Avi Napisano 29 Października 2008 Share Napisano 29 Października 2008 A tuta bezpośrednio po jeździe w błotnym środowisku Na zdjęciu serbski T-55 i jeszcze tutaj: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zdzislaw_6a Napisano 29 Października 2008 Share Napisano 29 Października 2008 To szybko popraw gąski w Twoim T-60 Myślę Seb że nie masz racji, ponieważ w swoim T-60 właśnie szczególnie zadbałem o "polerki" na gąskach zarówno na zewnątrz, tak jak i wewnątrz. Ale Twoje wątpliwości są uzasadnione ponieważ moje zdjęcia nie oddają tego szczegółu. I tu mam pretensje do wielu modelarzy , że zapominają o tym że koła też polerują gąsienice wewnątrz. I tor po którym pracują koła nie ma korozji. No chyba że sprzęt został porzucony przez załogę i stał se w krzakach ze dwa tygodnie, to skoroduje wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zdzislaw_6a Napisano 29 Października 2008 Share Napisano 29 Października 2008 Zdjątka mocne, prosto z akcji. A ten jeden tankista to chyba w gatki wali. Ta wersja oblepionych gąsienic jest przydatna jak się spieprzy klejenie ogniwek lub jak są gąski mizernej jakości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 29 Października 2008 Share Napisano 29 Października 2008 Polerka polerka, ale są całe zardzewiałe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zdzislaw_6a Napisano 29 Października 2008 Share Napisano 29 Października 2008 No to jak już przy T55 jesteśmy to jeszcze fotki wnętrza zrobione przez właz lewy (stan. dowódcy) i prawy(stan. "pakera"). http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/c634600c81d14c8f.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f8147f1ce04e3c8d.html Zdjęcia może nienajlepszej jakości ale wprawne oko wyłapie to co chce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 29 Października 2008 Share Napisano 29 Października 2008 http://modelwork.pl/viewtopic.php?t=1709 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 29 Października 2008 Share Napisano 29 Października 2008 O! Dzięki. Co prwda w swoim wnętrze już praktycznie skończyłem: viewtopic.php?t=6473&postdays=0&postorder=asc&start=60 ale Twoje fotki przydadzą się do malowania/brudzenia. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zdzislaw_6a Napisano 29 Października 2008 Share Napisano 29 Października 2008 Noooo model imponujący! A zdjątka zapodałem właśnie w tym celu. Cieszę się że Tobie będą przydatne. Nie mam zdjęcia z przedziału kierowcy. Całe wnątrze wymalowane jest na biało, ale ta biel w rzeczywistości ....jest brudna. W przedziale kierowcy siedziałem niedawno i mogę tylko dodać że panele z przyrządami są także "białe". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 29 Października 2008 Share Napisano 29 Października 2008 Nie mam zdjęcia z przedziału kierowcy. Całe wnątrze wymalowane jest na biało, ale ta biel w rzeczywistości ....jest brudna. W przedziale kierowcy siedziałem niedawno i mogę tylko dodać że panele z przyrządami są także "białe". No to fajnie się miałeś. Jak jeszcze powiesz, że sobie nim pojeździłeś to nieźle... Moja tablica przyrządów jest czarna, zreszta tak było na zdjęciach w TopShots. Na szczęście przez właz i tak mało co widać... Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avi Napisano 30 Października 2008 Share Napisano 30 Października 2008 A takiego T-55 widzieliście? Bo mnie 'rozwalił' Bałkańska, polowa modyfikacja. Ponoć jest to 'rękodzieło' bośniackich Serbów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zdzislaw_6a Napisano 30 Października 2008 Share Napisano 30 Października 2008 No to fajnie się miałeś. Jak jeszcze powiesz, że sobie nim pojeździłeś to nieźle... Moja tablica przyrządów jest czarna, zreszta tak było na zdjęciach w TopShots. Na szczęście przez właz i tak mało co widać... Pozdrawiam! No pojeździłem, ale jako pasażer. A cała sprawa wygląda tak: pewien lekarz z Gniezna kupił 5 lat temu T55, odremontował, uruchomił silnik (bo byl niesprawny) i teraz się nim upaja, oprócz tego ma ciągnik artyler. na podwoziu T55 i ciągnik -transporter MTLB .(patrz zdjęcie) I w miejscowości Dąbrówka Kościelna k/ Gniezna ma warsztaty i teren do popisu. Bywają tam również paintbolowcy, motocrosowcy i maniacy z terenówkami tarzający się w błocie wraz ze swoimi pojazdami. A i gość ze SKOTEM. I ja tam byłem miód i wino piłem! Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zdzislaw_6a Napisano 30 Października 2008 Share Napisano 30 Października 2008 Fotka która się nie załadowała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Napisano 30 Października 2008 Share Napisano 30 Października 2008 Fotka która się nie załadowała To jest MT-LBU, nie MT-LB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zdzislaw_6a Napisano 30 Października 2008 Share Napisano 30 Października 2008 Istotnie połknąłem U, niedopatrzenie, przepraszam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Napisano 30 Października 2008 Share Napisano 30 Października 2008 Istotnie połknąłem U, niedopatrzenie, przepraszam! No co ty?... To nie zarzut. Podałem tylko prawidłową nazwę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jo Napisano 6 Czerwca 2010 Share Napisano 6 Czerwca 2010 Dodaję trochę zdjęć polskiej modernizacji - T-55AM Merida; To dokładnie połowa fotek ,jeśli chodzi o detale zewnętrzne .Reszta w drugiej części. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jo Napisano 7 Czerwca 2010 Share Napisano 7 Czerwca 2010 Część druga ; Foty zamieściłem dzięki uprzejmości kolegi ,który je wykonał i udostępnił . WIELKIE DZIĘKI RAFAŁ. PS:zostało jeszcze wnętrze i WZT-1. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomaszekpoz Napisano 8 Czerwca 2010 Share Napisano 8 Czerwca 2010 Takim deklem śmigało się po poligonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jo Napisano 14 Czerwca 2010 Share Napisano 14 Czerwca 2010 Kolejna porcja fotek,tym razem wnętrze -przedział kierowania; -przedział bojowy;ładowniczy -przedział bojowy; dowódca,celowniczy: uwagi: -niektóre zdjęcia zostały obrócone przez Image, -z przedziału bojowego zdemontowano siedzisko celowniczego, -zamek armaty zaspawany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomaszekpoz Napisano 15 Czerwca 2010 Share Napisano 15 Czerwca 2010 Zamiast celowniczego powinien być działonowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jo Napisano 15 Czerwca 2010 Share Napisano 15 Czerwca 2010 Fakt powinno być działonowy Dodaje kilka fot WZT-1 To wszystkie zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pitt35 Napisano 9 Kwietnia 2012 Share Napisano 9 Kwietnia 2012 Kilka fot T-55 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 11 Kwietnia 2012 Share Napisano 11 Kwietnia 2012 Dzięki za te fotki i za te z poprzedniego tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pitt35 Napisano 12 Kwietnia 2012 Share Napisano 12 Kwietnia 2012 Nie ma sprawy, muszę jeszcze ogarnąć i wrzucę ciekawą wersję MTLB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czart Napisano 9 Lutego 2016 Share Napisano 9 Lutego 2016 Odświeżam temat, część zdjęć już wygasła. Zabieram się do T-55 (Tamiya). Szukam informacji na temat T-55 produkcji PRL. Wiem, że ten model nie jest idealny i generalnie przedstawia wersję soviecką. Będę próbował przebudować na wersję ludowego WP najlepiej w latach 1970-80. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi