Zekar Napisano 20 Września 2009 Share Napisano 20 Września 2009 Witam , rozgrzebałem kolejnego malucha , tym razem Sd.Kfz 251\22 z działem 75mm. Model to dragon , do zestawu dołączona jest blaszka fototrawiona , i poza nią więcej dodatków nie planuje , chyba ze coś we własnym zakresie. Malowanie zamierzam wykonać jednobarwne w kolorze dunkelgelb . Narazie wykonałem wizjery , pozbyłem się barierek na burtach i zawiasów z przedniej płyty , dokleiłem tez kilka drobnych elementów. A tak to wygląda: Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek2142 Napisano 21 Września 2009 Share Napisano 21 Września 2009 Mój tato niedawno go skończył. Model sklejał się prawie bez problemów. Był jeden problem ze spasowaniem tylnej płyty (z drzwiami) ponieważ nie dała się dopasować. Będę śledził twój warsztat i kibicuję. Pozdrawiam Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 21 Września 2009 Share Napisano 21 Września 2009 Jakie to to ma wymiary. Wrzucisz fotkę ( jak już go złożysz) na zdjęciu z np. 5 złotową monetą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zekar Napisano 21 Września 2009 Autor Share Napisano 21 Września 2009 Był jeden problem ze spasowaniem tylnej płyty Rzeczywiście tylna płyta jest słabo spasowania , chyba trzeba będzie użyć szpachli. Jakie to to ma wymiary Długość modelu to około 8,5 cm , potem oczywiście zrobię fotkę porównawczą Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zekar Napisano 22 Września 2009 Autor Share Napisano 22 Września 2009 Witam , pomimo wielu zajęć związanych z edukacją udało mi się znaleźć trochę czasu na modele , rozpocząłem blachowanie , wykonałem wnętrze , oraz rozpocząłem wykonywanie podstawy działa , dolepiłem tez boczne zasobniki Blachy zestawowe A tak przy okazji , które foty lepiej się prezentują te na niebieskim tle czy na czarnym , bo tak sobie eksperymentuje? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek2142 Napisano 23 Września 2009 Share Napisano 23 Września 2009 Moim zdaniem na niebieskim. co do modelu fajnie ci to wychodzi. I z mojej strony przepraszam bo pomyliłem zestawy, choć pewnie pojazd jest ten sam. Ponieważ mi chodziło o zestaw który transporter ciągnie działo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zekar Napisano 24 Września 2009 Autor Share Napisano 24 Września 2009 Mam takie pytaie, czy jest dostępny jakiś zestaw łusek , pocisków do pak 40 w 1/72 , chciałem trochę zagracić wnętrze ale nic takiego nie moge znaleźć , może ktoś się spotkał z jakimś zestawem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sobieski Napisano 25 Września 2009 Share Napisano 25 Września 2009 Witam. co do modelu Dragon zrobił z tymi pojazdami świetną robotę, a jeśli chodzi ci o łuski i amunicje to sprawdź ofertę Attaku, mają kilka zestawów żywicznych z różną amunicją w 1/72, na pewno w którymś znajdziesz pociski i łuski do Pak 40. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zekar Napisano 27 Września 2009 Autor Share Napisano 27 Września 2009 Dzięki za odpowiedź , rzeczywiście attack ma takie cus tylko gorzej z dostępnością tego w sklepach . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 27 Września 2009 Share Napisano 27 Września 2009 obejrzyj stronę jadaru, przeważnie coś mają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zekar Napisano 2 Października 2009 Autor Share Napisano 2 Października 2009 Niestety na jadarze tez niczego nie poisadają , ale jeszcze się porozglądam. A tymczasem , popracowałem nad wnętrzem , właściwie to prawie je skończyłem , jeszcze drobne korekty zostały , na zdjęciach parę baboli wyszło. Wnętrze washowane i filtrowane akrylami , obicia - metalizer . zrobiłem jak widać również działo , jednak jeszcze nie jest ono skończone Komentujcie , jak to wszystko wygląda i czy w ogóle wygląda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zekar Napisano 15 Października 2009 Autor Share Napisano 15 Października 2009 ...ciąg dalszy , model w większości pomalowany , obity i wstępnie pobrudzony , nieco mi się za dużo obić chyba wymsknęło tak jakoś , ale jak już się zacznie to ciężko się opanować . Ogólnie wszystko jest złożone na sucho stąd te szpary widoczne na zdjęciach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 15 Października 2009 Share Napisano 15 Października 2009 ładnie się prezentuje. Czemu nie pomalowałeś jeszcze przednich kół? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano 15 Października 2009 Share Napisano 15 Października 2009 Pomaluj mu bandaż gumowy na kole napędowym. A tak to prezentuje się ładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek2142 Napisano 16 Października 2009 Share Napisano 16 Października 2009 Model super ale zrobiłeś ogromnego babloa. Koła te w gąskach są źle sklejone, coś musiałeś pomylić ponieważ z przodu mają być 3 a nie 4. Wygląda na to, że na odwrót przykleiłeś. A jaką farbą go malowałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 16 Października 2009 Share Napisano 16 Października 2009 Nawet na kołach są łączące je poprzeczki (technologiczne), które powinny być wewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zekar Napisano 16 Października 2009 Autor Share Napisano 16 Października 2009 Dzięki za opinie. Czemu nie pomalowałeś jeszcze przednich kół? Nie pomalowałem ich po prostu , ponieważ leżały sobie z boku i przypomniało mi się ,że są niepomalowane dopiero jak go brałem do zdjęć. Koła te w gąskach są źle sklejone Te koła nie są jeszcze przyklejone , włożyłem je tylko do zdjęcia , ale rzeczywiście źle , ale to bez problemu się poprawi. A jaką farbą go malowałeś? Kolor bazowy to Pactra A104. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mnowogro Napisano 16 Października 2009 Share Napisano 16 Października 2009 Witaj, Jeśli chodzi o robotę z klejem i pasowaniem, to na zdjęciach widać jeszcze trochę miejsc które pewnie złożyłeś tylko do zdjęcia. Przy malowaniu góry mogłeś też od razu podciągnąć dół. Jeśli chodzi o koła nośne, to pewnie zostawiłeś sobie jeszcze do pomalowania i przyklejenie zewnętrzne koła nośne - tak też można, ale uważaj aby Ci potem wyszły wszystkie równo i równolegle w finalnym ułożeniu. Jeśli chodzi o stronę malowania, to podoba mi się odcień który osiągnąłeś, oraz jakość obić które Ci wyszły. Robiłeś to gąbką? Jaki to był metalizer? Zdjęcia są ok, ale mógłbyś z nich wycinać fragment na któym byłoby widać wóz (kadrowanie) - w ten sposób łatwiej by się to oglądało. Pozdrawiam i życzę miłej pracy nad modelem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zekar Napisano 16 Października 2009 Autor Share Napisano 16 Października 2009 mnowogro dzięki za rade , tak koła zewnętrzne rzeczywiście jeszcze czekają na swoją kolej. Robiłeś to gąbką? Jaki to był metalizer? Obicia robiłem za pomocą pędzla 00 , delikatnie zamoczonego w metalizerze. A metalizer to agama - gun metal. A jeśli chodzi o zdjęcia to , następnym razem wykadruje. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zekar Napisano 21 Listopada 2009 Autor Share Napisano 21 Listopada 2009 Wracam z moim Sdkfz , ostatnio niezbyt miałem czas na hobby , ale wczoraj udało mi się nieco wygospodarować. Właściwie to zbyt wiele nie zrobiłem , założyłem koła i gąski , dziś zabrałem się za podstawkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzesioj Napisano 23 Listopada 2009 Share Napisano 23 Listopada 2009 Ładnie... Ja też się męczę z Sd.Kfz.251, ale w innej wersji. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yonex13 Napisano 23 Listopada 2009 Share Napisano 23 Listopada 2009 No no ładny a czy koła nie mają czasem bandaży? Bo jeśli tak no to czarna farba pod pędzel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rujewit Napisano 23 Listopada 2009 Share Napisano 23 Listopada 2009 rzeczywiście powinny mieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zekar Napisano 23 Listopada 2009 Autor Share Napisano 23 Listopada 2009 No powinny , się zagalopowałem trochę , ale na szczęście to można poprawić , dzięki za uwagi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yonex13 Napisano 23 Listopada 2009 Share Napisano 23 Listopada 2009 dzięki za uwagi Nie ma za co, po to w końcu jest to forum :P Mam jeszcze jedno pytanko, nie znam się za bardzo no tym modelu tego wozu ale czy ten hamulec na końcu lufy na pewno powinien być tak pomalowany? Aaaa... i nie zapomnij o tym żeby gaśnicę pomalować na czarno tą w środku przy wyjściu... :P Powodzonka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi