Robert Ostrowski Napisano 13 Sierpnia 2009 Share Napisano 13 Sierpnia 2009 Witam Jako,że Su 22 jest już w galerii i nadeszła upragniona przesyłka z Martoli,zaczynam nowy warsztat. Mig 21 bis Zvezda/model doskonale znany/ kalkomanie Intech jeśli się rozpadną pójdą zestawowe. Model będzie przedstawiał maszynę o nr 8880 z 1 eskadry 1 dywizjonu lotniczego Marynarki Wojennej z Gdyni Babi Doły. Jeśli macie w swoich zbiorach zdjęcie tego egzemplarza prosiłbym o udostępnienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Napisano 13 Sierpnia 2009 Share Napisano 13 Sierpnia 2009 Mój będzie tygrysi - nr boczny "0880" z 1DLMW. Buduję go od dłuższego czasu z zestawu Academy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam_gdynia Napisano 13 Sierpnia 2009 Share Napisano 13 Sierpnia 2009 To co znalazłem jedna fotka z aeroplana, jedna z PKL, jedna sam nie pamiętam z jakiego źródła Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 13 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 13 Sierpnia 2009 Wielkie dzięki Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
young Napisano 14 Sierpnia 2009 Share Napisano 14 Sierpnia 2009 To się nazywa wakacyjny wysyp migów i oby więcej tych maszyn w modelarskich warsztatach (jak i każdych innych z szachownicami ;) ) Czekam na postępy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 17 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 17 Sierpnia 2009 Do przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 19 Sierpnia 2009 Share Napisano 19 Sierpnia 2009 a jakąś fotke kokpitu można prosić? (masz udokumentowane że kolor kokpitu to był taki błękit?) aa i jeszcze jedno - w zestawie jest taka ładna dysza?? ładnie idzie, powodzonka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 19 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 19 Sierpnia 2009 a jakąś fotke kokpitu można prosić? (masz udokumentowane że kolor kokpitu to był taki błękit?) aa i jeszcze jedno - w zestawie jest taka ładna dysza?? ładnie idzie, powodzonka fotka kokpitu, nr burtowy 8980/dzięki Norbert/ Tak w zestawie jest taka ładna dysza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 20 Sierpnia 2009 Share Napisano 20 Sierpnia 2009 heh bardzo dużo detali zrobiłeś w tym kokpicie jak na skale 1/72 a tak serio to bardziej mi chodziło o dokładniejszą fotke kokpitu w modelu widze że kroi się ładny MiG, życze powodzenia i zasiadam w loży intensywnych podglądaczy budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 20 Października 2009 Autor Share Napisano 20 Października 2009 Witam Migacz na ukończeniu zostało pryśnięcie bezbarwnym matowym,przykleić uzbrojenie: będą dwa UB 16 na zewnętrznych węzłach i dwa R 3S na wewnętrznych oraz podwozie i podmalowanie na odpowiedni kolor osłony dyszy. Całość pomalowana aluminium Vallejo/o zgrozo/ po wyschnięciu prysnąłem sido i zaczęła się jazda Aluminium weszło w reakcję z sido i zaczęło spływać wpadłem w lekką panikę, ale po wyschnięciu wróciło do normy, to oczywiście nie koniec niespodzianek .Kalkomanie Zwezdy siadły przepięknie przy użyciu seta i sola natomiast numery z Intechu rozpadły sie na dziesiątki puzzle, pomimo polakierowanie ich wcześniej, ratowałem się innymi kalkami z tego zestawu i jakoś/dobre określenie/wyszło, plus na nie kilkakrotnie płyn zmiękczający.Dzisiaj przy usuwaniu resztek "łosza"wypadł mi z ręki i pękła rurka odbioru ciśnień. Mig w podkładzie/fota z komórki/ po "łoszu" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobert Napisano 20 Października 2009 Share Napisano 20 Października 2009 Szachownice na górnych powierzchniach skrzydeł Na pewno powinny tam być? I to jeszcze obrócone o 90 st. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRYSTEK Napisano 20 Października 2009 Share Napisano 20 Października 2009 Na górnych powierzchniach skrzydeł nie malowano szachownic. Krystek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
young Napisano 20 Października 2009 Share Napisano 20 Października 2009 Zamaluj/zetrzyj te szachownice, póki jeszcze można. Psują cały efekt pięknego s-tu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 20 Października 2009 Autor Share Napisano 20 Października 2009 Ale dałem ciała , aż mi głupio!zasugerowałem się instrukcją Zwezdy nie patrząc na dokumentację zdjęciową!nauczka na przyszłość.Muszę je zamalować bo o zdzieraniu nie ma mowy poszły na to płyny zmiękczające i kalka się wgryzła i na to sido x2!zaraz idę malować bo nie mogę na nie go patrzeć,taka skucha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
romek Napisano 20 Października 2009 Share Napisano 20 Października 2009 Tylko spokoj moze nas uratowac . Kiedys mnie ten samolot nie interesowal jako model , ale po wizytach na forum stwierdzam - cos w nim jest takiego co sie moze podobac . I to bez "wojennego kamuflazu" . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
romek Napisano 20 Października 2009 Share Napisano 20 Października 2009 Aha , zapomnialem . Wielkie brawa za model polski , mimo ze szachownic troche za duzo . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 2 Listopada 2009 Autor Share Napisano 2 Listopada 2009 galeria viewtopic.php?p=278642#278642 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinKa Napisano 9 Grudnia 2009 Share Napisano 9 Grudnia 2009 ja mam takie pytanie ,delikatnie nawiązujące do tematy jak odróżnić model MiG-21 MF od BIS ? bo po opisie na pudle to raczej nie chcę mi się wierzyć że producenci są na tyle rzetelni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
young Napisano 10 Grudnia 2009 Share Napisano 10 Grudnia 2009 Najszybciej? Garb wersji Bis jest znacznie szerszy i dłuższy niż MF ;) Jeśli chodzi o Bis-a Zvezdy to masz tam 100% Bisa w Bisie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek.S. Napisano 10 Grudnia 2009 Share Napisano 10 Grudnia 2009 Jeśli chodzi o Bis-a Zvezdy to masz tam 100% Bisa w Bisie No 99%, skrzydła w modelu Zvezdy mają klapy bez SPSa czyli takie jak w PFach co z resztą na zdjęciach Roberta widać. Niby tylko linie podziałowe ale zawsze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 10 Grudnia 2009 Share Napisano 10 Grudnia 2009 No 99%, skrzydła w modelu Zvezdy mają klapy bez SPSa czyli takie jak w PFach co z resztą na zdjęciach Roberta widać. Niby tylko linie podziałowe ale zawsze... Z tymi skrzydłami Zvezdy nie jest tak źle ... dół, jak widać na zdjęciach Roberta jest OK (mają siłownik po środku jak powinny mieć klapy z SPS), gorzej z liniami podziałowymi na górze skrzydła, te są jak w klapach bez SPS, ale to już jak pisał Piotrek.S. w zasadzie prosta rzecz, jedną linię zaszpachlować, drugą wytrasować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Negev Napisano 11 Grudnia 2009 Share Napisano 11 Grudnia 2009 Co to za farba, która została użyta do malowania kokpitu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi