Super Moderator jawkers Napisano 20 Lipca 2009 Autor Super Moderator Share Napisano 20 Lipca 2009 Witam. Dzięki panowie, że mi powiedzieliście, ponieważ pewnie bym tego nie usunął. Usunę to zaraz jak tylko się chwycę do pracy. Jak coś będzie nie tak jeszcze, to walcie śmiało, będę wam wdzięczny. Szkoda tylko, że nie mam żadnych planów, od takiego samochodu, albo dokładniejszych zdjęć. Powiem jeszcze, że damy radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 26 Lipca 2009 Autor Super Moderator Share Napisano 26 Lipca 2009 Witam. Długo się zastanawiałem jakim kolorem będzie pomalowany model i wkońcu trafiłem. Poniższe zdjęcie, przedstawia kolorystykę malowania, a kolejne zakupione farby. Zdjęcie z internetu Zastanawiam się nad silnikiem, rama będzie czerwona, a silnik albo pomarańczowy lub niebieski, gdzieś taki widziałem i będzie pasował do czerwonej ramy. Zdjęcie z internetu Kolejnym etapem budowy było szlifowanie i malowanie. Rama została poprawiona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 26 Lipca 2009 Share Napisano 26 Lipca 2009 Zbiornik paliwa raczej trzeba by było jeszcze zaszpachlować(widać wgłębienie na ściance) Reszta bez zarzutów P.S. Fajne kolorki . Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 1 Sierpnia 2009 Autor Super Moderator Share Napisano 1 Sierpnia 2009 Witam. Ramę pomalowałem, i jeszcze co widać na zdjęciach muszę poprawić, ponieważ jak wisiała to tam gdzie była zaczepiona jest nie domalowana. Wydaje się, że lakier jest grubo położony, ale w rzeczywistości tak nie jest. Kolor wybierała moja druga połowa i trafiła w dziesiątkę z doborem. Edit: Jeszcze pracuję nad piastami, może wykonam takie jakie wykonuje Scania. Jutro ciąg dalszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bilonzo Napisano 1 Sierpnia 2009 Share Napisano 1 Sierpnia 2009 No ładnie, ładnie sobie poczyniasz Jawkersie, czekam na jutrzejszy aktual . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 1 Sierpnia 2009 Share Napisano 1 Sierpnia 2009 Gdzieniegdzie domalować i będzie git Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 2 Sierpnia 2009 Share Napisano 2 Sierpnia 2009 No ładnie tylko czy nie za mało tych przewodów Jak chcesz to moge ci podesłac troche fotek orginału Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 2 Sierpnia 2009 Autor Super Moderator Share Napisano 2 Sierpnia 2009 Witam. Paweł, bardzo proszę. A jeszcze mam pytanie, ile opony trzeba ściąc ze zwykłej opony by otrzymać low deck'i? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alvaro92 Napisano 2 Sierpnia 2009 Share Napisano 2 Sierpnia 2009 Z tego co pamiętam jak liczyłem ostatnio, bo w swoim FH też chce w ten sposób zrobić low decki to wychodziło że ok 2mm trzeba ściąć. Z resztą, zaraz zmierzę opony do low deck'a i napisze już pewniaka ;) Po przeliczeniu na skale wychodzi, że profil low deck'a wynosi 6,6 mm a profil zwykłej opony 9,58 mm co w przybliżeniu daje, że trzeba skrócić o 3 mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 2 Sierpnia 2009 Autor Super Moderator Share Napisano 2 Sierpnia 2009 Dzięki Alvaro92. Dzisiaj postanowiłem trochę pokombinować z piastami i oto co mi się z tego wszystkiego wykluło. Piasta pomalowana podkładem. A tu już pryśnięta kolorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orfeusz Napisano 2 Sierpnia 2009 Share Napisano 2 Sierpnia 2009 Na pierwszy zdjęciu jest krzywo, a na ostatniej niedomalowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alvaro92 Napisano 2 Sierpnia 2009 Share Napisano 2 Sierpnia 2009 Pewnie była tylko na sucho przyłożona ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebastianm Napisano 2 Sierpnia 2009 Share Napisano 2 Sierpnia 2009 Dzisiaj postanowiłem trochę pokombinować z piastami i oto co mi się z tego wszystkiego wykluło. czyli piasty z kfs? sie nazywa pokombinowac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 3 Sierpnia 2009 Autor Super Moderator Share Napisano 3 Sierpnia 2009 czyli piasty z kfs? Nie są to piasty z kfs'u, sam wyrzeźbiłem te piasty. Zajęło mi to kilka godzin i troszkę nerwów. Na pierwszy zdjęciu jest krzywo Tak jak napisał Alvaro92, piasta jest tylko przyłożona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebastianm Napisano 3 Sierpnia 2009 Share Napisano 3 Sierpnia 2009 Nie są to piasty z kfs'u, sam wyrzeźbiłem te piasty. Zajęło mi to kilka godzin i troszkę nerwów. Końcówka piasty wygląda zupełnie jak KFS, masz jakieś fotki z budowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bilonzo Napisano 3 Sierpnia 2009 Share Napisano 3 Sierpnia 2009 Piasty są mega . Mam propozycję/prośbę, może by kolega Jawkers zrobił tutoriala, jak wykonać tak piękne piasty "domowym" sposobem? . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 3 Sierpnia 2009 Share Napisano 3 Sierpnia 2009 może by kolega Jawkers zrobił tutoriala, jak wykonać tak piękne piasty "domowym" sposobem? Prosimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 5 Sierpnia 2009 Autor Super Moderator Share Napisano 5 Sierpnia 2009 Witam. Chętnie bym pokazał jak zrobiłem te piasty, ale nie mam już Italietowskich kół. Przy następnym modelu pokarzę. Dzisiaj pomalowałem felgi i całość nabrała .... tego czegoś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 5 Sierpnia 2009 Share Napisano 5 Sierpnia 2009 To podeśle Ci moje koła ,ok ? Fele jak fele ale fajnie się prezentują Piasty z przodu też czerwień ? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 8 Sierpnia 2009 Autor Super Moderator Share Napisano 8 Sierpnia 2009 Witam. Zbiorniki powietrza pomalowałem kolorem aluminium, podobnie jak i zbiornik paliwa. Jeszcze zostało mi pomalować poduszki i rama będzie gotowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 9 Sierpnia 2009 Autor Super Moderator Share Napisano 9 Sierpnia 2009 Witam. Silnik pomalowałem na niebiesko, a skrzynie w kolorze metal gun. Przymiarka w ramie. Poduszki pomalowane, a tak się przy tym nagimnastykowałem. Srebrnym motipem pomalowałem tem element, w którym oprócz stopni są chyba akumulatory. Stopnie będą w kolorze czerwonym jak poniżej. Filtr powietrza. Przymiarka koła. Oś trzeba teraz stopić i nakleić na piastę koncówkę piasty. Podgląd całości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 10 Sierpnia 2009 Autor Super Moderator Share Napisano 10 Sierpnia 2009 Witam. Ośie przytopiłem, w celu zamocowania koła. Silnik malowany w kilku etapach. Schodki przyklejone. Wiatrak pomalowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 11 Sierpnia 2009 Share Napisano 11 Sierpnia 2009 Kolor silnika jak U Jarka w Scanii. Ale ten odzień jest fajny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 11 Sierpnia 2009 Autor Super Moderator Share Napisano 11 Sierpnia 2009 Witam. Ciąg dalszy prac nad silnikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 11 Sierpnia 2009 Share Napisano 11 Sierpnia 2009 Kolor silnika jak U Jarka w Scanii. Ale ten odzień jest fajny. Eeee, mój jest trochę ciemniejszy jawkers, generalnie fajnie - zaczyna już być coś widać. Jedyne, co do mnie nie przemawia, to srebrne zbiorniki powietrza... One raczej są w kolorze ramy (w rzeczywistości). Ale oprócz tego, OK Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi