sianko Napisano 15 Sierpnia 2009 Share Napisano 15 Sierpnia 2009 Witam! Miałem sobie zrobić modelarskie wakacje, ale tak jakoś wyszło... Sopwith Camel to model do którego od dawna się przymierzałem.Do budowy wybrałem zestaw Rodena-najlepsza alternatywa w tej skali,wcześniej zaopatrzyłem się w model Revella-głównie dla kalek(które wykorzystałem w moim modelu).Wykonałem maszynę należącą do dowódcy 3-go dyw.RNAS, L.S Breadnera. Ponoć samolot potocznie nazywano "king diamond" ze względu na malunki kart na płatach. Swoją drogą to ciekaw jestem, czy owy dowódca był namiętnym karciarzem, a jego szczęśliwą kartą był król karo? Nie wiem, moje domysły.W każdym bądż razie to malowanie najbardziej mi się spodobało Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pilex7 Napisano 15 Sierpnia 2009 Share Napisano 15 Sierpnia 2009 (edytowane) Po prostu odjazdowy!!! Piękny model, super malowanie. Szczególnie poboba mi się faktura drewna i olinowanie. Czy te kalkomanie to z zestawu Rodena, czy też kupione gdzieś indziej albo dorabiane? Edit: odpowiedź na to pytanie jest w poście powyżej Pozdrawiam Edytowane 15 Sierpnia 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klondike Napisano 15 Sierpnia 2009 Share Napisano 15 Sierpnia 2009 sianko szacuneczek piękny model a malowanie dodaje uroku .Nie wiesz czy jakaś firma robi te kalki w 1:48? pilex7- czytaj uważnie posty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 16 Sierpnia 2009 Share Napisano 16 Sierpnia 2009 Niech mnie jasny pieron... Olinowanie po prostu nokautuje Zrobiłem daaaaaaaaawno temu ten modelik z Revella, właśnie te kalki... aż nie chce mi się wierzyć, że w takiej drobince można tyle rzeczy upchnąć... pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lejgo_inc Napisano 16 Sierpnia 2009 Share Napisano 16 Sierpnia 2009 yyy.. ja gdzieś tu na podłodze mam szczękę. Olinowanie to raz. Drewienko - faktura, kolor, cieniowanie po prostu fantastyczne. Brudzenie całego płatowca i cieniowanie powierzchni - wykonane z ogromnym wyczuciem. Do tego jeszcze dochodzi skala - przecież to wszystko jest tak malutkie... Piękny model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sianko Napisano 16 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 16 Sierpnia 2009 Witam! Cieszę się, że model się podoba, choć ja za bardzo zadowolony z niego nie jestem Nie wiesz czy jakaś firma robi te kalki w 1:48? Niestety nie widziałem tych kalek w tej skali, choć w 1:48 sporo jest zestawów tego modelu w atrakcyjnych malowaniach np. Eduarda. Zrobiłem daaaaaaaaawno temu ten modelik z Revella, właśnie te kalk Pokazałbyś go Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 16 Sierpnia 2009 Share Napisano 16 Sierpnia 2009 Pokazałbyś go Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 16 Sierpnia 2009 Share Napisano 16 Sierpnia 2009 Właśnie takie cudeńka jak modele Wielkiej Trójcy od szmatopłatów( Czyli Sianko, ZIO BY NAITT oraz Avi) od jakiegoś czasu mnie zaciekawiły na tyle że postanowiłem zrobić sobie jednego takiego cudaka. Coś jest w tych latawcach bez rakiet, radaru i glass kokpitu. Piękna robota, jak zwykle. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZIO BY NAITT Napisano 16 Sierpnia 2009 Share Napisano 16 Sierpnia 2009 No i masz - dać takiemu trochę czasu i już złośliwie podwyższa poprzeczkę Tradycyjnie c'est superb , ale czy nie przyszła już pora na coś większego Może tak R.VI , co by na początek nie przesadzić PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 16 Sierpnia 2009 Share Napisano 16 Sierpnia 2009 A może Gothę którąś z wątkiem warsztatową (jeżeli polska, to chyba, niestety, tylko Gotha IV). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sianko Napisano 16 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 16 Sierpnia 2009 Wielkie dzięki koledzy od jakiegoś czasu mnie zaciekawiły na tyle że postanowiłem zrobić sobie jednego takiego cudaka. No to zaczynaj tego Spada, będzie rażniej bo ja też rozgrzebałem Airfixa, a widzę że i ZIO ma na warsztacie Spadzika...i to jakiego, od MAC-a A może Gothę którąś z wątkiem warsztatową (jeżeli polska, to chyba, niestety, tylko Gotha IV) Eee, to już prędzej jakiegoś Zeppelina z podwieszonym Albatrosem. Póki co zacząłem Aviatika U-Berga Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hadzi Napisano 17 Sierpnia 2009 Share Napisano 17 Sierpnia 2009 Model rewelacyjny - ale to już wszyscy wiedzą, gdy widzą podpis autora modelu, że kolejny klejnot się ukaże ich oczom! Chylę jak zawsze czoło przed mistrzem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sianko Napisano 17 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 17 Sierpnia 2009 Chylę jak zawsze czoło przed mistrzem ej hadzi jaja sobie ze mnie robisz( takie miłe jaja) mimo wszystko dzięki Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ipkinss Napisano 17 Sierpnia 2009 Share Napisano 17 Sierpnia 2009 Piękny! Aż człowiek ma chęć skleić jakiegoś szmatopłata patrząc na takie cacka. sianko osiągasz mega wysoki poziom. Tak trzymać! Pozdrawiam Ipkinss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hadzi Napisano 19 Sierpnia 2009 Share Napisano 19 Sierpnia 2009 Chylę jak zawsze czoło przed mistrzem ej hadzi jaja sobie ze mnie robisz( takie miłe jaja) mimo wszystko dzięki Pozdrawiam! Gdzież bym smiał. Nie znam wielu tak wyśmienitych modelarzy w temacie I wojny i to w skali 1/72!!!!!!!!! Jak znowu pojade do naszej centrali do Wrocka to muszę Ci postawić jakieś wielkie piwo i podpytać o warsztat. Pozdrawiam Jurek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert WW Napisano 10 Września 2009 Share Napisano 10 Września 2009 Witam ! Siedze w plastiku 36 lat. Robiłem rózne modele od 72 do 24 . Teraz w 1/35 ale musze przyznać , że to co widze budzi szacunek. tym bardziej ze obejrzałem fotki poprzednich modeli i wszystkie sa z bardzo , bardzo wysokiej półki. Pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArmiA Napisano 11 Września 2009 Share Napisano 11 Września 2009 Sianko, to twoja Balilla stoi w M-Zone? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sianko Napisano 11 Września 2009 Autor Share Napisano 11 Września 2009 Dziękuję Robert WW. Zgadza się ArmiA Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArmiA Napisano 12 Września 2009 Share Napisano 12 Września 2009 O w mordę. Muszę Ci powiedzieć, że model na zdjęciach nie zrobił aż takiego wrażenia, ale jak zobaczyłem go na żywo, to aż przyprowadziłem do sklepu swoją dziewczynę aby jej pokazać jakie cuda potrafią zrobić ludzie Koniec offtopicu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Model FAN Napisano 12 Września 2009 Share Napisano 12 Września 2009 dla mnie mistrz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 12 Września 2009 Share Napisano 12 Września 2009 O w mordę. Muszę Ci powiedzieć, że model na zdjęciach nie zrobił aż takiego wrażenia, ale jak zobaczyłem go na żywo, to aż przyprowadziłem do sklepu swoją dziewczynę aby jej pokazać jakie cuda potrafią zrobić ludzie Co fakt to fakt Cudeńko!!! Camel też jest mistrzowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
larry Napisano 8 Lutego 2010 Share Napisano 8 Lutego 2010 Jesteś dla mnie mistrzem! Po kilku latach wróciłem do modelarstwa. wcześniej broń pancerna. Jakiś czas temu kupiłem model Revella i był beznadziejny. Wpadłem więc na pomysł zrobienia tego co Ty. Kalki Revell i model Roden aż tu patrzę na Twoje cacko i oczom nie wierzę. W tej chwili robię Fokkera E III a następny będzie Camel. Mam w związku z tym małe pytanko: jakich kolorów użyłeś na górę i dół? PS: Nawet jak go zrobię to nie pokażę bo przy Twoim będzie wstyd:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blitzaaa Napisano 8 Lutego 2010 Share Napisano 8 Lutego 2010 Super model. Małe jest naprawdę piękne, szczególnie w takim wykonaniu. Ale mam też pytanie: z czego są zrobione linki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sianko Napisano 21 Lutego 2010 Autor Share Napisano 21 Lutego 2010 Mam w związku z tym małe pytanko: jakich kolorów użyłeś na górę i dół? A więc górę pomalowałem kolorem PC12 Firmy MisterKit, natomiast dół kolorem German linen tej samej firmy. Jak będziesz malować, to spokojnie możesz użyc kolorów podanych przez Revella. Ale mam też pytanie: z czego są zrobione linki? Linki zrobione są z żyłki wędkarskiej 0,065 mm. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salieri Napisano 22 Lutego 2010 Share Napisano 22 Lutego 2010 Miło popatrzeć na twój model. Ładnie i starannie pomalowany, okucia i linki jak oryginał- całość robi wrażenie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi