Moses Napisano 7 Grudnia 2010 Share Napisano 7 Grudnia 2010 Ten otwór w kabinie to tak mały jest że pilot to chyba tracił ręce przy katapultowaniu ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 7 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 7 Sierpnia 2011 Sporo czasu upłynęło od ostatniej aktualizacji... W międzyczasie szlag trafił malowanie rakiety, po tym jak lakier się pogryzł z farbą. Po tej wpadce model trafił do najciemniejszej szuflady, ale chyba dojrzał wreszcie do skończenia. Wyciągnięty znowu na warsztat, najpierw spora dawka szlifowania, by się pozbyć skaszanionej powłoki. Psiknięte nowe kamo (gdzieniegdzie lekko prześwituje poprzednie) Nałożone kalkomanie Może wreszcie się uda skończyć ten wynalazek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 7 Sierpnia 2011 Share Napisano 7 Sierpnia 2011 Pierwsza wersja kolorystycza bardziej mi sie podobała. Ważne jednak, że idziesz do przodu. Widzę, że warzona podstawka jako ulał pasuje do drewna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 17 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 17 Sierpnia 2011 No i wreszcie się udało dokulać do końca dziwaka... Podstawka - betonik ze stołem startowym Sprzęt dla super ochotników pomalowany, kalkomanie nałożone, przybrudzony nieco i zalakierowany A tak się prezentuje po złożeniu w całość I to by było na tyle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiterATS Napisano 17 Sierpnia 2011 Share Napisano 17 Sierpnia 2011 Świetny, całość prezentuje się nietuzinkowo i niezwykle estetycznie Mam też pytanko, jak uzyskałeś tą ładną fakturę betonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 17 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 17 Sierpnia 2011 Świetny, całość prezentuje się nietuzinkowo i niezwykle estetycznie Mam też pytanko, jak uzyskałeś tą ładną fakturę betonu Miło, że się podoba. Betonik Plastikowe płytki produkcji Citadel, z zestawu Movement Trays, potraktowane klejem do plastiku, ciapane starym pędzlem od góry szybkimi ruchami (krótki, sztywny włos). Potem przeszlifowane pilnikiem. Podkład, ciemny szary + rozjaśnienia na środek paneli. Przecierka suchym pędzlem - 2 jasno szare kolory i Deck Tan. Wash w szczeliny. Plamy wokół wyrzutni farbami Tensacrom "Dym" i "Olej". Na to matowy Vallejo. I już Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dumapolski Napisano 17 Sierpnia 2011 Share Napisano 17 Sierpnia 2011 Nooo, pewnie nikt go na półce nie przeoczy. Nie podoba mi się jednak schemat malowania. Normalny kamuflaż Luftwaffe w połączeniu z szarymi łatami. Jakoś tak dziwnie. Mimo to wykonanie jako takie ładne. Zgłaszam się na ochotnika do oblotu tego... czegoś. Majątek rozdysponować według uznania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 17 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 17 Sierpnia 2011 Nie podoba mi się jednak schemat malowania. Normalny kamuflaż Luftwaffe w połączeniu z szarymi łatami. A możesz pokazać archiwalne zdjęcie tego sprzęciora pomalowanego regulaminowo? Luftwaffe 1946 i wszystko jasne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiterATS Napisano 17 Sierpnia 2011 Share Napisano 17 Sierpnia 2011 Dzięki, z pewnością wykorzystam ten patent na beton, nawet całkiem niedługo i też w projekcie Luftwaffe 1946, który sobie cichaczem dłubię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 17 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 17 Sierpnia 2011 Dzięki, z pewnością wykorzystam ten patent na beton, nawet całkiem niedługo i też w projekcie Luftwaffe 1946, który sobie cichaczem dłubię Metoda lekka, łatwa i przyjemna To może nie dłub cichaczem tylko się pochwal tutaj? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiterATS Napisano 17 Sierpnia 2011 Share Napisano 17 Sierpnia 2011 Za wiele nie mam co zakładać relacji, bo model jest właściwie prawie gotowy, więc myślę, że niedługo będzie też galeria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dumapolski Napisano 17 Sierpnia 2011 Share Napisano 17 Sierpnia 2011 A możesz pokazać archiwalne zdjęcie tego sprzęciora pomalowanego regulaminowo? Luftwaffe 1946 i wszystko jasne... Oczywiście, że nie. Ja tylko mówię (piszę), że nie podoba mi się połączenie żywych kolorów z szarością. Każdy ma inne gusta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kwiatektatek Napisano 17 Sierpnia 2011 Share Napisano 17 Sierpnia 2011 MrDyzio toż to szaleństwo! Trzepiesz te modele jeden za drugim! Dopiero co skonczyłeś Bierezniaka Isajewa a tu już rakieta gotowa! A poważnie to zaskoczony jestem nieco - nie spodziewałem się większych doznań przy tej rakiecie, jednak efekt jest dla mnie świetny. Trójkolorowy kamuflaż prezentuje się rewelacyjnie. Jeśli posiadasz drugą A 4 to zrób ją jako wypolerowaną wersję cywilną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 18 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 18 Sierpnia 2011 MrDyzio toż to szaleństwo! Trzepiesz te modele jeden za drugim!Dopiero co skonczyłeś Bierezniaka Isajewa a tu już rakieta gotowa! A poważnie to zaskoczony jestem nieco - nie spodziewałem się większych doznań przy tej rakiecie, jednak efekt jest dla mnie świetny. Trójkolorowy kamuflaż prezentuje się rewelacyjnie. Jeśli posiadasz drugą A 4 to zrób ją jako wypolerowaną wersję cywilną Dzięki wielkie za miłe słowa W międzyczasie był jeszcze Hetzer LWP, SKOT 1, figurka Komisarza, rycerz z XIIIw. Nie posiadam drugiej A-4 i na chwilę obecną takowej nie planuję pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 19 Sierpnia 2011 Share Napisano 19 Sierpnia 2011 Ciekawie to wygląda, naprawdę bardzo ciekawie Projekt interesujący, niespotykany zbyt często, ładnie i schludnie wykonany. Gratuluję szanownemu koledze Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 20 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 20 Sierpnia 2011 Dziekuję bardzo Korniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi