Krzysztof Salwiczek Napisano 9 Czerwca 2009 Share Napisano 9 Czerwca 2009 (edytowane) Witam, Postanowiłem i ja wziąć udział w tym projekcie. Jeżeli istnieje jakaś lista uczestników to proszę o dopisanie mnie do niej . Początkowo model planowałem robić w konkursie na sPWM. Widzę jednak, że wszyscy spece od pojazdów z Września'39 zjawiają się tutaj a to daje mi szanse na zbudowanie w miarę poprawnej historycznie repliki. Fotka z pudełka: I taki prawie in-box: Sporo żywicy do obrobienia więc początkowo mało co będzie do pokazania, zobaczymy jak to pójdzie. W trakcie prac postaram się posiłkować książką "Samochody ciężarowe Ursus 1928-1930" Andrzeja Glajzera choć najbardziej liczyć będę na Waszą pomoc. Pozdrawiam, Krzysiek Edytowane 9 Czerwca 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 9 Czerwca 2009 Share Napisano 9 Czerwca 2009 Żywica... powodzenia Pooglądam sobie Twoje zmagania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobert Napisano 9 Czerwca 2009 Share Napisano 9 Czerwca 2009 I taki prawie in-box: Raczej in-odlew No fajnie, fajnie, że przybywa polskich konstrukcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 9 Czerwca 2009 Share Napisano 9 Czerwca 2009 Oj... widzę, że nie tylko ja mam zapędy do modeli "łatwych, lekkich i przyjemnych inaczej" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof Salwiczek Napisano 9 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 9 Czerwca 2009 Dzięki za doping . Oj... widzę, że nie tylko ja mam zapędy do modeli "łatwych, lekkich i przyjemnych inaczej" Dokładnie, bo co to za przyjemność złożyć samoskładalnego Dra-miya . Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyszek Napisano 9 Czerwca 2009 Share Napisano 9 Czerwca 2009 No widzę ze projekt rośnie w siłę, ja może dorwie coś jeszcze w weekend na warsztatach żeby stanęło obok 7 TP. ___________________________________ http://tonystali.blox.pl/html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 9 Czerwca 2009 Share Napisano 9 Czerwca 2009 Witam w projekcie. Chętnie podpatrzę różnice pomiędzy Ursusem a Polskim Fiatem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 11 Czerwca 2009 Share Napisano 11 Czerwca 2009 Hej Slava ! Czy to ten Ursus z Jadaru za pond 150zł ? Mam takiego - podobnego i czekam od dłuższego czasu, za jednym w Twojej właśnie wersji. Chętnie popatrzę i pomogę jak umiem. Oj... widzę, że nie tylko ja mam zapędy do modeli "łatwych, lekkich i przyjemnych inaczej" Dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof Salwiczek Napisano 11 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 11 Czerwca 2009 Cześć Jendrass, Tak, model kupiony w Jadarze parę miesięcy temu. Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wicio1d Napisano 11 Czerwca 2009 Share Napisano 11 Czerwca 2009 Elo Tak się dziwnie złożyło, że również zabrałem się za Ursusa A z cudownego materiału jakim jest karton (wycinanka firmy GPM);) A tak, do zdjęcia z pudełka jakie zamieścił kol. Salva, dlaczemu w bocznych drzwiach są szyby, z dostępnych mi źródeł wynika, że szyby są tylko sprzodku. Jeśli można, Widd czy Jendrass moglibyście coś na ten temat powiedzieć? Pozdrawiam Witek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof Salwiczek Napisano 20 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 20 Czerwca 2009 Zdecydowałem jednak wrócić do pierwotnego planu wykonania tego modelu w konkursie na sPWM w związku z czym proszę o zamknięcie tego wątku warsztatowego. Przepraszam jednocześnie za zamieszanie jakie wprowadziłem. Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi