Arek17 Napisano 29 Sierpnia 2009 Share Napisano 29 Sierpnia 2009 Witam.Dzis zaczynam prace nad mi-2 (wkońcu).Robie go z pełnym wnetrzem. Troche pcham się na głęboką wode, ale chce sprubować zrobić coś trudniejszego i zarazem pamiatkę, bo niedługo już nie bedą latać (chociaż kto wie, przecież mieszkamy w polsce ). In-boxa nie dałem ponieważ miałem zepsuta cyfrówke, a zaczołrm przy nim już dłubać i oto co narazie udało mi sie zrobić Podsufitka (zapałki i taśma ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 30 Sierpnia 2009 Share Napisano 30 Sierpnia 2009 Popracuj na fotkami, bo mało co na nich widać. Jeżeli myślisz o tym, żeby wnętrze było widoczne, to trzeba pozbyć się śladów po wypychaczach. P.S. Nie zaszkodzi też, jak popracujesz nad pisownią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
D A W I D Napisano 30 Sierpnia 2009 Share Napisano 30 Sierpnia 2009 Trzymam kciuki i oglądam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 30 Sierpnia 2009 Share Napisano 30 Sierpnia 2009 Imitację pulpitu z przyrządami wkleiłeś odwrotnie. Pulpit w Mi-2 jest pionowy, u Ciebie pod kątem ok 45 stopni. Za to kolor dobrany poprawnie. Druga sprawa, imitacje obicia tapicerskiego na fotelach pomaluj na brązowo - taki kolor dermy był zazwyczaj w dwójkach stosowany. Przydały by się się także pasy przy fotelach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arek17 Napisano 30 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 30 Sierpnia 2009 Imitację pulpitu z przyrządami wkleiłeś odwrotnie. Pulpit w Mi-2 jest pionowy, u Ciebie pod kątem ok 45 stopni. Pulpit przykleiłęm według instrukcji, inaczej nie dało rady. Druga sprawa, imitacje obicia tapicerskiego na fotelach pomaluj na brązowo - taki kolor dermy był zazwyczaj w dwójkach stosowany. Przydały by się się także pasy przy fotelach. Pasy dopiero bedą. Ps.Popracuje nad zdjeciami i pisownią Pozd:Arek17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek172 Napisano 30 Sierpnia 2009 Share Napisano 30 Sierpnia 2009 Wnętrze było koloru tego co są fotele !!!!!!!! (w wersjach wojskowych) Fotele natomiast są brązowe, pulpit od góry jest czarny, zielony jest od "przodu", wklejony poprawnie. Mi-2 latać będą jako cywilne śmigłowce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arek17 Napisano 2 Września 2009 Autor Share Napisano 2 Września 2009 Mała aktułalizacja. Wnętrze prawie skończone, jeszcze pare małych poprawek i będzie można złożyć kadłub do kupy. Oto zdjecia Pozd:Arek17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 2 Września 2009 Share Napisano 2 Września 2009 Trzy miesiące temu zmieniałem okulary, chyba pora znów wymienić na nowe, bo znów nic nie widzę :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raptorf22 Napisano 3 Września 2009 Share Napisano 3 Września 2009 Kolego, ZDJĘCIA, ZDJĘCIA!!!, to co prezentujesz to kpina (jakość zdjęć, miejsce, totalna ciemnica). Nie chcę marudzić, ale nasze forum zchodzi na psy i jest trochę w sieci ogadywane dzięki właśnie takim kiepskiej jakości fotografiom. Każdy che pokazać swoje wypociny, ale niech się wysili do jakości zdjęć. I tłumaczenia że aparat kiepski, że pożyczony, nie umiem robić zdjęć to sobie można między bajki wsadzić. Może administacja zrobi z tym wkońcu porządek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arek17 Napisano 3 Września 2009 Autor Share Napisano 3 Września 2009 Przepraszam. Zdjecia będą lepsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 3 Września 2009 Share Napisano 3 Września 2009 Dlaczego elementy wnętrza się świecą? Albo mi się wydaję, albo nałożyłeś za grube warstwy farby. Rozcieńczałeś ją w ogóle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 3 Września 2009 Share Napisano 3 Września 2009 Jak będziesz robił oznakowanie zewnętrzne? Masz może kalkomanie LPR? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Epheli Napisano 3 Września 2009 Share Napisano 3 Września 2009 WOOOw Co to za elementy w kabinie, wyglądają jak mokre dropsy i patyk od lizaka. Popraw koniecznie tylni fotel, ten przechylony, chyba że robisz maszynę po kraszu. Przydałoby się też przeszlifować niektóre krawędzie. Może prościej byłoby wrzucić wszystkie części do torebki, wlać trochę kleju i porządnie wymieszać efekt będzie podobny. Brawa za chęci, ale nawet pobieżna lektura tego forum, pozwoliłaby Ci uniknąć wielu błędów i pokazała, jak bardzo liczy się w tym hobby staranność. Przyłączam się do grona obserwatorów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arek17 Napisano 3 Września 2009 Autor Share Napisano 3 Września 2009 Jak będziesz robił oznakowanie zewnętrzne? Masz może kalkomanie LPR? Nie mam kalkomani, ale spróbuje jakoś je wykąbinować. Kacperek315. Farba była i tak bardzo rzadka, wiec jej nie rozcieńczałem, farba się błyszczy bo jest ona błyszcząca, a nie matowa. Epheli Te dropsy i patyk po lizaku, to jest wyposarzenie.Znajdz na forum mi-2 lpr to bedziesz wiedział co to jest, a błyszczy się bo jest farba błyszcząca i do tego mokra. Pozd:Arek17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 6 Września 2009 Share Napisano 6 Września 2009 Farba była i tak bardzo rzadka, wiec jej nie rozcieńczałem, farba się błyszczy bo jest ona błyszcząca, a nie matowa. Matowa wyglądałaby o niebo lepiej. Farbę się zawsze rozcieńcza, ale nie będę pisał dlaczego, bo już często było to poruszane na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi