dzikichomik Napisano 28 Września 2009 Share Napisano 28 Września 2009 Siema, u nas mam wtyke, jest dostęp do żywicy epoksydowej coś tam nam może odpalą na kopiowanie kół ^^ tylko tego sylikonu nie wiem czy jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 28 Września 2009 Share Napisano 28 Września 2009 TankRedzie, na pojazdach nie znam się ani trochę, ale zawsze z chęcią zaglądam na twoje warsztatowe wątki, fajowe są i z każdym kolejnym postem czegoś się uczę. Pozdrawiam - a tak przy okazji, pomysł manufaktury żywic "TankRedInc." moim zdaniem poparcia jest wart Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 28 Września 2009 Autor Share Napisano 28 Września 2009 Dzięki dzięki. Co prawda miałem zamiar powierzyć "matkę" w ręce jakiegoś fachury ale kto wie...? Może założę "tajny ośrodek klonowania" w garażu. dzikichomik: epoksydowa się nie bardzo nadaje (chyba że do naprawy kajaka). Poliuretanowa jakby co. Zobaczymy. Póki co śpię spokojnie, koszmary mnie już nie męczą i mogę z czystym sumieniem znęcać się nad plastikiem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzikichomik Napisano 29 Września 2009 Share Napisano 29 Września 2009 Ha, a w poniedziałek Ciebie nie było, ani dzisiaj, a chciałem Ci foteczki zaprezentować mojego nowego wynalazku, ale nie ujży on światła dziennego na tym forum... A ja smoka sie zabrać nie moge, wiesz może czy u nas jest tokarka? bo zegarmistrz itp niestety ma zamałą tokarkę by mi wytoczyć te lufę, a pewnie też za to zarząda chorej kasy... myśle kto może mieć u nas? I zastanawiam się czy na moment nie odstawić do pudła zmagań z smokiem i nie ruszyć na wojne z fenkiem:p ale oblachowanie bym sobe do niego sprawił No a tak poza tym, to jestem pod wrażeniem ogromnym twego dzieła - opona samoróbka ;) no i trzeba też kiedyś się zgadać na coś dobrego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 30 Września 2009 Share Napisano 30 Września 2009 Małe post scriptum: nie planujesz może budowy VAB4X4 w 1/72? Jakby co, to z chęcią kupię opony\koła twojego autorstwa No dobra, zaśmiecam temat, przepraszam i wycofuję się okrakiem ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzikichomik Napisano 30 Września 2009 Share Napisano 30 Września 2009 Mogłeś tego nie mówić, pojechałeś mu po ambicji i pewnie skopjuje sobie 40 par kół i będzie rozdawać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 30 Września 2009 Autor Share Napisano 30 Września 2009 Małe post scriptum: nie planujesz może budowy VAB4X4 w 1/72? Jakby co, to z chęcią kupię opony\koła twojego autorstwa No dobra, zaśmiecam temat, przepraszam i wycofuję się okrakiem ;) Planuję ale w jakiejś nieokreślonej bliżej przyszłości. Kiedyś pojawi się odpowiedni wątek warsztatowy. Jak będę do niego robił opony dam znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 30 Września 2009 Autor Share Napisano 30 Września 2009 Mogłeś tego nie mówić, pojechałeś mu po ambicji i pewnie skopjuje sobie 40 par kół i będzie rozdawać Jak już to 50. O zapasie zapomniałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzikichomik Napisano 30 Września 2009 Share Napisano 30 Września 2009 TO jak już będzieć robił ctrl + c, ctrl + v to wyprodukuj kilka sztuk dla mnie to przydadzą się na przyszłość:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 5 Lutego 2013 Autor Share Napisano 5 Lutego 2013 Po krótkiej przerwie wracam do tematu. 1. Koła z odlanymi oponami wyglądają tak: 2. Imitacja widocznych elementów wnętrza (brakuje kierownicy): Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 5 Lutego 2013 Share Napisano 5 Lutego 2013 dobrze, że ta przerwa była taka krótka. to dawaj do przodu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 5 Lutego 2013 Share Napisano 5 Lutego 2013 Po krótkiej przerwie wracam do tematu. Dobre Jak widać krótkie przerwy dobrze nam służą ech, real life... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 13 Lutego 2013 Autor Share Napisano 13 Lutego 2013 Dziękuję wytrwałym kibicom za komentarze. Zakładając wątek nie narzuciłem żadnych reżimów czasowych stąd uważam że przerwa była krótka. Do rzeczy: w ostatnim czasie dodałem: pokrywy na błotnikach: Kierownicę (czym zakończyłem prace we wnętrzu): Dorobiłem też drzwi boczne wraz z detalami: Eland od Panhard-a różni się też silnikiem, co powoduje, że inaczej powinien wygladac tył. Zdjęć niestety niewiele ale coś udało sie wywnioskować : Coś takiego wyszło: Eland ma też inny sposób mocowania tej perforowanej "szyny" na przedzie. Po przeróbkach: Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 13 Lutego 2013 Share Napisano 13 Lutego 2013 Witam Oto przykład rzekłbym książkowy jak z ACE można wykonać fajny model. Epoka trochę nie moja, ale skala modelu już tak. Bardzo mi się podoba. Zasiadam i kibicuję . Fajnie by wyglądał na jakiejś winetce. Pozdrawiam Artek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 14 Lutego 2013 Share Napisano 14 Lutego 2013 Noooo.... Ja już zapomniałem, że go robisz Praca, jak zwykle, zegarmistrzowska. Pozdrawiam i życzę, aby przerw już nie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 14 Lutego 2013 Autor Share Napisano 14 Lutego 2013 WitamOto przykład rzekłbym książkowy jak z ACE można wykonać fajny model. Epoka trochę nie moja, ale skala modelu już tak. Bardzo mi się podoba. Zasiadam i kibicuję . Fajnie by wyglądał na jakiejś winetce. Dzięki. Winietka jest jak najbardziej przewidziana! Z ACE można fajny model wykonać jak z każdego zestawu, tylko trzeba więcej pracy w niego wsadzić. Zresztą, bez zestawu tez się da. Noooo.... Ja już zapomniałem, że go robisz Praca, jak zwykle, zegarmistrzowska. Pozdrawiam i życzę, aby przerw już nie było Dzięki. Mam nadzieję że pójdzie teraz bez przerw. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 14 Lutego 2013 Share Napisano 14 Lutego 2013 Swietnie , że doszło do rezurekcji ;) bo i temat ciekawy, i miło oglądać fachurę przy robocie. Jedna uwaga- czy kierownica nie jest jednak zbyt masywna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi