GrzechuG Napisano 5 Września 2009 Share Napisano 5 Września 2009 Witam. Przeleżał w szafie pół roku. W końcu się doczekał. Dobrze znany model Zvezdy Mig-21bis w skali 1/72. Raczej nie będę korzystał z żadnych zestawów dodatkowych (blaszki, żywice). Jestem otwarty na wszystkie sugestie i komentarze. Na razie kabina. Nad fotelem będę musiał trochę popracować (pasy, itp...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 5 Września 2009 Share Napisano 5 Września 2009 Zegary i przełączniki na pulpitach bocznych malowałeś ręcznie? Jeśli tak, to jestem pod wrażeniem precyzji. Przy okazji przydałby się mały opis co i jak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzechuG Napisano 5 Września 2009 Autor Share Napisano 5 Września 2009 Tak, malowane ręcznie. Może jeszcze dzisiaj wrzucę fotel. Na razie wygląda tak więc jeszcze trochę pracy mnie czeka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
young Napisano 5 Września 2009 Share Napisano 5 Września 2009 Jak dla mnie kolor wnętrza mimo wszystko za zielony... ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzechuG Napisano 5 Września 2009 Autor Share Napisano 5 Września 2009 To raczej kwestia zdjęć. Ostatnio trochę eksperymentowałem z ustawieniami aparatu i nie wszystko jeszcze wróciło do normy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrPilot Napisano 5 Września 2009 Share Napisano 5 Września 2009 Według mnie kolor jest troszkę ,za bardzo wypłowaiały Przydałoby się go troszkę ożywić . A odnośnie Kokpitu Miguśia także jestem podziwu Pozdrawiam i życzę daszych sukcesów. Miło widzieć tą maszynę na WARSZTACIE . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arek17 Napisano 5 Września 2009 Share Napisano 5 Września 2009 Witam. Dla mnie jest bombowo, żeby zrobić tak ładnie kokpit. Na początku myślałem że to kalkomanie. Pozd:Arek17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzechuG Napisano 5 Września 2009 Autor Share Napisano 5 Września 2009 Pytanie do tych co sklejali ten właśnie model. Czy jest konieczne obciążenie w nim przodu żeby nie przewalał się na tył? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arek17 Napisano 5 Września 2009 Share Napisano 5 Września 2009 Chyba nie. Ja sklejałem plastyku albo master crafta to nie trzeba było go dociążać. Ale możesz go najpierw skleić taśmą i zobacz. Pozd:Arek17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lejgo_inc Napisano 5 Września 2009 Share Napisano 5 Września 2009 Ja bym mimo wszystko dociążył ten kawałek plastiku. Potem się okaże że dopalacz był ciut za ciężki i babol.... Co tam szkodzi pare kulek ołowiu wrzucić. Bardzo ładne malowanie wnętrza. Nie komentuję koloru, bo fotografia może zwodzić, ale zegary są pomalowane z podziwu godną precyzją i dbałością o detale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krystyna_z_gazowni Napisano 6 Września 2009 Share Napisano 6 Września 2009 Ja bym mimo wszystko dociążył ten kawałek plastiku Popełniłem swego czasu MiGa 21 PFM ze ZVEZDY i nie dociążałem a stoi ładnie (spaprałem malowanie - dałem z bisa ), więc ... wybór należy do Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzechuG Napisano 6 Września 2009 Autor Share Napisano 6 Września 2009 Fotel już mi tak ładnie nie wyszedł. Do tego prysnąłem osłony na zielono. Nie wiem czy ten zielony jest dobry, ale prześledziłem wątek na ten temat i każdy miał inne zdanie na ten temat .Więc zostanie tak jak jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
young Napisano 6 Września 2009 Share Napisano 6 Września 2009 Nie wiem czy ten zielony jest dobry, ale prześledziłem wątek na ten temat i każdy miał inne zdanie na ten temat .Więc zostanie tak jak jest. He he I niech taki zostanie, mi się podoba ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 6 Września 2009 Share Napisano 6 Września 2009 Uchwyt do odpalania KM-1m kolor czerwony a nie czarny. Jak robisz z otwartą kabiną to warto włożyć żywiczny fotelik z Pavli ( 7 zł) lepiej to będzie wyglądać. Kolor wnętrza - co to za farba? Obciążenie przodu jak najbardziej, bez tego usiądzie ci na ogon. ( Zrobiłem już dwa bisy z tego zestawu) Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzechuG Napisano 6 Września 2009 Autor Share Napisano 6 Września 2009 Kolor wnętrza - co to za farba? To ten sam zielony co na dziobie miksowany z białym do skutku aż osiągnął zadowalający mnie odcień Uchwyt do odpalania KM-1m kolor czerwony a nie czarny Sugerowałem się tym ale skoro tak mówisz to przemaluję. Dzięki http://album.reality.hu/OLD/panos/repnap/mig21/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 6 Września 2009 Share Napisano 6 Września 2009 Co do tego czerwonego: http://cdn-www.airliners.net/aviation-photos/photos/1/9/8/0577891.jpg Do wnętrza robi farbę model master 2135 Interior Blue Green i nie trzeba kombinować. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzechuG Napisano 6 Września 2009 Autor Share Napisano 6 Września 2009 i nie trzeba kombinować. Ale ja to lubię A te uchwyty już mam czerwone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzechuG Napisano 6 Września 2009 Autor Share Napisano 6 Września 2009 Kadłub sklejony. Szkło pomalowane od wewnątrz. Szklane owiewki nie są przyklejone, to tylko przymiarka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
young Napisano 6 Września 2009 Share Napisano 6 Września 2009 No no, jakie malowanie będzie? Mam nadzieję, że jedynie słuszne polskie, a jednostka? Dużo już tych ołówków z Malborka, więc może coś innego? Ładnie wyglądałby z 34 PLM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzechuG Napisano 6 Września 2009 Autor Share Napisano 6 Września 2009 Polskie na pewno, ale skąd dokładnie to jeszcze nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzechuG Napisano 10 Września 2009 Autor Share Napisano 10 Września 2009 Aktualizacja. Jeszcze troszkę spzachowanka, szlifowanka i można się przygotować do zabiegów związanych z malowaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 10 Września 2009 Share Napisano 10 Września 2009 Witrochron i owiewkę przykleisz po malowaniu? Nie lepiej wkleić szkło, zamaskować i malować na luzie? To jaki nr boczny 9494? Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzechuG Napisano 10 Września 2009 Autor Share Napisano 10 Września 2009 Normalnie tak bym zrobił ale on będzie z otwartą kabiną. Na czas malowania przykleiłem bezbarwnym lakierem szkiełko ze starego zestawu "Kopro". To jaki nr boczny 9494? Jeszcze nie wiem. Zastanawiałem się nad tym malowaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 10 Września 2009 Share Napisano 10 Września 2009 Też z Malborka. HDL robi fajne kalki do MiG-21bis jest tam malowanko ''navy'': http://www.jadarhobby.pl/hidecal-72037-mig21bis-fishbed-p-3619.html Ja czekam na eRa z Fujimi. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
young Napisano 10 Września 2009 Share Napisano 10 Września 2009 Kalki do morskiego Bis-a robi też Ardpol http://www.plastikowe.pl/recenzje/72-ardpol72302-mig-21-um-bis Serio, malowanie marynarki to jest coś, w końcu już nie uświadczysz palników w służbie naszej "navy", a i kupując zestaw będziesz miał tygryska do szparki Patyk, to jak będzie, robisz tego mitycznego białego(szarego) eRa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi