dawid xd Napisano 23 Września 2009 Share Napisano 23 Września 2009 Witam chciał bym Wam przedstawić warsztat mojego nowego modelu o nazwie P-47D-30. (Przepraszam za jakoś ale jest) To co zrobiłem wczoraj : Skleiłem wszystkie bomby jakie są możliwe, pomalowałem 1 raz kadłub w środku, kokpit,i podstawkę pod zegary. Niedługo dam 2 warstwę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 23 Września 2009 Share Napisano 23 Września 2009 Te foty sa tragiczne. Niestety, ale zrob cos zeby byly inne, lub sobie odpusc. Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 23 Września 2009 Share Napisano 23 Września 2009 Fajnie, że zakładasz temat, ale nie oszukujmy się - musi on trzymać jako taki poziom... Naprawdę, pożyczenie aparatu od znajomych nie jest ekstremalnym wyczynem. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luck1985 Napisano 23 Września 2009 Share Napisano 23 Września 2009 Kupno malpki za 400zl tez nie jest kosmicznym wyczynem ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafik1213 Napisano 23 Września 2009 Share Napisano 23 Września 2009 Dajcie mu spokój liczy się że coś skleja i nie boi się togo pokazać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid xd Napisano 23 Września 2009 Autor Share Napisano 23 Września 2009 Wiem, że tragiczne foty :( ale na razie nie mam środków finansowych na aparat :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 23 Września 2009 Share Napisano 23 Września 2009 rafik1213... jeśli kolega dawid chce ulepszać swój warsztat, NIEZBĘDNE do tego są dobre, czytelne zdjęcia - tu niestety ich brakuje... Swoją drogą, Ty też mógłbyś trochę nad nimi popracować... pzdr. P.S: Założę się, że któryś z Twoich przyjaciół dawidzie ma aparat. Ładnie poproś, a dostaniesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid xd Napisano 23 Września 2009 Autor Share Napisano 23 Września 2009 No może będę miał w sobotę ...Lepsze zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafik1213 Napisano 23 Września 2009 Share Napisano 23 Września 2009 No fakt fotki moje nie najładniej wyglądają ale zainwestowałem w aparat raczej w fona z 8 mp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 23 Września 2009 Share Napisano 23 Września 2009 zainwestowałem w aparat raczej w fona z 8 mp Tylko jedna sprawa, te 8 mega pixeli w fonie może Ci g*wno dać jak byś chciał robić zdjęcia typu makro czy coś, co jak co, ale aparaty w telefonach to bardziej gadżet niż coś do pracy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
D A W I D Napisano 23 Września 2009 Share Napisano 23 Września 2009 Drodzy koledzy, nie każdy jest finansowo dobrze sytułowany... Nie ma aparatu, trudno, na pewno chciałby wstawić lepsze fotki !! Teksty tego typu są poprostu chamskie... " Te foty sa tragiczne. Niestety, ale zrob cos zeby byly inne, lub sobie odpusc. " Pamiętaj drogi kolego, żeby pewne uwagi puszczać mimo uszu, bo jak na każdym forum są ludzie którzy rzeczywiście mają coś ciekawego do powiedzenia, i tzw. trole. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 23 Września 2009 Share Napisano 23 Września 2009 Słuchaj D A W I D Koledzy zapewne mieli na myśli to, ze zakładając temat warsztatowy chcemy podzielić się zdjęciami. Jeśli są one kiepskie i niewiele przedstawiają (nie ważne czy z powodu braku pieniędzy, czy lenistwa) nie warto zakładać tematu. Oczywiście raz nie zrobi różnicy, ale notoryczne nadużywanie wzroku reszty forum jest raczej złą rzeczą. Pozdrawiam i następnym razem odezwę się, coś poradzę, jak zobaczę lepsze zdjęcia. Pozdrodawid xd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 24 Września 2009 Share Napisano 24 Września 2009 Zgadzam się z Lucasem HS, ale naprawdę chyba każdy ma kolegów, więc któryś ma aparat do pożyczenia... to nie jest trudna sprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid xd Napisano 24 Września 2009 Autor Share Napisano 24 Września 2009 Witam. Wczoraj wieczorem dałem na to 2 warstwę kadłub, kokpit . Nie mogłem tego wczoraj napisać ponieważ od cieli mi neta, nie wiem czemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid xd Napisano 24 Września 2009 Autor Share Napisano 24 Września 2009 (edytowane) Przepraszam, że tak post pod postem. Ale za sobą mam już kokpit cały i całe malowanie kadłub ( w środku). Wszystko ładnie pasuje. Polubiłem Revella . Zegary pomalowałem całe na czarno i przejechałem lekko farbą srebrną. (słuchy pędzel), Guziki pomalowałem na czarno a wajchy na czerwono,pasy na brązowo, sprzączki na srebrno, kokpit cały na zielono (Olive Drab) Fotki tego co zrobiłem : Bomby sklejone niedawno : Edytowane 23 Grudnia 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid xd Napisano 26 Września 2009 Autor Share Napisano 26 Września 2009 I jak zwykle post pod postem :( Fotki z ostatniej pracy : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 26 Września 2009 Share Napisano 26 Września 2009 To tak, to co udało mi się zobaczyć to: -cholernie krzywo sklejone połówki kadłuba -dziury, mam nadzieje że zaszpachlujesz -mi się wydaje że silnik powinien być na gun metal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 26 Września 2009 Share Napisano 26 Września 2009 Będą z Ciebie ludzie, ale popracuj nad dokładnym wyszlifowaniem, wyszpachlowaniem i ponownym wyszlifowaniem połówek kadłuba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid xd Napisano 26 Września 2009 Autor Share Napisano 26 Września 2009 Już zaszpachlowane te dziury Poprawiłem ten krzywy kadłub Tzn spiłowałem tak żeby było równo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 26 Września 2009 Share Napisano 26 Września 2009 Lepiej będzie jak przed kolejnymi etapami pokażesz zdjęcia, nazwijmy je... kontrolne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afruch Napisano 26 Września 2009 Share Napisano 26 Września 2009 Jak malujesz silnik to nie cały na srebrno. Tylko albo cały na gunmetal. Jak nie masz to na srebrno z domieszką czarnego nie bój sie mieszać kolorów. Jak już ci gunmetal wyschnie to mocno rozcieńczoną czarniutką farbą(tzw. wash.) zapuszczaj zagłębienia w silniku będzie o niebo lepiej. Sklejałem ten model i o ile pamiętam to aż takich nierówności w kadłubie to nie było. Spasuj części sto razy zanim posmarujesz klejem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid xd Napisano 26 Września 2009 Autor Share Napisano 26 Września 2009 Nie wiem czemu ale w realu ni ma takich krzywizn jak na foto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afruch Napisano 26 Września 2009 Share Napisano 26 Września 2009 No i zwróć większą uwagę na wycinanie części z ramek. Na 3 zdjęciu widać duża dziurę po części z ramki. Poczytaj sobie poradnik reggy'ego pt. podstawy modelarstwa jak i tajniki modelarstwa kieruj się tym na co dzień. Ale po zdjęciach kokpity jak i całej kabiny powiem że nie jest źle ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 26 Września 2009 Share Napisano 26 Września 2009 Sklejałem ten model i o ile pamiętam to aż takich nierówności w kadłubie to nie było. Spasuj części sto razy zanim posmarujesz klejem. Mniemam że chodzi Ci o tą "fale" na 1 i 2 zdjęciu, miałem taki model w ręku i powiem że to nie jest nie równość, jest gładko, to tylko tak wygląda. Nie wiem dlaczego to tak powstaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afruch Napisano 26 Września 2009 Share Napisano 26 Września 2009 Nie nie o fale ale o szpary między połówkami kadłuba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi