Skocz do zawartości

Mercedes 600SEL W140 (tamiya 1;24)

kuba2507

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Po ukonczeniu Nissana 350z przyszedl czas na ''Mietka''. Model bedzie praktycznie z pudla moze jedynie co to dostanie inne felgi.

Teraz kilka fotek:

Kasta w podkladzie.

img0824k.jpg

Niestety tylny zderzek sie ''sam;p'' przypadkiem polamal i zostal poklejony i poszpachlowany.

img0821ssy.jpg

Podwozie polakierowane lakierem ktory pozniej zawita na karoserii.

img0831.jpg

img0837m.jpg

Pierwszy w zyciu wasch(niewiem czy dobrze napisalem). Niewiem czy mi sie udalo;/ dlatego prosze o wasza ocene.(Listwa wtryskowa bedzie dopiero pomalowana)

I pytanko co do silnika. Robic okablowanie czy nie jest widocznie w tym silniku??

Przed:

img0840z.jpg

Po:

img0841jfc.jpg

I widok z gory:

img0842m.jpg

No i silnik na probe osadzony w komorze silnika.

img0836h.jpg

Wash wyszedł dobrze chociaz jak dla mnie mógłby byc mocniejszy. Możesz jeszcze troche bardzo rozcieńczonej farby w zakamarki wlać i ewentualnie przetrzeć płaskie powierzchnie wacikiem do uszu.

Pozdrawiam

Wash jest ok. Moim zdaniem nie ma potrzeby dawać więcej czarnego barwnika, chyba że chcesz zrobić silnik po jakimś wiekszym przebiegu to wtedy zrób tłuste zacieki Płytę podłogową zostawiasz tak jak jest , czy pryśniesz matem

Zbytnio to podwozie się święci Coś przydało by się z tym zrobić, aby to poprawić Bezbarwny matowy ?

Pozdrawiam.

tornado niewiem zastanawiam sie nad tym ale chyba zostawie polysk. A ty jak mysisz jak bedzie lepiej??

kuba2507 no ja jeszcze nie widziałem auta z błyszczącym się jak lustro podwoziem .

Pryśnij podwozie matem i będzie ok.

Silniczek prawie gotowy. Kolektor wydechowy lekko przyrdzewilem.

img0861y.jpg

img0860abw.jpg

img0862k.jpg

img0863beb.jpg

img0864mls.jpg

img0844clo.jpg

Podwozie poszlo w mat. (Jeszcze musze troche poprawic.)

img0856.jpg

Czesci zawieszenia pomalowane na czarno.

img0855b.jpg

Silnik bardzo mi się podoba. Fajnie wyszedł Ci Wash

Lakier na kascie po polerce wygląda świetnie. Chciałbym, żeby mój Shelby GT 350 H tak kapitalnie wyglądał po polerce

Czekam na dalsze postępy i życzę powodzeniaw dalszej budowie

Lakier Miodzio Gratuluje Co do imitacji drewna to zamiast kalek możnaby pomalować podobnym odcieniem brązowego

Lakier Miodzio Gratuluje Co do imitacji drewna to zamiast kalek możnaby pomalować podobnym odcieniem brązowego

Bądź wykorzystać efekt imitacji drewna, jaką stosują pancerniacy np. malując trzonki od łopaty czy siekiery!

W koncu przyszly moje dlugo oczekiwane felgi, odbior oczywiscie w urzedzie celnym;/

p7160320.jpg

Oponka(troche mi sie reka trzesla przy robieniu zdjec)

p7160322.jpg

p7160323.jpg

Komplet.

p7160327.jpg

Szybka przymiarka.

p7160328.jpg

:p

p7160330.jpg

Bede sie staral zrobic negatyw zeby wygladalo troche podobnie do tego co jest na pudelku z felg.