Skocz do zawartości

Su-27UB w 1/72 z jakiego zestawu wystrugać?

Leszek.Sz.

Rekomendowane odpowiedzi

Zobaczymy jaka cena będzie za parę dni... "są granice, których przekroczyć nie wolno" - Kult 45-89

Przed Kultem to już nawet Z.Nałkowska zauważyła, że "Są granice, których przekraczać nie wolno"

Więc Jaruzelski cytował Nałkowską - cytat dałem odnośnie ceny, akurat słuchałem ten kawałek oglądając alle'wypas'w'sam'czas

Tak czytam to forum anonimowo od jakiegoś roku. Jeśli piszesz o zarabianiu na tragedii, to popatrz na to:

http://www.allegro.pl/item737189409.html

Nie dołączam kawałka metalu zatopionego w plexi z opisem , że to kawałek z rozbitego Su-27. Od ponad 25 lat zbieram modele niestety niewiele z nich sklejam, przez ostatnie 3 lata praktycznie nic. Podziwiam Wasze modele w galeriach, a przedtem kibicuję na warsztacie, dla wielu mam wielki SZACUN. To właśnie lektura tego forum uświadomiła mi, że nigdy nie osiągnąć takiego poziomu jak wielu z Was. 34 metry kwadratowe to niewielka powierzchnia i nie będę w stanie nawet części upchnąć, a wszak nie chodzi o to aby upychać coś nad czym się siedziało przez wiele godzin, tym bardziej że trzeba będzie też upchnąć połowicę i w przyszłości dziecko. Uważałem to forum za wyjątkowe bo mimo czasami nieudolnych prób początkujących zawsze forumowicze dodawali im otuchy, udzielali delikatnie rad aby nie zniechęcać, co nie niestety nie jest szerzej praktykowane w kilku innych miejscach w necie. Czemu to piszę? Widziałem też tą tragedie na własne oczy tak samo jak wypadek 2 lata temu, oddałbym bez wahania za darmo całą tą kolekcję byleby ta tragedia się nie wydarzyła ale zawsze znajdzie się ktoś kto człowieka opluje. Klika osób w tym temacie wyrażało chęć nabycia modelu, co im umożliwiam. Czemu sprzedaję nie oddaję w takim razie? Firma w której pracuję od 2 miesięcy płaci mi połowę pensji więć miło byloby choć odzyskać tą kasę którą wydałem na te modele choć serce mi krwawi. Pierwszy i ostatni raz zabieram głos na tym forum ale czytać dalej będę.

Jeśli piszesz o zarabianiu na tragedii, to popatrz na to:

http://www.allegro.pl/item737189409.html

No wszak jeśli do mnie kierowałeś to zdanie, to wyjaśniłem, że cytat mówił o cenie modelu, bo ten model Hellera jest bardzo ciężko dostępny. Temat o zaprezentowanej powyżej aukcji i totalnej głupocie sprzedającego cytuję "Jakiś SU-27 rozbił się ostatnio na pokazach" jest na tym forum tutaj: viewtopic.php?t=9193&start=900 - temat o nazwie "Kwiatki z Allegro".

Wyrazy ubolewania nad sytuacją w firmie, sam to przechodziłem całkiem niedawno.

Zarazem też podziękowania za udostępnienie modelu, ja się na niego nie skuszę z uwagi na brak funduszy, jak i to, że warto by osoba kupująca była z tego forum - co dało by to wysoki poziom wykonania modelu.

Ktoś czyta to forum z wystawiających, czy liczy dodatkowo na to by zarobić na tragedii? http://allegro.pl/item738415962_su_27_ub_musisz_go_miec.html

Zobaczymy jaka cena będzie za parę dni... "są granice, których przekroczyć nie wolno" - Kult 45-89

Wlazłem do tej aukcji(szopie) ale poprzeczka dość wysoko podniesiona. 90 pln dałem i nie przebiłem oferty. Chyba ten zestaw nie jest wart więcej niż 100Pln, chociaż po Radomiu mógł skoczyć w rankingu. Zastanowię się jeszcze czy dalej walczyć czy odpuścić i kupić Zviezdę( Su-30). W sumie można jakąś żywicą i blaszkami zwaloryzować Zviezdę tylko te wypukłe linie...63 z Radomia była wypucowana więc można by sobie odpuścić zapuszczanie lini.

Pozdro

Patyk, widzę że Su-25 czeka w kolejce do zrobienia?

Su-22, 25 nie mam. Leży rozgrzebana i jak otwieram wieko pudła to zaraz zamykam i szukam tematów zastępczych(już jedzie MiG-21RF Fujimi-docelowo biały eR 1375). Ale to już OT

Pozdro

• 2 weeks later...

To jednomiejscówka, za niższą kwotę polecam z ICM-u. Temat jest o wersji UB która jest słabo dostępna ( nie licząć Su-30 ze Zviezdy miernej jakośći)

Pozdrawiam