Tysiuniek Napisano 10 Marca 2010 Share Napisano 10 Marca 2010 Jeszcze jest film "Bitwa o Irak" (Battle For Haditha) reż. Nick Broomfield. Również dużo Humvee's, a jeden pięknie eksploduje na zdalnie sterowanej minie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 10 Marca 2010 Autor Share Napisano 10 Marca 2010 Szczerze mówiąc te wszystkie "najnowsze" wersje z Iraku mi się w ogóle nie podobają. Przestało to wyglądać jak "Młot". Jeszcze wracając do tematu - Maciek, nie powiesz mi, że Ci się nie podobają takie cudeńka: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qdłaty Napisano 10 Marca 2010 Share Napisano 10 Marca 2010 Nie, nie podobają mi się. Wieże jak u słoni bitewnych, pancerz jakby sejf jechał, okna drzwi grube jak... sam już nie wiem co. Powiem tak: z Irackich podobają mi się te z Pustynnej Burzy i ewentualnie Dumvee jeśli nie mają wieży jak słoń bitewny i pierwsze Gun Trucki. Poza tym te wszystkie modyfikacje są do kitu. ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 10 Marca 2010 Autor Share Napisano 10 Marca 2010 Jak rzekłem - kwestia gustu Mnie się podoba w zasadzie każdy Humvee. Z innej beczki, gdyby kogoś interesowało - nasi południowi sąsiedzi zrobili listę modeli Humvee i dodatków w skali 1/48. Jeszcze jedna ciekawostka z czeskiego forum - kolekcja modeli Jana Pavlika w 1:72: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peter 1410 Napisano 10 Marca 2010 Share Napisano 10 Marca 2010 Czesi mają Jana Pavlika,Polacy mają BaldPumę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaldPuma Napisano 10 Marca 2010 Share Napisano 10 Marca 2010 Dzięki Peter 1. Tak dużą kolekcje to .....mogę pomarzyć (mam tempo 1/2 mies.) 2. On bardzo ładnie wykańcza - podstawki, czystość wykonania, jakość malowania) 3. ale...... ma tylko 1 większą konwersje - (BRDM-owaty) .......i będę się od jutra lepiej starał /dziś sobie poczytam "Dzieci krwawych" - fantazy osadzone w piekle - tak najogólniej/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 10 Marca 2010 Autor Share Napisano 10 Marca 2010 Tak dużą kolekcje to .....mogę pomarzyć (mam tempo 1/2 mies.) Gdybyś robił, tak jak Pavlik, przeważnie te prostsze wersje "spudła", też byś miał taką kolekcję. Ale chwała Ci za to, że nie idziesz na łatwiznę ma tylko 1 większą konwersje - (BRDM-owaty) Z takich troszkę większych przeróbek to ma też M966 Mini-Ambulance czy M998 z 1st Recon Battalion. Ale gdzie im tam do Twoich skraczy On bardzo ładnie wykańcza - podstawki, czystość wykonania, jakość malowania) Tutaj trzeba rację przyznać. Jak po raz pierwszy znalazłem galerię jednego z jego Humvee to się przez dłuższą chwilę zastanawiałem, jaka to skala. dziś sobie poczytam "Dzieci krwawych" - fantazy osadzone w piekle - tak najogólniej No i już masz odpowiedź, skąd się bierze tak słaba średnia modeli na mies. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaldPuma Napisano 10 Marca 2010 Share Napisano 10 Marca 2010 (edytowane) t;]dziś sobie poczytam "Dzieci krwawych" - fantazy osadzone w piekle - tak najogólniej No i już masz odpowiedź, skąd się bierze tak słaba średnia modeli na mies. Nie prowokuj /tego są 3 tomy/ mam na razie 1. A jako że po "ciemku" nie robie modeli - pare brzydkich doświadczeń z przeszłości to po 20-tej ide moją SweetPumą zerżnąć pare tyłków w Guild Wars. I jak tu mieć szybsze tempo ?. Edytowane 10 Marca 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 10 Marca 2010 Autor Share Napisano 10 Marca 2010 Racja - nie samym modelarstwem człowiek żyje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 10 Marca 2010 Share Napisano 10 Marca 2010 Wracając jeszcze do wątku filmów,w których występują humvee dopracowałem moją listę 1) Toy Soliders (1991) 2) Wiecznie młody Forever Young (1992) reżyseria Steve Miner 3) Ludzie Honoru Few Good Men, A (1992) reżyseria Rob Reiner 4) Epidemia (Outbreak 1995) reżyseria Wolfgang Petersen 5) Tajna broń (AKA Operation - Broken Arrow) (1996) reżyseria John Woo 6) Twierdza / Rock, The (1996) reżyseria Michael Bay 7) Sierżant Bilko Sgt. Bilko (1996) reżyseria Jonathan Lynn 8) Szklanką po łapkach (Spy Hard) 1996 reżyseria: Rick Friedberg 9) Czas zabijania Time to Kill, A (1996) reżyseria Joel Schumacher 10) G.I. Jane (1997) reżyseria Ridley Scott 11) Peacemaker, The (1997) reżyseria Mimi Leder 12) Wulkan (1997) reżyseria Mick Jackson 13) Jutro nie umiera nigdy / Tomorrow Never Dies (1997) reżyseria Roger Spottiswoode 14) Gwiezdne Wrota serial TV 1997-2007 15) Stan oblężenia Siege, The (AKA Blowback) (1998) reżyseria Edward Zwick 16) Godzilla (1998) reżysseria Roland Emmerich 17) Żona astronauty Astronaut's Wife, The (1999) reżyseria Rand Ravich 18) Złoto pustyni / Three Kings (1999) reżyseria David O. Russell 19) Helikopter w ogniu Black Hawk Down (2001) reżyseria Ridley Scott 20) Buffalo Soldiers ( Buffalo Soldiers - Army Go Home!) (2001) reżyseria Gregor Jordan 21) Władcy Ognia Reign of Fire (2002) reżyseria Rob Bowman 22) Jackass The Movie (2002) 23) Obcy kontra Predator (Alien vs. Predator) (2004) reżyseria Paul W.S. Anderson 24) Doktor House serial TV 2004-2010 25) Wojna światów (War of the Worlds) (2005) reżyseria Steven Spielberg 26) Amerykańscy chłopcy (2005) reżyseria Sidney J. Furie 27) Pan Życia i Śmierci Lord of War (2005) reżyseria Andrew Niccol 28) Pan i Pani Smith (Mr. & Mrs. Smith) (2005) reżyseria Doug Liman 29) Jarhead: Żołnierz piechoty morskiej (2005) reżyseria Sam Mendes 30) Odległy front Over There (2005) Serial TV reżyseria Chris Gerolmo 31) X-MEN 2006 32) Straszny film 4 (Scary Movie 4) (2006) reżyseria David Zucker 33) Auta (Cars) 2006 ,Simpsonowie 1989-2010 serial TV 34) Spider-Man 2007 35) Transformers (2007) reżyseria Michael Bay 36) Strzelec Shooter (2007) reżyseria Antoine Fuqua 37) Kroniki Sary Connor serial TV 2008-2009 38) Generation Kill: Czas wojny SERIAL reżyseria Simon Cellan Jones 39) Królestwo (The Kingdom) (2007) reżyseria: Peter Berg 40) Bitwa o Irak (Battle for Haditha) (2007) reżyseria Nick Broomfield 41) Iron Man (2008) reżyseria Jon Favreau 42) Incredible Hulk (2008) reżyseria: Louis Leterrier 43) The Hurt Locker. W pułapce wojny Hurt Locker, The (2008) reżyseria Kathryn Bigelow 44) Transformers: Zemsta upadłych (Transformers: Revenge of the Fallen) (2009) reżyseria Michael Bay 45) Flash Forward: Przebłysk Jutra (2009) Serial TV Kuba jak zawsze miał rację umknęło mi kilka tytułów(bazowałem na liście ze strony imcdb.org) Ukończyłem już deserta,czekam na dobre słońce by zrobić fotki (bardzo długo go męczyłem ) Twierdza Beaufort reż. Joseph Cedar z 2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 10 Marca 2010 Share Napisano 10 Marca 2010 Powiem szczerze, że czytając o nowościach Humvee mam mieszane uczucia. Z jednej strony fajnie, że mógłbym skleić fajnego Polaka, ale jak pomyślę o cenach, od razu robi mi się smutno, że nie są one na mój budżet. Potem dochodzi dostępność w Polsce, no a na koniec jestem zrozpaczony, że tylko narobię sobie jak najwięcej smaczku i i tak nic nie wyjdzie. No ale zobaczmy, może kiedyś uzbieramy na Legenda. Na razie jednak żyję M1026, na którego wydam pewnie tyle, co na wszystkie Humvee do tej pory razem wzięte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 10 Marca 2010 Autor Share Napisano 10 Marca 2010 Powiem szczerze, że czytając o nowościach Humvee mam mieszane uczucia. Z jednej strony fajnie, że mógłbym skleić fajnego Polaka, ale jak pomyślę o cenach, od razu robi mi się smutno, że nie są one na mój budżet. Potem dochodzi dostępność w Polsce, no a na koniec jestem zrozpaczony, że tylko narobię sobie jak najwięcej smaczku i i tak nic nie wyjdzie. No ale zobaczmy, może kiedyś uzbieramy na Legenda. Wiesz, że mam takie same odczucia? Ale jednak dobrze, że jest coś ciekawego do kupienia. Lepiej, niż jakby miało nie być W najgorszym przypadku pomarzyć można. Na razie jednak żyję M1026, na którego wydam pewnie tyle, co na wszystkie Humvee do tej pory razem wzięte Już masz całkiem sporo do niego Jakoś poczekam na warsztat te kilka miesięcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 10 Marca 2010 Share Napisano 10 Marca 2010 Jakoś poczekam na warsztat te kilka miesięcy. Nie przesadzaj Tylko został marzec, kwiecień, maj no i 3/4 czerwca. Z czego przez miesiąc albo dłużej pociągnę HArDa. Głownie brakuje mi foteli oraz pozostaje sprawa całego tylnego zderzaka(... i kto to mówi...) Może jestem niezrównoważony modelarsko ale coraz częściej rozważam rozwalenie M998... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 10 Marca 2010 Autor Share Napisano 10 Marca 2010 Może jestem niezrównoważony modelarsko ale coraz częściej rozważam rozwalenie M998... A brońcie... Po co? A zderzak akurat jest bardzo łatwy do dorobienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 10 Marca 2010 Share Napisano 10 Marca 2010 A zderzak akurat jest bardzo łatwy do dorobienia Zderzak raczej tak, ale na razie nie mam nic na szekle, okrągłe pręciki się znajdą, lecz nie wiem co z kwadratowymi A brońcie... Po co? Szczerze? Drzwi zrobiłem słabo. Wnętrze też zrobiłem słabo. Obrotnica chyba z kosmosu spadła na Humvee i się skleiła Na koniec niepasująca osłona przednia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 10 Marca 2010 Autor Share Napisano 10 Marca 2010 A w czym Ci pomoże rozwalenie tego modelu? Tam chyba nie ma nic, co mógłbyś wykorzystać w polskim M1026. To nie jest zły model, więc uspokój się, nie rób scen Poza tym już jeden rozwaliłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tysiuniek Napisano 10 Marca 2010 Share Napisano 10 Marca 2010 Przecież nie każdy model wychodzi idealnie, na tym polega ,między innymi, urok modelarstwa. Jeden wyjdzie fajnie, drugi troche gorzej, ale na tym świat sie kończy. Zawsze można do niego wrócić i kiedyś poprawić, albo go zostawić tak jak jest. Mnie też ostatni Humvee nie wyszedł specjalnie, został na forum dokładnie zrecenzowany...no i dobrze.Mam doping, aby kolejny był lepszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 11 Marca 2010 Share Napisano 11 Marca 2010 Zawsze można do niego wrócić i kiedyś poprawić, albo go zostawić tak jak jest. I uważam, że na tyle się zagłębiłem w temat Humvee, że jestem w stanie wykonać ten model o wiele lepiej. Gdybym miał kasę, z całą pewnością już byłby przerabiany na ASK. Pytacie pewnie dlaczego, po co. Pomijając fakt, iż nie jestem zadowolony z osiągniętego efektu, mam w głowie pomysł dioramki, ustawionej na półce, przedstawiającej scenkę z Iraku, czy skądś tam (HArD- Irak, więc M1025 ASK też przemianowałbym na Irak). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tysiuniek Napisano 12 Marca 2010 Share Napisano 12 Marca 2010 Panowie, czy ktoś może ma więcej informacji na temat tego Humvee? Według wykazu BaldPumy jest to Humvee chilijski. Czy na dachu jest to obrotnica? Na kratownicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 12 Marca 2010 Autor Share Napisano 12 Marca 2010 Proszę bardzo: Jak widać - dach metalowy, konstrukcja pałąków jak np. w Dumvee. Na dachu jest Lightweight Weapons Station - czyli dokładnie taka sama obrotnica, jak w polskim Humvee (sama obrotnica, Polacy stosują jeszcze tarcze z przodu i tyłu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tysiuniek Napisano 12 Marca 2010 Share Napisano 12 Marca 2010 Dzięki Kubisz. Panowie, potrzebuję takiej przedniej osłony (blaszka, plastik). Mogę kupić, mogę się wymienić na coś, co jest komuś potrzebne, a ja może to akurat mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qdłaty Napisano 13 Marca 2010 Share Napisano 13 Marca 2010 Tak sobie przeglądałem budyneczki na dioramy i znalazłem coś Takiego. Zastanawiam się, czy nie byłoby nadużyciem postawić przy tym polskiego Humvee? Kilku żołnierzy, jakieś beczki/skrzynki/kanistry pod daszkiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 13 Marca 2010 Share Napisano 13 Marca 2010 Na JW to nie wygląda, tym bardziej na poligon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qdłaty Napisano 13 Marca 2010 Share Napisano 13 Marca 2010 Na JW to nie wygląda, tym bardziej na poligon Ale chyba w obecnych czasach standardem jest, ze ćwiczenia odbywają się nie tylko na poligonach. Może gdzieś w jakiejś wiosce "w terenie" mają ćwiczenia? Tak pytam, bo podstawa całkiem sympatyczna. Na JW Que?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 13 Marca 2010 Share Napisano 13 Marca 2010 Jednostka Wojskowa Mieszkam 2km od miasteczka wojskowego Nowy Mur w Wędrzynie, więc co nieco wiem jak wygląda poligon, gdyż mam do niego jakiś 1km. Jeszcze ojciec w wojsku, no i widziałem dużo budynków Ten nie bardzo pasuje, może jakaś ruina, stara wioska, jakieś mury, fundamenty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi