samurai7 Napisano 11 Sierpnia 2009 Share Napisano 11 Sierpnia 2009 Witam Serdecznie. Mam na imię Łukasz i jestem początkującym modelarzem stawiającym ponownie pierwsze kroki po długiej przerwie w tej dziedzinie. Lotnictwem pasjonowałem się od dziecka, teraz dzięki posiadaniu większej ilości wolnego czasu spowodowanej rekonwalescencją po udanej walce z nowotworem wróciłem do pasji z dzieciństwa. Uczę się dopiero nowych technik modelarskich, tak więc moje prace są tylko i wyłącznie "wdrożeniem" w modelarstwo. Pozdrawiam Was i zapraszam do galerii F-18 F-16 Jako, że jest to Twoja pierwsza prezentacja modeli lotniczych, poprawiłem jej sposób za Ciebie. Jednakże następnym razem zastosuj się do Regulaminu naszego forum, aby Twój temat nie został usunięty jako niezgodny z Regulaminem. Kermit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 11 Sierpnia 2009 Share Napisano 11 Sierpnia 2009 (edytowane) Modele prezentuja sie fajowo. Jednak jest mala prosba... od pewnego czasu wymagamy aby fotki byly prezentowane zgodnie z regulaminem forum, ktory znajdziesz tu: viewtopic.php?t=40 Dokladnie chodzi o punkt 9. Jezeli masz problemy z umieszczeniem zdjec w taki sposob, to warto zapoznac sie z poradnikiem viewtopic.php?t=7808 Oczywiscie Fotosik tez umozliwia latwe zamieszczanie miniatur na forum itp. itd. Poradnik znajdziesz na stronie Fotosika. Jezeli bedziesz chcial trenowac sztuke zamieszczania fotografii to polecam dzial Test: viewforum.php?f=93 Miniatury/lub zdjecia latwiej jest przegladac i wiecej osob zainteresuje sie Twoimi modelami. Pozdr. Pawel Edytowane 11 Sierpnia 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 11 Sierpnia 2009 Share Napisano 11 Sierpnia 2009 Modele miodzio chodz też mi to przeszkadza. Postaraj sie to poprawić. Ale modele naprawde super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
samurai7 Napisano 11 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 11 Sierpnia 2009 Oczywiście - przepraszam postaram się umieścić zdjęcia poprawnie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saj4 Napisano 11 Sierpnia 2009 Share Napisano 11 Sierpnia 2009 A mnie zastanawia jedna rzecz, czy aby na pewno F-16 może przenosić Amraam`a na belce umieszczonej na końcówce skrzydła, czy przypadkiem może tam tylko przenosić Sidewinder`a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 11 Sierpnia 2009 Share Napisano 11 Sierpnia 2009 A mnie zastanawia jedna rzecz, czy aby na pewno F-16 może przenosić Amraam`a na belce umieszczonej na końcówce skrzydła, czy przypadkiem może tam tylko przenosić Sidewinder`a. - juz od bardzo dluuuugiego czasu moze Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saj4 Napisano 11 Sierpnia 2009 Share Napisano 11 Sierpnia 2009 A mnie zastanawia jedna rzecz, czy aby na pewno F-16 może przenosić Amraam`a na belce umieszczonej na końcówce skrzydła, czy przypadkiem może tam tylko przenosić Sidewinder`a. - juz od bardzo dluuuugiego czasu moze Pozdr. Pawel Oki dzięki za wyjaśnienie A wszystko przez to że samoloty Amerykańskie nie są moją silną stroną Ja żyję ciągle w świecie "Gniotsa nie łamiotsa" ;) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
galo82 Napisano 11 Sierpnia 2009 Share Napisano 11 Sierpnia 2009 f-18 revella to czasem nie przepak hasegawy ?, swoją drogą oba modele bardzo fajne. Jak ze sklejalnością tej f-16 ? chciałbym jakiś zestaw w 1:48 skleić zanim rusze Tamiye, troszke droga na eksperymenty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erkamo Napisano 11 Sierpnia 2009 Share Napisano 11 Sierpnia 2009 Piękne modele! Mam tylko zastrzeżenia do sposobu prezentacji. Tej klasy modele powinny być pokazywane najlepiej na jednolitym, ewentualnie "lotniczym" tle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
samurai7 Napisano 11 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 11 Sierpnia 2009 Dziękuję miło mi ,że modele Wam się podobają.Ja za każdym razem oglądając pracę kolegów forumowiczów jestem pełen uznania jednocześnie myśląc sobie " cholera nie dam rady chociaż zbliżyć się do ich stopnia wykończenia modelu ".F-16 sklejało się fantastycznie , cena 60 zł była również wydaje mi się atrakcyjna.Natomiast Superhornet zjadł mi troszeczkę szpachli:)Tak więc polecam f-16 Academy na potrenowanie tajemnych praktk modelarskich.Ja również potraktowałem oba myśliwce jako wstęp do F-16 Kinetica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 11 Sierpnia 2009 Share Napisano 11 Sierpnia 2009 fajne sprzety,malowanie super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kermit Napisano 11 Sierpnia 2009 Share Napisano 11 Sierpnia 2009 Hornet jest wspaniały, a nasz F-16 to już w ogóle mistrzowskie podejście do tematu. Możesz zdradzić sposób, w jaki robiłeś kamuflaże? Przy okazji gratuluję wygranej walki z nowotworem (bo mam nadzieję, że "udana" znaczy "wygrana"). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
samurai7 Napisano 12 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 12 Sierpnia 2009 Drogi Kermicie Dziękuję za Twoje opinie dotyczące mych myśliwców.Ja sam jestem jednak bardzo sceptyczny w stosunku do sposobu wykonania swych efek, które przecież odbiegają bardzo od rzeczywistości.Malowałem oba modele pędzlem,humbrolem oraz farbą olejną.Taśma maskująca Tamiya bardzo ułatwiła mi zadanie w przypadku Superhorneta.Przy 16 użyłem masy do maskowania zakupionej na Allegro bardzo przydatnej przy nieregularnym camo. Za zdrowie nie powinno się dziękować:)Na razie udana lecz jeszcze nie wygrana Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 12 Sierpnia 2009 Share Napisano 12 Sierpnia 2009 Witam. Na f18 widać slady szpachlowania z przodu kadłuba. Jak dla mnie oba modele się za bardzo świecą, pokryj je matem. Miejscami żle siadły kalki (świecą się) , to tyle z narzekania. Kamuflarze bardzo ładne, jak robione?, podoba mi się wash i preshading, nie jestem tylko pewny co do ostatniego czy był robiony czy to efekt washa. Życze szybkiej rekonwalescencji i powrotu do zdrowia , pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
samurai7 Napisano 12 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 12 Sierpnia 2009 Witaj.Bardzo dziękuję za Twoją opinię.Przy kalkach użyłem Mr.Mark Softera/Settera.Efekt o którym mówiłeś może być wynikiem jakości zdjęć,gdyż w rzeczywistości kalki nie święcą się.Na F18 jest już warstwa matu.F16 pokryłem specjalnie bezbarwnym połyskiem gdyż chciałem by w gablotce w której trzymam 16 światło z witryny rozjaśniało "Jastrzębia" jak najmocniej:)Wash i preshading był robiony,jednak efekt przy malowaniu całości pędzlem nie jest w stanie osiągnąć efektu przy malowaniu aero-przynajmniej dla mnie:) Dziękuję Przy okazji - bardzo podoba mi się Twoj Korsarz - piękny model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
young Napisano 12 Sierpnia 2009 Share Napisano 12 Sierpnia 2009 Modele naprawdę cieszą oko co mnie natomiast najbardziej razi to szachownica na skrzydle F-16. Na górnej powierzchni nie mamy szachownic, są za to dwie na dolnej. To tak na przyszłość ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
samurai7 Napisano 12 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 12 Sierpnia 2009 Wiem,że nasze szesnastki nie posiadają szachownicy na górnej powierzchni skrzydeł.Jastrząb moj jest luznym potraktowaniem tematu.Po prostu wg.mnie ładniej prezentuje się z szachownicą na górnym płacie.Szkoda ,że orginał jej nie posiada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi