kubisz Napisano 17 Lutego 2010 Autor Share Napisano 17 Lutego 2010 Dzięki Polak92 za te fotki. Widziałem te z warsztatu już dawno temu, zresztą sam autor modelu pisze, że po czterech latach galeria. Teraz to się zastanawiam, czy brać się za tą wersję... To z linku to cudeńko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tysiuniek Napisano 17 Lutego 2010 Share Napisano 17 Lutego 2010 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 17 Lutego 2010 Share Napisano 17 Lutego 2010 Mogłem coś pomieszać Fotka i to skupisko części trochę mieszają barwy, więc nie zdziwię się, jak zielone koło jest takie jak żółte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 17 Lutego 2010 Autor Share Napisano 17 Lutego 2010 Żółty - klony kół nowego typu AFV Club. Czerwony - koła Super Swamper (do Dumvee) i stery typ z łańcuchami Tank Workshop. Zielony - hmmm... to chyba też Super Swamper. Tak na dobrą sprawę nie ma tam żadnego uczciwego kółka oprócz tych do Dumvee i jednego kompletu kół Blast Models. Jako stary typ używam kół Academy - nie są najlepsze, ale względy oszczędnościowe biorą górę. Te koła AFV Club jak pisałem kilka postów wyżej są takie sobie, ale mam ich jeszcze ze 3 komplety, trzeba będzie też użyć. Koła starego typu można kupić w miarę tanio z Armorscale, choć z drugiej strony prawie 30 zł (z przesyłką) za komplet kół do modelu za 40 zł to trochę dużo. O dostępności i cenie kół nowego typu już nie raz dyskutowaliśmy i spuśćmy na ten temat zasłonę milczenia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tysiuniek Napisano 17 Lutego 2010 Share Napisano 17 Lutego 2010 Niesamowite...Zderzak zrobił Kubiszowi dokładną inwentaryzację części zamiennych. Brakuje tylko numerów statystycznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 17 Lutego 2010 Share Napisano 17 Lutego 2010 O dostępności i cenie kół nowego typu już nie raz dyskutowaliśmy i spuśćmy na ten temat zasłonę milczenia... To jest właśnie najgorsze, bo 70zł za 6 kół, to prawie tyle co za Tamiyę, a znacznie więcej niż za Academy. Naprawdę nie mam pojęcia skąd oni biorą te ceny. Dostępność także powala. Parę konwersji tu i tam i to zazwyczaj 2 firm, które można też ściągnąć na zamówienie, a reszta nie dostępna. Szkoda, bo np. na Ebayu jest tego od... i to nawet w ciekawych cenach. Tylko co z tego, jeśli przesyłka czasami kosztuje 2 razy tyle Edit: 806484 1:35 M1097 A2 HMMWV Transportausf. N10 03/10 12,99 € http://www.modellbahnecke.de/italerin.htm Nie jest źle, a przewidywana cena daje nadzieję, że doczekamy się czegoś lepszego niż stare Italeri Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 17 Lutego 2010 Autor Share Napisano 17 Lutego 2010 Diorama z wiszącym Humvee może być jeszcze droższa: Pod warunkiem, że ktoś zrobi Stalliona w 1:35 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 17 Lutego 2010 Share Napisano 17 Lutego 2010 Dodajmy koszt drugiego helikoptera z oddali oraz konwersję Miga na M1114( ) to wyjdzie nam niezła sumka A, modele oczywiście Tamka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 17 Lutego 2010 Autor Share Napisano 17 Lutego 2010 Ja sobie podaruję tło. I M1114. Helikopter u góry też. Ale może w końcu kiedyś skleję tego słynnego M998 IED Gun Trucka z Academy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 17 Lutego 2010 Share Napisano 17 Lutego 2010 To może jeszcze dynamiczna dioramka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 17 Lutego 2010 Autor Share Napisano 17 Lutego 2010 Podwiesili takiego golasa. Jakby się urwał - niewielka strata Filmik sympatyczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qdłaty Napisano 17 Lutego 2010 Share Napisano 17 Lutego 2010 Panowie, ale CH-53 to chyba w 1:35 nie ma. Trzeba by od podstaw robić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 17 Lutego 2010 Autor Share Napisano 17 Lutego 2010 Napisałem wcześniej Pod warunkiem, że ktoś zrobi Stalliona w 1:35 Taki helikopterek w 1:35 to by było coś Cenowo też... Zderzak znalazł jeszcze jedno fajne zdjęcie, ale coś mu tam nie wyszło ze wstawieniem, dlatego pozwolę sobie zrobić to za niego: Duży oryginał tutaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaldPuma Napisano 18 Lutego 2010 Share Napisano 18 Lutego 2010 (edytowane) BARDZO PROSZĘ NIE WYKRĘCAJCIE SIĘ OD MAKIETY http://www.modelcentrum.pl/go/_info/?id=16241 1/35 CH-53 E Super sea Stallion kod: AC12209 | Producent: Academy Skala 1/35 Poleć produkt znajomemu Dostępność: jest Cena : 271.54 PLN Poza tym "Trumpek" (inni pewnie też) produkuje CH-47 Edytowane 18 Lutego 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 18 Lutego 2010 Autor Share Napisano 18 Lutego 2010 Tylko czemu tam jest na pudełku skala 1/48 Podtrzymuję - w 1/35 nie ma Stalliona. To pudło tylko w Modelcentrum ma opis "1:35". Ale jest za to Humvee w 1:48... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaldPuma Napisano 18 Lutego 2010 Share Napisano 18 Lutego 2010 No tak - tak jest jak się wierzy w pisane a nie patrzy oczami Nie mnie jednak mógłbym - ale mi się nie chce - dać pare fotek z CH-47 - a to napewno jest w 35 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 18 Lutego 2010 Autor Share Napisano 18 Lutego 2010 CH-47 - a to napewno jest w 35 Owszem, jest. Trumpek zrobił chyba nawet załogę do niego. Rzecz jednak nie dla mnie, ale chętnie popatrzyłbym, jak ktoś robi coś takiego. Kilka dioram w sieci (a także ta adamakijaka z forum) dowodzi, że helikopter da się ładnie na dioramie powiesić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 18 Lutego 2010 Share Napisano 18 Lutego 2010 I jeśli dobrze pójdzie, to niedługo będę je miał Aktualny status: Ready to go sir ! BTW Po tym jak widziałem CH-47 sklejonego w 35 to postanowiłem nigdy go nie robić, za mało miejsca jest w mym domu na takiego giganta.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 18 Lutego 2010 Autor Share Napisano 18 Lutego 2010 I jeśli dobrze pójdzie, to niedługo będę je miał Aktualny status: Ready to go sir ! Po tym jak widziałem CH-47 sklejonego w 35 to postanowiłem nigdy go nie robić, za mało miejsca jest w mym domu na takiego giganta.... I w tym tkwi przewaga Humvee - zamiast jednego CH-47 można ich postawić kilka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaldPuma Napisano 18 Lutego 2010 Share Napisano 18 Lutego 2010 I w tym tkwi przewaga Humvee - zamiast jednego CH-47 można ich postawić kilka I w tym tkwi przewaga 72 nad 35 w "cenie i powierzchni" 1 w 35 można mieć 4 w 72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tysiuniek Napisano 18 Lutego 2010 Share Napisano 18 Lutego 2010 Wybaczcie, że pytanie trochę nie na temat. Jaki polecacie klej do klejenia metalu? Ewentualnie metalu z plastikiem? Chodzi mi o klej w małych opakowaniach, taki nie bardzo drogi, a szeroko dostępny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaldPuma Napisano 18 Lutego 2010 Share Napisano 18 Lutego 2010 To jest pytanie typu - chce kupić samochód co mi pan poleci. 1. jaka ma być wytrzymałość? 2. jaka jest powierzchnia styku? 3. do czego to ma służyć? jeśli w modelach i nie jest to trwale obciążone - super glue starczy jak nie to trzeba więcej danych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tysiuniek Napisano 18 Lutego 2010 Share Napisano 18 Lutego 2010 1. Normalna 2. Mała 3. Do klejenia elementów w modelu, np. metalu z plastikiem, lub metalu z metalem - ale tak, abym sobie nie przykleił jęzora do Humvee ( w ferworze zabawy, oczywiście). Chodzi mi o coś lepszego od Super Glue. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaldPuma Napisano 19 Lutego 2010 Share Napisano 19 Lutego 2010 ..... Do klejenia elementów w modelu, np. metalu z plastikiem, lub metalu z metalem ...... Chodzi mi o coś lepszego od Super Glue. ja jestem krakowski centuś i mam mniejsze elementy więc super g. mi wystarcza..... moze koledzy pomogą masz (no i inni) na pociechę oryginał: http://www.dvidshub.net/img_show.php?id=252056 wystarczy się zarejestrować i będziecie mieć bez napisów w rozdz ~4360*2350 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 19 Lutego 2010 Autor Share Napisano 19 Lutego 2010 Tysiuniek - używałem Kropelki, Super Glue i jeszcze jakiegoś tam, ale przerzuciłem się na Pattex i do innych na pewno nie wrócę. Chociaż wydaje mi się, że te poprzednie były tańsze. BaldPuma - cudne jest to zdjęcie. W full rozdzielczości zwłaszcza Już mam pewnego plana... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi