Skocz do zawartości

AML-90 "Black Devils" RHODESIA --- 1/72 ACE ---

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

TankRedzie, na pojazdach nie znam się ani trochę, ale zawsze z chęcią zaglądam na twoje warsztatowe wątki, fajowe są i z każdym kolejnym postem czegoś się uczę. Pozdrawiam - a tak przy okazji, pomysł manufaktury żywic "TankRedInc." moim zdaniem poparcia jest wart

Napisano

Dzięki dzięki. Co prawda miałem zamiar powierzyć "matkę" w ręce jakiegoś fachury ale kto wie...? Może założę "tajny ośrodek klonowania" w garażu.

dzikichomik: epoksydowa się nie bardzo nadaje (chyba że do naprawy kajaka). Poliuretanowa jakby co. Zobaczymy. Póki co śpię spokojnie, koszmary mnie już nie męczą i mogę z czystym sumieniem znęcać się nad plastikiem.

Pozdrawiam

Napisano

Ha, a w poniedziałek Ciebie nie było, ani dzisiaj, a chciałem Ci foteczki zaprezentować mojego nowego wynalazku, ale nie ujży on światła dziennego na tym forum...

A ja smoka sie zabrać nie moge, wiesz może czy u nas jest tokarka? bo zegarmistrz itp niestety ma zamałą tokarkę by mi wytoczyć te lufę, a pewnie też za to zarząda chorej kasy... myśle kto może mieć u nas?

I zastanawiam się czy na moment nie odstawić do pudła zmagań z smokiem i nie ruszyć na wojne z fenkiem:p ale oblachowanie bym sobe do niego sprawił

No a tak poza tym, to jestem pod wrażeniem ogromnym twego dzieła - opona samoróbka ;) no i trzeba też kiedyś się zgadać na coś dobrego

Napisano
Małe post scriptum: nie planujesz może budowy VAB4X4 w 1/72? Jakby co, to z chęcią kupię opony\koła twojego autorstwa No dobra, zaśmiecam temat, przepraszam i wycofuję się okrakiem ;)

Planuję ale w jakiejś nieokreślonej bliżej przyszłości. Kiedyś pojawi się odpowiedni wątek warsztatowy. Jak będę do niego robił opony dam znać.

Napisano
Mogłeś tego nie mówić, pojechałeś mu po ambicji i pewnie skopjuje sobie 40 par kół i będzie rozdawać

Jak już to 50. O zapasie zapomniałeś

• 3 years later...
Napisano

Po krótkiej przerwie wracam do tematu.

1. Koła z odlanymi oponami wyglądają tak:

100_6948_zpseb6d7386.jpg

2. Imitacja widocznych elementów wnętrza (brakuje kierownicy):

100_6947_zps4b0dd836.jpg

100_6949_zps14ba6662.jpg

100_6946_zpsad7d3c1c.jpg

Pozdrawiam

Napisano

dobrze, że ta przerwa była taka krótka. to dawaj do przodu...

Napisano
Po krótkiej przerwie wracam do tematu.

Dobre

Jak widać krótkie przerwy dobrze nam służą

ech, real life...

Napisano

Dziękuję wytrwałym kibicom za komentarze.

Zakładając wątek nie narzuciłem żadnych reżimów czasowych stąd uważam że przerwa była krótka.

Do rzeczy: w ostatnim czasie dodałem:

pokrywy na błotnikach:

100_6952_zps393f7a11.jpg

Kierownicę (czym zakończyłem prace we wnętrzu):

100_6968_zpsebe8277f.jpg

Dorobiłem też drzwi boczne wraz z detalami:

100_6967_zps5eedabc1.jpg

Eland od Panhard-a różni się też silnikiem, co powoduje, że inaczej powinien wygladac tył. Zdjęć niestety niewiele ale coś udało sie wywnioskować :

Eland_back_zps96cd67c6.jpg

Coś takiego wyszło:

100_6972_zps15d9839c.jpg

Eland ma też inny sposób mocowania tej perforowanej "szyny" na przedzie. Po przeróbkach:

100_6973_zpsccf9d213.jpg

Pozdrawiam!

Napisano

Witam

Oto przykład rzekłbym książkowy jak z ACE można wykonać fajny model. Epoka trochę nie moja, ale skala modelu już tak. Bardzo mi się podoba. Zasiadam i kibicuję . Fajnie by wyglądał na jakiejś winetce.

Pozdrawiam Artek

Napisano

Noooo.... Ja już zapomniałem, że go robisz Praca, jak zwykle, zegarmistrzowska. Pozdrawiam i życzę, aby przerw już nie było

Napisano
Witam

Oto przykład rzekłbym książkowy jak z ACE można wykonać fajny model. Epoka trochę nie moja, ale skala modelu już tak. Bardzo mi się podoba. Zasiadam i kibicuję . Fajnie by wyglądał na jakiejś winetce.

Dzięki.

Winietka jest jak najbardziej przewidziana!

Z ACE można fajny model wykonać jak z każdego zestawu, tylko trzeba więcej pracy w niego wsadzić. Zresztą, bez zestawu tez się da.

Noooo.... Ja już zapomniałem, że go robisz Praca, jak zwykle, zegarmistrzowska. Pozdrawiam i życzę, aby przerw już nie było

Dzięki. Mam nadzieję że pójdzie teraz bez przerw.

Pozdrawiam!