Skocz do zawartości

EMW A4b - V2 z pilotem [Special Hobby 1/72]

MrDyzio

Rekomendowane odpowiedzi

Ten otwór w kabinie to tak mały jest że pilot to chyba tracił ręce przy katapultowaniu ;)

• 8 months later...

Sporo czasu upłynęło od ostatniej aktualizacji... W międzyczasie szlag trafił malowanie rakiety, po tym jak lakier się pogryzł z farbą. Po tej wpadce model trafił do najciemniejszej szuflady, ale chyba dojrzał wreszcie do skończenia.

Wyciągnięty znowu na warsztat, najpierw spora dawka szlifowania, by się pozbyć skaszanionej powłoki.

Psiknięte nowe kamo (gdzieniegdzie lekko prześwituje poprzednie)

DSC_3348.jpg

DSC_3347.jpg

Nałożone kalkomanie

DSC_3353.jpg

DSC_3351.jpg

Może wreszcie się uda skończyć ten wynalazek...

• 2 weeks later...

No i wreszcie się udało dokulać do końca dziwaka...

Podstawka - betonik ze stołem startowym

DSC_3391.jpg

DSC_3390.jpg

Sprzęt dla super ochotników pomalowany, kalkomanie nałożone, przybrudzony nieco i zalakierowany

DSC_3402.jpg

DSC_3399.jpg

DSC_3395.jpg

DSC_3394.jpg

A tak się prezentuje po złożeniu w całość

DSC_3388.jpg DSC_3383.jpg

I to by było na tyle...

Świetny, całość prezentuje się nietuzinkowo i niezwykle estetycznie

Mam też pytanko, jak uzyskałeś tą ładną fakturę betonu

Miło, że się podoba.

Betonik Plastikowe płytki produkcji Citadel, z zestawu Movement Trays, potraktowane klejem do plastiku, ciapane starym pędzlem od góry szybkimi ruchami (krótki, sztywny włos). Potem przeszlifowane pilnikiem. Podkład, ciemny szary + rozjaśnienia na środek paneli. Przecierka suchym pędzlem - 2 jasno szare kolory i Deck Tan. Wash w szczeliny. Plamy wokół wyrzutni farbami Tensacrom "Dym" i "Olej".

Na to matowy Vallejo. I już

Nooo, pewnie nikt go na półce nie przeoczy. Nie podoba mi się jednak schemat malowania. Normalny kamuflaż Luftwaffe w połączeniu z szarymi łatami. Jakoś tak dziwnie. Mimo to wykonanie jako takie ładne.

Zgłaszam się na ochotnika do oblotu tego... czegoś. Majątek rozdysponować według uznania.

Nie podoba mi się jednak schemat malowania. Normalny kamuflaż Luftwaffe w połączeniu z szarymi łatami.

A możesz pokazać archiwalne zdjęcie tego sprzęciora pomalowanego regulaminowo? Luftwaffe 1946 i wszystko jasne...

Dzięki, z pewnością wykorzystam ten patent na beton, nawet całkiem niedługo i też w projekcie Luftwaffe 1946, który sobie cichaczem dłubię

Metoda lekka, łatwa i przyjemna To może nie dłub cichaczem tylko się pochwal tutaj?

A możesz pokazać archiwalne zdjęcie tego sprzęciora pomalowanego regulaminowo? Luftwaffe 1946 i wszystko jasne...

Oczywiście, że nie. Ja tylko mówię (piszę), że nie podoba mi się połączenie żywych kolorów z szarością. Każdy ma inne gusta.

MrDyzio toż to szaleństwo! Trzepiesz te modele jeden za drugim!

Dopiero co skonczyłeś Bierezniaka Isajewa a tu już rakieta gotowa!

A poważnie to zaskoczony jestem nieco - nie spodziewałem się większych doznań przy tej rakiecie, jednak efekt jest dla mnie świetny.

Trójkolorowy kamuflaż prezentuje się rewelacyjnie. Jeśli posiadasz drugą A 4 to zrób ją jako wypolerowaną wersję cywilną

MrDyzio toż to szaleństwo! Trzepiesz te modele jeden za drugim!

Dopiero co skonczyłeś Bierezniaka Isajewa a tu już rakieta gotowa!

A poważnie to zaskoczony jestem nieco - nie spodziewałem się większych doznań przy tej rakiecie, jednak efekt jest dla mnie świetny.

Trójkolorowy kamuflaż prezentuje się rewelacyjnie. Jeśli posiadasz drugą A 4 to zrób ją jako wypolerowaną wersję cywilną

Dzięki wielkie za miłe słowa W międzyczasie był jeszcze Hetzer LWP, SKOT 1, figurka Komisarza, rycerz z XIIIw.

Nie posiadam drugiej A-4 i na chwilę obecną takowej nie planuję

pozdrawiam

Ciekawie to wygląda, naprawdę bardzo ciekawie

Projekt interesujący, niespotykany zbyt często, ładnie i schludnie wykonany.

Gratuluję szanownemu koledze

Pozdrawiam

Kornik