RH Napisano 22 Września 2009 Share Napisano 22 Września 2009 Tyn razem cos dla sympatykow "rur" W 1969 roku w biurze konstrukcyjnym amerykańskiej wytwórni Lockheed Corporation opracowano projekt samolotu patrolowego, bazującego na pokładach lotniskowców, a przeznaczonego do patrolowania akwenów morskich oraz wykrywania i zwalczania okrętów podwodnych. Projekt ten otrzymał oznakowanie S-3 Viking. Model ktory wykonalem jest w wersji ES-3A ES-3A – wersja przeznaczona wyłącznie do zwiadu elektronicznego , wyposażona m.in. w 60 anten na kadłubie. Załoga może dokładnie określić położenie samolotu w przestrzeni we współpracy z systemem satelitarnym GPS. Trochę odstąpilem od zasady i pierwsze 3 zdjecia są na niebieskim tle (ostatecznie to samolot operujący na lotniskowcach) no ale kolejne po staremu Model Firmy AMT 1:48 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 22 Września 2009 Share Napisano 22 Września 2009 Witam. Model perełka, ale troszeczke za bardzo sterylny. Jak zwykle czysto i ładnie sklejone, ale jw. wypadałoby go troche ubrudzic, tak wyglada nienaturalnie. Pozdrawiam. Jeszcze jedno, jak dla mnie zbyt dokładne linie podziału ( lepiej wyglądają nieregularne linie) a przez to model z wyglądu zbliża sie do kartonowego- ale to tylko moje subiektywne uczucie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
galo82 Napisano 22 Września 2009 Share Napisano 22 Września 2009 A jak dla mnie model jest świetny właśnie w takiej formie. Wygląda jak prawdziwy, nie do wszystkiego pasuje brudzenie. W tym wypadku właśnie taki wygląd jest chyba najlepszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Halsey Napisano 22 Września 2009 Share Napisano 22 Września 2009 Szerszeń nafaszerowany elektroniką z przyciemnianymi szybami Świetnie, kolejny pokładowiec na forum O ile pamiętam, to tej wersji samolotu było tylko 16 sztuk. Dla mnie wykonanie jest w sam raz, lubię czyste maszyny pokładowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tofik Napisano 22 Września 2009 Share Napisano 22 Września 2009 W pierwszej chwili się troszkę wystraszyłem...co się stało z choinką. Pomyślałem złodziej, nieokiełznane siły natury a może nieszczęśliwy wypadek ale nie, stoi i ma się dobrze A co do modelu, Wygląda jak prawdziwy Według mię właśnie nie. linie podziału blach wyglądają nie naturalnie, cały model czyściutki bez zacieków itp a linie zawalone brudem. Jeśli chodzi malowanie i jakości złożenia jak zwykle klasa, tylko te linie troszkę nie pasują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RH Napisano 22 Września 2009 Autor Share Napisano 22 Września 2009 W pierwszej chwili się troszkę wystraszyłem...co się stało z choinką. Pomyślałem złodziej, nieokiełznane siły natury a może nieszczęśliwy wypadek ale nie, stoi i ma się dobrze A co do modelu, Wygląda jak prawdziwy Według mię właśnie nie. linie podziału blach wyglądają nie naturalnie, cały model czyściutki bez zacieków itp a linie zawalone brudem. Jeśli chodzi malowanie i jakości złożenia jak zwykle klasa, tylko te linie troszkę nie pasują. Wypada podziękować wszystkim mimo paru krytycznych uwag co też czynie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RH Napisano 22 Września 2009 Autor Share Napisano 22 Września 2009 Witam. Model perełka, ale troszeczke za bardzo sterylny. Jak zwykle czysto i ładnie sklejone, ale jw. wypadałoby go troche ubrudzic, tak wyglada nienaturalnie. Pozdrawiam. Jeszcze jedno, jak dla mnie zbyt dokładne linie podziału ( lepiej wyglądają nieregularne linie) a przez to model z wyglądu zbliża sie do kartonowego- ale to tylko moje subiektywne uczucie. Z tymi liniami to do końca nie jest tak oczywiste Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tofik Napisano 22 Września 2009 Share Napisano 22 Września 2009 Ale na zdjęciach te samoloty są całe ubabrane na wszystkie sposoby. a Twój model ma tylko linie podziału blach zabrudzone. Gdybyś dodał zacieki i różne przebarwienia było by bardziej realistycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 22 Września 2009 Share Napisano 22 Września 2009 Nie odbieraj mnie źle ale jakbyś dał preshading pod nieregularne linie podziału uzyskałbys dokładnie taki efekt jak samoloty pokazane przez Ciebie na zdieciach. Pozdrawiam. ooops. sorki. Preshading widzę dałeś po dokładnym przyjrzeniu sie ale troszeczke za słaby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 22 Września 2009 Share Napisano 22 Września 2009 swietny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raptorf22 Napisano 23 Września 2009 Share Napisano 23 Września 2009 Jak tylko widze kolejny model w galerii od RH, to mam tylko jedno na mysli; siedzi i klei na okrągło. Model Spox, ale owiewka mogłaby być w innym kolorze (bardziej złota) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 23 Września 2009 Share Napisano 23 Września 2009 RH, ten model najmniej mi się podoba z tych, które oglądałem. Dla czego? Przez takie a nie inne uwypuklenie linii jest on najmniej "żywym" modelem. Za bardzo kojarzy mi się z zabawką (żeby nie napisać z modelem kartonowym). Inne Twoje samoloty, pomimo ich niekiedy bajkowych kolorów, nie powodowały u mnie tego wrażenia. Kto wie, może na żywo wygląda to inaczej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 23 Września 2009 Share Napisano 23 Września 2009 Bardzo ładny model - czysty i bez przesadnie brudny, (co wygląda bardzo przyjemnie, jeżeli robi to ktoś, kto ma jakieś pojęcie na ten temat) gratuluje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 2 Października 2009 Share Napisano 2 Października 2009 Jak dla mnie za duży kontrast w liniach podziału. Ogólnie to standard, do którego nas przyzwyczaiłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi