Jendrass1 Napisano 27 Lipca 2009 Share Napisano 27 Lipca 2009 Uspokoiłeś mnie, serio. Dobrze że przewidujesz pewne rzeczy, chętnie zobaczę jak to będzie wyglądać pomalowane. Na przyszłość zainwestuj w polistyren, dobra metalowa linijka, ostry nożyk i jedziesz ! Dajesz dajesz. Nie przesadzaj z tym specjalistą ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 27 Lipca 2009 Share Napisano 27 Lipca 2009 Uspokoiłeś mnie, serio Jendrass cierpi za miliony, jeśli chodzi o sprzęt wrześniowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Filip Napisano 27 Lipca 2009 Autor Share Napisano 27 Lipca 2009 Chciałbym zwrócić uwagę, że to mój pierwszy model, w którym dorabiam/przerabiam tyle części.Jest to dla mnie swego rodzaju krok w przód i udoskonalenie umiejętności władania skalpelem itp. Mam pytanko do posiadaczy wnętrza do tankietki z RPM-u. Chodzi mi ile ma średnica elementu zaznaczonego na kolor czerwony w miejscu czarnego prostokąta.Czy nie jest to przypadkiem 3mm? (zdjęcie ze strony www.mojehobby.pl) Aha i jakby ktoś już mierzył to mógłby również podać wymiary chłodnicy? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 27 Lipca 2009 Share Napisano 27 Lipca 2009 Jak wrócę do domu i nie zapomnę to pomierzę Ci bebeszki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Filip Napisano 27 Lipca 2009 Autor Share Napisano 27 Lipca 2009 Jak wrócę do domu i nie zapomnę to pomierzę Ci bebeszki. Bardzo dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 27 Lipca 2009 Share Napisano 27 Lipca 2009 Pomiar linijką szkolną (z racji braku mikrometru) określa, że grubość (średnica) wskazanego przez Ciebie elementu wynosi maksymalnie 2mm. Fotka w gratisie: źródło: własne Chłodnica - szerokość 16,5mm, wysokość 21 mm (razem z kurkiem wlewu wody), 7mm głębokość (razem z osłoną wiatraka). Tymi wymiarami się nie sugeruj bo kształt chłodnicy nie odpowiada oryginałowi wcale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Filip Napisano 27 Lipca 2009 Autor Share Napisano 27 Lipca 2009 Dzięki A masz może jeszcze jakieś zdjęcia przodu z otwartymi klapami przez, które widać cały układ jezdny?Coś na wzór wrzuconego przez Ciebie fotografi.Może być via meil lub pw.Mam parę fotek ale kolejne nie zaszkodzą A tak po za tym to sprawdź PW Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Filip Napisano 27 Lipca 2009 Autor Share Napisano 27 Lipca 2009 (edytowane) Do kasacji z własnej głupoty. Edytowane 27 Lipca 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 27 Lipca 2009 Share Napisano 27 Lipca 2009 (edytowane) Która wersja jest wg. Was lepsza: element czarny czy żółty Mi bardziej pasuje czarny o średnicy 2mm niż żółty o średnicy 3mm. W jakim celu pytasz, sam sobie odpowiadając ? Tym bardziej, że przed chwilą dostałeś odpowiedź ? Spójrz na zdjęcia i zastanów się. 3 mm = 10,5cm, 2 mm = 7cm przeliczając w skali. Rzut okiem na zdjęcia i linijkę, trochę zdrowego rozsądku i odpowiedź wydaje się jasna. Edytowane 27 Lipca 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Filip Napisano 27 Lipca 2009 Autor Share Napisano 27 Lipca 2009 No tak... Faktycznie nie namyślając się ot tak palnąłem taką głupotę. Przepraszam za zawracanie gitary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 27 Lipca 2009 Share Napisano 27 Lipca 2009 Najpierw nazywasz mnie specjalistą, potem określasz to co piszesz jako głupoty - bez przesady, nie popadajmy w skrajności. Spokojnie Felipe ! Dawaj z tym karaluchem boś mi ochoty narobił ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Filip Napisano 27 Lipca 2009 Autor Share Napisano 27 Lipca 2009 Najpierw nazywasz mnie specjalistą, potem określasz to co piszesz jako głupoty - bez przesady, nie popadajmy w skrajności. Spokojnie Felipe ! Dawaj z tym karaluchem boś mi ochoty narobił ! Dobra koniec tematu A co się tyczy karalucha to właśnie ruszam mocną parą z jego budową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi