Bodzio Napisano 23 Sierpnia 2009 Share Napisano 23 Sierpnia 2009 Witam Nie wiem co ze mną jest ale znowu wrzuciłem na warsztat kolejny model ... Tylko że tym razem nie będzie to truck a jeden z amerykańskich Muscle-Car,a mianowicie (jak w temacie) Pontiac Trans-Am ,rocznik 78,firmy Amt-Ertl(skala 1:24).No w sumie to mój pierwszy model autka Jak na tą firmę przystało(miałem już do czynienia z tą firmą,przy moim jak by to nazwać pierwszym modelu) model jest strasznie nie spasowany,co może świadczyć to zdjęcie z pudełka : ,posiada nie skończoną liczbę nadlewek ,ślady po wypychaczach znajdują się nie mal że zawsze w miejscach widocznych,nie wspominając o jamach skurczowych W sumie nawet łatwo moim zdaniem się to usuwa ,więc na razie daje jakoś radę.Dodam też że model nie jest nówką,wcześniej ktoś go zaczął ale nie zdążył skończyć. Pomalowana jest tylko kasta,więc czeka ją DoT Kolorek będzie czarny,wnętrze beżowe. Postaram się o kable w komorze silnika,i w sumie na tym plan się kończy . Zaprezentuje fotki : Pudełko: Buda i reszta: Pierwsze posklejane części: Przymiarka: Zdjęcie poglądowe oryginału: Za niedługo miejmy nadzieje kolejne fotki Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 23 Sierpnia 2009 Share Napisano 23 Sierpnia 2009 Fajnie, że nie znięcheciły Cię nadlewki i jamy skurczowe Po za tym co to za modelarz, który z tego powodu zrezygnmował by z tak pięknego modelu Jak narazie dajesz radę i tak trzymaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Meksyk89 Napisano 23 Sierpnia 2009 Share Napisano 23 Sierpnia 2009 Super ! zawsze mi się podobało to autko. Powodzenia w budowie. Będe śledził relacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazmirz_pawlak Napisano 24 Sierpnia 2009 Share Napisano 24 Sierpnia 2009 Widzę, że kleisz furkę Bandit'a Na pewno będę obserwował prace na bieżąco Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 24 Sierpnia 2009 Share Napisano 24 Sierpnia 2009 Najlepszy samochód tamtych lat do tego Kenwortha SnowMana i będzie fajnie. Życzę powodzenia z tym modelem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vybor89 Napisano 25 Sierpnia 2009 Share Napisano 25 Sierpnia 2009 Cóż AMT zawsze pozostawia dużo do życzenia, [sama ich wtopa z fotelem na pudle ] ale + za podjęcie tej nierównej walki. Życzę powodzenia w budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 27 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 27 Sierpnia 2009 No to zabrałem się za wnętrze ,tak jak mówiłem beżowe(malowane pędzlem...) : A tutaj fotele z dwoma warstwami farby, na razie ich dalej nie maluje ,ponieważ zapomniałem je trochę zmodyfikować : A tu mam takie pytanko do Was . Kolor silnika ,zostawić czy zmieniać na inny ,np.czerwony-tylko tu problem bo nie spotkałem jeszcze takiego koloru w tym Pontiacu : (nie patrzcie na niedomalowania ) Z góry dzięki za pomoc . Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 27 Sierpnia 2009 Share Napisano 27 Sierpnia 2009 A co mówi instrukcja ? Dla mnie mało interesujący kolor ale to amerykańskie wozidło . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SmalTrak Napisano 27 Sierpnia 2009 Share Napisano 27 Sierpnia 2009 Flock pojawi się we wnętrzu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 27 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 27 Sierpnia 2009 Flock pojawi się we wnętrzu? Nie przewiduje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 28 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 28 Sierpnia 2009 Jeszcze chce zapytać czy poszczególne elementy w miarę pasują do siebie Akurat z maską i innego tego typu elementami (np.karoseria do podwozia) problemu nie ma ,przynajmniej tak mi sie wydaje ,ale elementy silnika to tragedia na każdym kroku Najgorsze z tego wszystkiego to chyba spasowanie połówek silnika . Ale jakoś to się przeżyje Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 5 Września 2009 Autor Share Napisano 5 Września 2009 Dzisiaj od rana troszeczkę poprawiłem i pomalowałem przednie fotele. Przed: Po: Muszę je jeszcze trochę podszpachlować . Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 26 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 26 Grudnia 2009 Sorrki że post pod postem ,no ale chcę tu coś trochę odświeżyć Pomalowana deska-wymaga ona jeszcze przelecenia papierkiem i ponownego malowania,mam nadzieje że będzie to ostatnia warstwa : Wykonane prze zemnie tzw. wycieraczki : No i przymiareczka tego wszystkiego : Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 30 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2009 Wnętrze powoli zostaje skończone. Dorobiłem pasy na tył- z przodu też będą ,ale zamontuje je dopiero po "zespawaniu" kasty z podwoziem. Na tunelu środkowym leży sobie coś co z założenia miało przypominać kastę,a na tylnej półce spoczęła sobie gazetka(zdjęcie robione na dużym zoomi'e , stąd też widać bardzo piksele) ;) Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 30 Grudnia 2009 Share Napisano 30 Grudnia 2009 Niepotrzebnie zaszpachlowałeś miejsce łączenia zderzaka z kastą, teraz będziesz musiał naciąć linie podziału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 30 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2009 Niepotrzebnie zaszpachlowałeś miejsce łączenia zderzaka z kastą, teraz będziesz musiał naciąć linie podziału. W tym problem że ja tego nie robiłem. Kupiłem model w takim stanie,więc szpachla i lakier na kaście będę moczył w Dot'cie A tak przy okazji spytam,Dot ruszy szpachlę ? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 30 Grudnia 2009 Share Napisano 30 Grudnia 2009 No może ruszyć, mi trochę odpadała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 13 Listopada 2010 Autor Share Napisano 13 Listopada 2010 Kto by pomyślał że powrócę do tego modelu ? A jednak. Zabrałem się za podwozie. Najpierw oczyściłem je, potem przerobiłem przednie zawieszenie, a mianowicie obniżyłem je, a przednie koła skręciłem w prawo( na stałe). Następnie psiknąłem wszystko czarnym matem, przykleiłem tylne zawieszenie i pastelami przytyrałem wszystko. No i pomalowałem fele. Myślę że jako tako to wyszło Jakieś pomysły jak schludnie pomalować napisy na biało ? Kasta już przygotowana do podkładu. Silnik sklejony, pomalowany, będę próbował zrobić skromne okablowanie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 13 Listopada 2010 Share Napisano 13 Listopada 2010 Na felach przebija chrom, ale może to tylko wina światła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 13 Listopada 2010 Autor Share Napisano 13 Listopada 2010 O to chodzi Chciałem zrobić coś takiego jak te po prawej: Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 13 Listopada 2010 Share Napisano 13 Listopada 2010 Jakieś pomysły jak schludnie pomalować napisy na biało ? Smile Bierzesz najmniejszy pędzelek, białą, lekko rozcieńczoną farbkę i jedziesz powoli Felgi chyba nie za bardzo wyszły jeżeli maja być takie jak na zdjęciu :/ złoty jest chyba położony trochę nierówno, w niektórych miejscach srebrny wychodzi tam gdzie nie powinien, no i chyba przejaskrawiłeś podkreślenie środkowej części feli. Ale działaj dalej, zobaczymy jak się temat rozwinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi