 Share Napisano 9 Czerwca 2009 Andrzeju, może przyda ci się taka stronka... http://www.lotusdriversguide.com/index.php ...no i machając szalikiem, kibicuję relacji, bo od Lotusów to chyba tylko Tyrrelle były fajniejsze . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 9 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 9 Czerwca 2009 Andrzeju, może przyda ci się taka stronka...http://www.lotusdriversguide.com/index.php ...no i machając szalikiem, kibicuję relacji, bo od Lotusów to chyba tylko Tyrrelle były fajniejsze . Dzieki na pewno przyda się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 9 Czerwca 2009 Share Napisano 9 Czerwca 2009 No to pokibicujemy ,zresztą jak zawsze Fajny Lotus ,bardziej podoba mi się nawet od Ferrarki Powodzenia Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 10 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 10 Czerwca 2009 Prace przy modelu idą dość mozolnie,ale todlatego, że jest sporo do malowania. Elementy chromowane supermetalikiem od gunziaka: Przednie amortyzatory: Przednie zawieszenie z układem kierowniczym są już na swoim miejscu: Pomalowany silnik i skrzynia biegów, powoli uzbrajam silnik: Kurna brakło mi farbki MM aluminium aby dokończyć płytę podłogową (brakujący kawałek zaznaczyłem strzałką), farbkę zamówiłem ale będzie dopiero w poniedziałek i dopiero wtedy dokończę malowanie tej ścianki. Przymiarka na sucho: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miodzio20 Napisano 10 Czerwca 2009 Share Napisano 10 Czerwca 2009 Sper Andrzej, my sie poscigamy kto szybciej zlozy ten model :p bo dobrze wiesz ze tez koncze mojego umowimy sie na wspolna galerrie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 11 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 11 Czerwca 2009 umowimy sie na wspolna galerrie Czemu nie, a wyrobisz się z czasem ? Sklejone i pomalowane tylne tarcze hamulcowe: i już zamontowane: montaż aparatu zapłonowego i układu zasilającego: układ napędowy w całości: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miodzio20 Napisano 12 Czerwca 2009 Share Napisano 12 Czerwca 2009 ładny silnik Andrzej:) tu masz mój dla porównania: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 12 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 12 Czerwca 2009 Ładny silnik tylko przemaluj gaśnicę na zielono i będzie już całkiem ok Posiedziałem jeszcze trochę w nocy i zrobiłem tylne amorki: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel fan Napisano 12 Czerwca 2009 Share Napisano 12 Czerwca 2009 Klasa, klasa, klasa i jeszcze raz klasa - cóż więcej rzec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 12 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 12 Czerwca 2009 Dzięki Diesel fan Miło mi, że podoba ci się moja dłubanina Dzisiaj powalczyłem z tylnym zawieszeniem, no i zrobiłem gaśnicę: a także pomalowałem felgi: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miodzio20 Napisano 12 Czerwca 2009 Share Napisano 12 Czerwca 2009 great:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Tul Napisano 13 Czerwca 2009 Share Napisano 13 Czerwca 2009 Andrzeju widzę, że nie tracisz ani chwilki i już pędzisz jak Tornado z nowym modelem na czele, powodzenia w budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 13 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 13 Czerwca 2009 C. d. budowy - zrobiony wydech i położone pierwsze kalkomanie: Układ kierowniczy i przedni hamulcowy na swoim miejscu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi