Andrzej_LK Napisano 15 Czerwca 2009 Share Napisano 15 Czerwca 2009 Dziękuję wszystkim, którzy zaglądali do mojego warsztatu, komentowali i radzili. Szczególne podziękowania dla Widda, Jendrassa i Jarkka za pomoc merytoryczną i dzielenie się wiedzą historyczną. Model to zestaw MarSa, Schneider pochodzi z zestawu Planet Models. Scenka przedstawia ciągnik, w którym skończyło się paliwo podczas odwrotu. Zapraszam do oglądania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 15 Czerwca 2009 Share Napisano 15 Czerwca 2009 Jak na 72 to naprawdę super wykonanie. W dalszych ujęciach można stawiać, że to 35! Stelaże i bambetle na skrzyni dają efekt delikatności bo bryła jest solidna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mnowogro Napisano 15 Czerwca 2009 Share Napisano 15 Czerwca 2009 Ode mnie masz duże brawa za pozytywnie ukończony modelik, w który włożyłeś sporo pracy - co widać . Dodatkowo dobra dioramka - po prostu chwyta za serce... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rObO87 Napisano 15 Czerwca 2009 Share Napisano 15 Czerwca 2009 Widziałem w Kielcach, piękna robota Te gąski nie za grube? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 15 Czerwca 2009 Share Napisano 15 Czerwca 2009 hej,dobra robota,ladne modele i cala scenka ma klimat.az mi sie smutno zrobilo jak zobaczylem tego zmartwionego kierowce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 15 Czerwca 2009 Share Napisano 15 Czerwca 2009 Andrzeju Twoja praca zasługuje na słowa najwyższego uznania zarówno pod względem tematyki i warsztatu. Bardzo przypadła mi do gustu całość Twoich zmagań i podejście do tematyki. Cieszę się, że mogłem Ci jakoś pomóc i że zwieńczeniem Twojej pracy jest taka oto zgrabna scenka. Gratuluję i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 15 Czerwca 2009 Share Napisano 15 Czerwca 2009 Hej super! Jedyne na co mogę zwrócić uwagę, to następnym razem, przesuń pojazd trochę do przodu, bo lewa opona armaty wystaje nieco za bryłę dioramy i chyba wisi nieco w powietrzu. Poza tym słowa najwyższego uznania! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kowal92 Napisano 16 Czerwca 2009 Share Napisano 16 Czerwca 2009 a z jakiego zestawu ta figurka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 16 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 16 Czerwca 2009 dziękuję za opinie. figurka pochodzi z zestawu Preisera... niemieckich mechaników pierwotnie był to zołnierz grający w karty, później przeszedł serię operacji plastycznych i polonizację. Oczywiście, że gąski są za grube ale z tym już niczego nie mogłem zrobić. szkoda, że MarS nie zrobił ich z blaszek - efekt byłby lepszy a montaż łatwiejszy. wymodelowanie gąsienic z prostych odcinków żywicy nie było proste . Zośka jest kołami mocno oparta o grunt natomiast rzeczywiście trochę wystaje poza obrys. zabieg był celowy - lubię jak coś tam trochę wystaje czy nawet przykleić jakiś element scenki na podstawce, dla mnie to podkreśla umowność granicy scenki, płynne przejście między modelem a tzw. rzeczywistością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 16 Czerwca 2009 Share Napisano 16 Czerwca 2009 Piękna dioramka. Dramatyzmu nadaje dioramce załamany żołnierz. BRAWO!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 16 Czerwca 2009 Share Napisano 16 Czerwca 2009 Gdyby nie te gąski powiedziałbym że to jest 1:35. Przyjemnie się patrzy na twój model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 16 Czerwca 2009 Share Napisano 16 Czerwca 2009 Co by nie pisał skala i wykonanie mówią same za siebie jest SUPER !!! Gratuluję udanego modelu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jic Napisano 16 Czerwca 2009 Share Napisano 16 Czerwca 2009 Bardzo Ładny model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tankista17 Napisano 16 Czerwca 2009 Share Napisano 16 Czerwca 2009 Smutna prawda polskiego września Brawo za ukazanie tematu Tylko te gąsienice rażą, ale taka skala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Złośliwiec Napisano 16 Czerwca 2009 Share Napisano 16 Czerwca 2009 Andrzej_LK wszelkie słowa nie wyrażą mego stanu zachwytu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hubert72 Napisano 16 Czerwca 2009 Share Napisano 16 Czerwca 2009 Co ja mogę więcej powiedzieć : po prostu model piękny . A tak z innej beczki to jakie mniej więcej wymiary ma ta podstawka??? Pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
[EC]Duke Napisano 16 Czerwca 2009 Share Napisano 16 Czerwca 2009 Nie będę oryginalny mówiąc, że model robi ogromne wrażenie, ale nic innego nie przychodzi mi do głowy. Warszat śledziłem od początku i jestem pod wrażeniem efektu końcowego. 3maj się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balu Napisano 20 Czerwca 2009 Share Napisano 20 Czerwca 2009 Witam Andrzeju, Model widziałem w Kielcach, bardzo ładnie się prezentował Podobają mi się jasne kolory, a szczególnie tematyka Fajnie zróżnicowane podłoże i jak zawsze powalający detal. Kolejny raz kawał dobrej roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi