Bodzio Napisano 27 Czerwca 2009 Share Napisano 27 Czerwca 2009 Jako że mamy okres wakacji i ogrom wolnego czasu ,postanowiłem że warto wrzucić kolejny model na warsztat. Padło na strażackie Iveco z drabiną Model ten kiedyś należał do paffko ,a teraz znalazł się w moich łapkach Ze wszystkimi częściami nie było problemu ,gdzieniegdzie coś przeszlifowałem i dokleiłem.Czyli reasumując bez problemów-tak jak bym nówkę kleił Plan co do modelu jest taki . Zrobić go w polskich "barwach",z oznaczeniami Państwowej Straży Pożarnej w Chrzanowie - niestety będzie to fikcyjne auto . Na jednostce w moim mieście nie mają i nie mieli takiego wozu.A jak się nie uda (ttffuuu,od razu wyplułem to słowo) to będzie czysty ,bez kalek Tak więc prezentuje zdjęcia z dotychczasowych prac : Malowanie z pudła : Silnik będzie podobnie pomalowany jak na obrazku : *fotka zapożyczona z relacji Tomasza No i sam model . Rama posklejana do kupy ,oszlifowana czeka na domalowanie : Sklejony silnik : Zabudowa -która niestety musi trafić do DOT'u : Zapraszam do komentowania Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 27 Czerwca 2009 Share Napisano 27 Czerwca 2009 Fajno że pierwszy skomentuje Ciesze się, że zabrałeś się za ten model. Zabudowa była malowana akrylami MM więc nie powinno być problemu z usunięciem tej farby. Czekam na dalsze postępy, gdyż model zapowiada się smakowicie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 28 Czerwca 2009 Super Moderator Share Napisano 28 Czerwca 2009 Witam. Ciekawie się będę przyglądał twojej relacji, ponieważ już za kilka dni też będę sklejał tan model, lecz powiem tylko, że będzie on inny niż orginał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 28 Czerwca 2009 Share Napisano 28 Czerwca 2009 Bodzio Nio to powodzenia jak ty lub ktoś inny che fotki to pisać na pw Będziesz robił jakieś kabelki ,liny w drabinie ,ja osobiście na razie odłożyłem sobie budowę bo nie mam zamysłu na to jak owe linki wykonać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 28 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 28 Czerwca 2009 Z tymi linkami na parku drabinowym to prawdę powiedziawszy sobie podaruje ... A jeżeli maił byś jakieś zdjęcia silnika tego Magirusa to był bym Ci bardzo wdzięczny (dokładniej to chodzi mi okablowanie ). Dzięki za doping Niebawem wstawię kolejne zdjęcia z budowy Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Hejmo Napisano 28 Czerwca 2009 Share Napisano 28 Czerwca 2009 Zaraz zaraz, to kolega z tego Chrzanowa jest?? Tomek Z Chrzanowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 28 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 28 Czerwca 2009 Tak z tego Chrzanowa Mieszkam na osiedlu Kąty Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 29 Czerwca 2009 Share Napisano 29 Czerwca 2009 Dajesz Bogdan, dajesz!!! Nie przepadam za strażakami ale kibicuję i życzę powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Hejmo Napisano 29 Czerwca 2009 Share Napisano 29 Czerwca 2009 To witam krajana Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 29 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 29 Czerwca 2009 Bogdan Paweł mam na Imię To witam krajana Również witam No to lecimy dalej Rama już nabrała ponownie koloru,oraz dostała osprzęt w postaci zbiornika paliwa oraz tłumika : Również zostało pomalowane wnętrze . Czeka je jeszcze parę poprawek,ale z grubsza jest już skończone : *Sorrki za jakość zdjęć Szkoda że kalka nie "wsiąkła" bardziej w lakier Ocet pomorze ? Mam jeszcze jedne pytanko . Jak wygląda sprawa z urządzeniami w takim pojeździe ? Są wyposażane w jakieś dodatkowe radia/radiostacje lub inne ? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 29 Czerwca 2009 Share Napisano 29 Czerwca 2009 Hehe ale ksywa Bodzio a to skrót od Bogdan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 13 Lipca 2009 Autor Share Napisano 13 Lipca 2009 Skromna aktualka. Posklejany częściowo mechanizm podnoszenia drabiny : I przymiareczka : Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 14 Lipca 2009 Share Napisano 14 Lipca 2009 W takich autach jest jak najbardziej radiotelefon. Fajnie, że zająłeś się tym modelem, bo TEN LEŃ PAFFKO NA FORUM SIEDZI, ALE NA STRAŻAKA TO JUŻ CZASU NIE MA!!! Żarcik oczywiście Co do kalek, to napisz jaki jest numer tej jednostki (trzy pierwsze cyfry numeru bocznego). Bo cały numer boczny będzie wyglądał najprawdopodobniej xxx51 lub xxx52 jeśli się nie pomyliłem oczywiście i Chrzanów jest w woj. Śląskim? EDIT: Dobra już skumałem. Woj. Małopolskie, czyli będzie xxx[K]51 albo xxx[K]52. EDIT 2: Aha... Jak byś chciał robić prawdziwe auto, to w K-Koźle i w Dzierżoniowie mają takie Magirusy: http://www.czerwonesamochody.com/categories.php?cat_id=260&sessionid=c5b86fe7e4f9432e8e9ae87c12aae2d4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 14 Lipca 2009 Autor Share Napisano 14 Lipca 2009 hehehe A no trzeba go w końcu skończyć Ale z jakim efektem zobaczymy ... Co do kalek, to napisz jaki jest numer tej jednostki Na ten wóz wymyśliłem" sobie taki numerek : 421[K]51 Aha... Jak byś chciał robić prawdziwe auto, to w K-Koźle i w Dzierżoniowie mają takie Magirusy Już się uparłem na Chrzanów I mam takie pytanko do Ciebie . Takie litero-naklejki jakie ty zastosowałeś w swojej Magnumce się nadadzą ? Czy to kiepski pomysł ? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 14 Lipca 2009 Share Napisano 14 Lipca 2009 No raczej średnio, bo to nie ta czcionka i są bardzo grube. Z resztą zobacz sobie moją relację, bo ja na początku też miałem takie z wyklejanki na kabinie. Potem nakleiłem kalki i byłem wielce szczęśliwy. Jeszcze ewentualnie można wyciąć je z folii samoprzylepnej na ploterze. Na moim XF105 możesz zobaczyć jak to wygląda. Całą naczepę mam tak oklejoną. Jeśli Ci to podejdzie, to naskrob do mnie na GG, to coś pomyślimy A numer jak najbardziej wporzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 14 Lipca 2009 Autor Share Napisano 14 Lipca 2009 Ok ,to pomyślimy o tych napisach Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 21 Lipca 2009 Autor Share Napisano 21 Lipca 2009 Dalej ciągniemy strażaka do przodu ;) : Tylko nie wiem czemu na fotkach wyszło że jest tak grubo -a może jednak jest ? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 2 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 2 Sierpnia 2009 No i znowu skromnie ,ale do przodu : Foteliki -oczyścicie podczas robienia zdjęć musiałem je uszkodzić ... Widać "wgniecenia" na krańcach . A to dlatego się wgniotło ,ponieważ zastosowałem do wypełnienia tyłu auto-kit ,który jeszcze nie zdążył z twardnieć :x . Jeszcze to wyrównam,przynajmniej postaram się coś z tym zrobić : Podpory pomalowane i "uzbrojone" w kalki : Oraz dorobione odblaski(niestety mój aparat nie potrafił tego złapać) i pomalowane śruby : Rama gotowa ,pozostało tylko zrobić silnik.Wnętrze też już w całości prawie skończone,pozostało tylko dorobić radio-telefon oraz pokuszę się o CB Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alvaro92 Napisano 2 Sierpnia 2009 Share Napisano 2 Sierpnia 2009 Jak dla mnie bomba Powodzenia w dalszej budowie ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 3 Sierpnia 2009 Share Napisano 3 Sierpnia 2009 Super robota. Foteli nie poprawiaj. Wyglądają okej- jakby była lekko zmarszczona tapicerka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 14 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 14 Sierpnia 2009 Od wczoraj ostro maluje-jak na razie podkładem :P A oto efekty : Kabina,po małym szlifowaniu: I gotowa: Zderzak: Nadkola: Jutro zacznę malować te poszczególne elementy kolorami ,jutro też mam zamiar zacząć "podkładować" zabudowę . Tak czy inaczej jest wena i miejmy nadzieje szybko nie pryśnie-trzeba to wykorzystać :P Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 15 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 15 Sierpnia 2009 Dalej do przodu : Jeszcze tylko mały szlif "budy" i będzie w miarę wszystko dobrze Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 15 Sierpnia 2009 Share Napisano 15 Sierpnia 2009 Dawaj lakier Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 17 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 17 Sierpnia 2009 Dawaj lakier No to daje -na razie na kabine Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 17 Sierpnia 2009 Super Moderator Share Napisano 17 Sierpnia 2009 Cześć. Wygląda coraz ciekawiej. Czekam na więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi