Matthew Napisano 1 Września 2009 Share Napisano 1 Września 2009 To znowu ja Tym razem na warsztat idzie takie oto coś... A widzę, że na forum Teciakowy Zawrót Głowy ostatnio Zakupiony dziś, robiony będzie relaksacyjnie jako że chce się odprężyć a i tak nie znam się na radzieckich pojazdach, żadnych poprawek, doróbek, po prostu prosto z pudła! Postanowiłem pokazać co robię bo tak zawsze milej jakoś... To ten potworek: Takie pudełkowe malowanie będzie: A zrobiłem dzisiaj tylko tyle: Tą tylną płytę dokleiłem, bo czas naglił Reszta coming soon Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 1 Września 2009 Share Napisano 1 Września 2009 Moje ulubione czołgi przejmują Modelwork, bardzo dobrze :-D Skoro nie przewidujesz przeróbek to nic nie piszę, jedynie, że kiedyś go kleiłem i całkiem przyjemny modelik to jest. Nie powinieneś mieć żadnych problemów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 1 Września 2009 Share Napisano 1 Września 2009 Tą tylną płytę dokleiłem, bo czas naglił Eh... aleś się urobił.... po pachy normalnie! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matthew Napisano 3 Września 2009 Autor Share Napisano 3 Września 2009 Praktycznie zero czasu na klejenie, ale zawsze coś... Tą część: Muszę wkleić do tej: Tylko od wewnątrz, czy na zewnątrz, bo mam problem? Nie powinieneś mieć żadnych problemów Y... przymierzałem gąski, nie za krótkie o jedno ogniwko? Tzn. o ile coś z ds'ów Dragona można nazwać ogniwkiem Bo ciężko było naciągnąć jak przymierzałem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 3 Września 2009 Share Napisano 3 Września 2009 na zewnątrz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matthew Napisano 3 Września 2009 Autor Share Napisano 3 Września 2009 Ok dzięki wielkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 3 Września 2009 Share Napisano 3 Września 2009 Ok dzięki wielkie Nie ma sprawy. Trza spiłować to co dragoni tam wymodzili i nakleić blachę. W prawdziwych siatka jest przykręcana od góry ale widocznie chińczykom się coś przywidziało.... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matthew Napisano 13 Września 2009 Autor Share Napisano 13 Września 2009 Niedziela... Trochę czasu na klejenie Troche obić... w sumie dużo obić, jakichś otarć czy czegoś tam, po prostu bawie się i testuje, doświadczam, sprawdzam możliwości i tak dalej... Jaki był kolor pod zielenią na Teciaku? Bo jak odrapę farbę to nie wiem jaki kolor podkładowy dać... Może nierealistyczne, za duże, ale mi się podobuje nawet Btw. miałem nic nie dorabiać, ale kilka spawów zrobiłem i antenkę. Zdjęcia może tego nie oddają, ale sam dziwie się, że idzie mi to tak czysto jak na tą skalę, która jest tą "drugą" w kolejności i którą robię tak rzadko. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matthew Napisano 20 Września 2009 Autor Share Napisano 20 Września 2009 Wieża: A tak mniej więcej całość: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 20 Września 2009 Share Napisano 20 Września 2009 Y... przymierzałem gąski, nie za krótkie o jedno ogniwko? Tzn. o ile coś z ds'ów Dragona można nazwać ogniwkiem Bo ciężko było naciągnąć jak przymierzałem... Nie przypominam sobie żadnych problemów z gąskami. Może w innej pozycji ustaw koło napinające, powinno być łatwiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matthew Napisano 21 Września 2009 Autor Share Napisano 21 Września 2009 No cóż tu dużo mówić Taki podkłado-preszejd, zobaczymy co będzie dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 21 Września 2009 Share Napisano 21 Września 2009 nawierć koła napędowe i przednie póki czas! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matthew Napisano 21 Września 2009 Autor Share Napisano 21 Września 2009 Wow, gapa ze mnie nawet nie zwróciłem uwagi... Te ruskie dziurki Dziękówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek ! Napisano 22 Września 2009 Share Napisano 22 Września 2009 Po co malowałeś wszystko na czarno (?) przed nałożeniem zieleni ? Jaki to ma dać efekt ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 22 Września 2009 Share Napisano 22 Września 2009 Piotrek ! takie malowanie stosuje wielu w celu jakiegoś cienia. Dokładnie sam nie wiem o co chodzi, bo tak nie robię, ale jednak ta technikę się praktykuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matthew Napisano 22 Września 2009 Autor Share Napisano 22 Września 2009 Hmm... takie coś, nazywa się preshadingiem, ma na celu uzyskanie cienia, po nałożeniu na kolor czarny - koloru bazowego. Wzdłuż płaskich powierzchni, lini podziału blach, przy krawędziach itp. psika się aerkiem czarny kolor, który później tak jakby prześwituje, bądź przyciemnia w tychże miejscach kolor bazowy, przez co możemy zauważyć efekt cienia. Niestety mój nie za dobrze już funkcjonujacy aerograf sprawił, że z próby preshadingu zrobił się praktycznie podkład (nie mówię tu o kołach i gąskach, tylko o reszcie), dołożyła jeszcze skala w której musi być on bardzo delikatny i cieniutki... Cóż, powalczę, jakoś to będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek ! Napisano 23 Września 2009 Share Napisano 23 Września 2009 Hmmm..., rozumiem. Choć w moim przypadku i tak po nałożeniu bazowego koloru, ten czarny nie był by za cholerę widoczny... Przykładowo - tamiyowską Panzer-trójkę, której plastik był żółty, machnąłem od razu na kolor panzer grau, bez żadnych podkładów. I wszystko elegancko pokryło... Ale dzieki za wyjaśnienie ! Popróbuję przy kolejnym modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 23 Września 2009 Share Napisano 23 Września 2009 Też tego nie próbowałem i to raczej technika nie dla tej skali i bardziej dla samolociarzy. Są wyjątki. Zobaczcie wątek o M977 Cargo Truck Academy 1/72 tam ten eket wyszedł wręcz wzorcowo. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 23 Września 2009 Share Napisano 23 Września 2009 A ja widziałem na jedym filmiku na jutiubie, że pan najpierwej robił linie czarną farbą, ale te linie to szerokie były, a następnie środki między nimi uzupełniał plamami jasnoszarego, tak aby powstał większy kontrast niż w przypadku zestawu czarna farba kontra surowy plastik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matthew Napisano 27 Września 2009 Autor Share Napisano 27 Września 2009 Fakturka pod błoto: Baza i rozjaśnienia: Baza pod błotko, żeby później się bawić w kolorki pigmenty itp. Już po sido i z kalkami: Lufę mogę poczernić przy wylocie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek ! Napisano 28 Września 2009 Share Napisano 28 Września 2009 ...no i jakoś nie widać efektu owego "preszadingu" ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matthew Napisano 16 Października 2009 Autor Share Napisano 16 Października 2009 Sorry za zdjęcia, ale mam chyba lipa aparat robione teraz więc musiałem przy sztucznym świetle... A co do modelu... Kurcze. Te DS'y nie chcą się naciągnąć! Za nic nie mogłem, ani jak zdejmowałem koło napinające, ani z kołem napinającym, no próbowałem wszystkiego chyba i są za krótkie no Będę musiał kupić jakiegoś teciaka z ogniwkowymi gąskami i wziąć od tamtego bo przecież nie może tak być... Do poprawki: reflektory, dorobić antenkę bo młodsze siostry, to złośliwe stworzenia... jeszcze z olejami się może pobawię, no i matowym na koniec, ale boje się, że po macie będzie gorzej wyglądał, niż teraz jak się trochę świeci no i muszę się w końcu nauczyć robić obicia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano 17 Października 2009 Share Napisano 17 Października 2009 Wyglada lepiej niż się zapowiadało Bardzo fajne błotko. Moim zdaniem powinieneś ubłocić też bandaże kół bo narazie wygląda to zajefajnie ale bandaże nienaturalnie czyste Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi