pees Napisano 27 Września 2009 Share Napisano 27 Września 2009 Witam Przedstawiam dotychczasowy efekt mojej pracy, model jest waloryzowany blaszkami Abera i lufą, ale nie pamiętam jakiego producenta. Zobaczymy co mi z tego wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mart72 Napisano 27 Września 2009 Share Napisano 27 Września 2009 i lufą, ale nie pamiętam jakiego producenta Pewnie Armo. Witam, niedawno też kupiłem ten model + lufka Armo i gąsienice z RPM. Na blachy się nie szarpnąłem, droższe od modelu. Teraz czeka w kolejce na konsumpcję, więc chętnie popatrzę co zdziałasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pees Napisano 27 Września 2009 Autor Share Napisano 27 Września 2009 Masz rację co do lufy, przypomniałem sobie właśnie producenta. Blaszki faktycznie były dwa razy droższe od samego modelu, śmieszne to troche ale prawdziwe. Gąski będą w moim te z zestwu, nie kupowałem lepszych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mart72 Napisano 27 Września 2009 Share Napisano 27 Września 2009 Właśnie w gąsienice bym zainwestował 17 zeta, te w zestawie to kompromitacja Szkoda modelu, skoro zainwestowałeś już w blachy, te paski wszystko zepsują. Fakt, że sporo przy nich roboty, sam nie wiem jak sie za to zabrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 27 Września 2009 Share Napisano 27 Września 2009 Pees - ładnie i czysto, żaluzje to zawsze ciężka przeprawa, tym bardziej gratuluję. Skoro szarpnąłeś się na blaszki (doradzam też nowe gąsienice - chociaż te z RPM) to pomyśl też o przerobieniu żółwi. W zestawie blach abera są tylko elementy waloryzujące wózki. W jakiej wersji będziesz robił wieżę, tj z jakim masztem ? dowódcy plutonu, kompanii ? Mam trochę materiałów odnośnie 7TP więc w razie potrzeby śmiało pisz na PW. Kibicuję i trzymam kciuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
menago Napisano 27 Września 2009 Share Napisano 27 Września 2009 Witam Gratuluję dotychczasowych efektów prac. Sam też dłubię siódemkę (raczej dłubałem) zatrzymałem się na błotnikach. Początkowo chciałem kleić, ale po próbie takowego postanowiłem lutować. Z niecierpliwością czekam na dalszy postęp prac. Pozdrawiam i życzę powodzenia Rafał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myski79 Napisano 28 Września 2009 Share Napisano 28 Września 2009 Witam w klubie Siódemkowiczów potwierdzam opinie Jedrasa żaluzje Ci super wyszły zdaj się na jego opinie mówię Ci "chłop" wie co mówi może mnie to zdopinguje do skończenia swojej 7 również waloryzowanej + firulki Siadam i oglądam powodzenia tu masz link do mojego warsztatu: viewtopic.php?t=13612&highlight=7tp może coś Ci się przyda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pees Napisano 28 Września 2009 Autor Share Napisano 28 Września 2009 Witam Dziękuje za wszelkie pochwały ale nie chwalmy dnia przed zachodem słońca. Brakuje mi jeszcze sporo doświadczenia i wprawy. Błotniki polutowałem, ale efekt jest mizerny, co mnie zdemotywowało. Szukam tych gąsek z RPM i w żadnym sklepie nie mogę ich znaleźć , ale będe szukał dalej. Pozdrawiam Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
menago Napisano 28 Września 2009 Share Napisano 28 Września 2009 Najwidoczniej w tym nie szukałeś http://www.martola.com.pl/pl141/produkty1777/Tracks_links_for_7TP_T_26_Vickers Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 28 Września 2009 Share Napisano 28 Września 2009 Pees zdecydowałeś się na rzecz trudną więc musisz pogodzić się z myślą, że takie numery nie zawsze się udają. Nie ma tragedii z tymi błotnikami, serio zakładam że podciągniesz je jeszcze co nieco i będzie jak trzeba. Pracuj dalej na wozem. Powodzenia. Gąski RPM mmmmmm... marzenie modelarza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szlachcik1 Napisano 28 Września 2009 Share Napisano 28 Września 2009 pees A nie można było najpierw podgrzać blaszki a następnie pozwolić by kapka lutu spadła na błotnik i by się sama ładnie rozpłynęła po tych zakamarkach? A nie takie stado punkcików? Tak się przynajmniej lutuje rury miedziane do kolanek od centralnego ogrzewania a jak z tymi blaszkami to nie wiem:> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pees Napisano 28 Września 2009 Autor Share Napisano 28 Września 2009 Dzięki Menago za linka do sklepu, gąski już zamówione Co do lutowania to bałem się że blaszka jest za cieńka na mały palnik i mógłbym sobie bardziej zaszkodzić, niż zrobić to dobrze. Użyję szpachli na krawędzie boczne i powinno się udac to jakoś wyprowadzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pees Napisano 2 Października 2009 Autor Share Napisano 2 Października 2009 Witam Gąski dziś przyszły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 2 Października 2009 Share Napisano 2 Października 2009 Miłego klejenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobert Napisano 2 Października 2009 Share Napisano 2 Października 2009 Coś doradzę. Nie zostawiaj klejenia gąsek na koniec bo wyjdzie lipa. Lepiej będzie jak złożysz tymczasowo całe zawieszenie. Nie wklejaj błotników do kadłuba. Wtedy poskładaj gąsienice, ułóż na kołach, zrób wszystko jak trzeba a jak wyschną to zdejmij je powoli i rozbierz całe podwozie. Będziesz miał ładnie sklejone paski gąsienic. Po pomalowaniu modelu będziesz mógł je założyć i nie będzie problemów ze zrywającymi się ogniwami i niewygodnym klejeniem. Założenie gąsienic rób wg. instrukcji, czyli bez wklejonego koła napinającego. Jak taśmy będą na swoim miejscu to dopiero koło wstaw Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mart72 Napisano 2 Października 2009 Share Napisano 2 Października 2009 Też mnie to kiedyś czeka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pees Napisano 2 Października 2009 Autor Share Napisano 2 Października 2009 No to lipa, bo błotniki już wklejone :( ale dzięki za instrukcję, może nie będą tak bardzo przeszkadzać przy kształtowaniu gąsek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 2 Października 2009 Share Napisano 2 Października 2009 Nie jesteś w stanie ich zdemontować ? Klejenie tych gąsek będzie ciężkie mając już założone błotniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pees Napisano 2 Października 2009 Autor Share Napisano 2 Października 2009 No nie bardzo, zniszcze błotniki jak je ruszę. Musze to jakoś zrobić z nimi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 2 Października 2009 Share Napisano 2 Października 2009 Można zmontowć cały układ jezdny włącznie z gąsienicami przed malowaniem. W rzeczywistości późniejsze malowanie jest łatwiejsze niż mogło by się wydawać. W każdym razie chyba powinieneś przed ostatecznym połączeniem części opracwać jakąć włąsną metodę połączenia tego do kupy "bez strat". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myski79 Napisano 3 Października 2009 Share Napisano 3 Października 2009 jest rozwiązanie zakupić Firulki od t 26... jedyne 97 zeta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pees Napisano 19 Lutego 2010 Autor Share Napisano 19 Lutego 2010 Witam po długiej przerwie. Udało mi się zrobić gąski bez uszkodzenia błotnika :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 20 Lutego 2010 Share Napisano 20 Lutego 2010 budujesz tak bardzo dokladnie czy tak sobie bo nie wiem w jakim stopniu sie czepiac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pees Napisano 20 Lutego 2010 Autor Share Napisano 20 Lutego 2010 Czepiaj się jak chcesz, miałem przerwę z tym modelem, nie robię go dokładnie, a raczej tak sobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 21 Lutego 2010 Share Napisano 21 Lutego 2010 To szkoda, jak tak sobie go robisz, to szkoda tych blaszek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi