rafik1213 Napisano 30 Września 2009 Share Napisano 30 Września 2009 (edytowane) Cześć może jak zwykle trafić się jakiś błąd w tekście , ale staram się teraz nie popełniać błędów ale jeśli się owaki trafi to przepraszam. In box viewtopic.php?t=16716 ZA JAKOŚĆ FOTEK TEŻ JAK BĘDĘ MIAŁ MOŻLIWOŚĆ WGRAM LEPSZE . Jest to mój pierwszy model 1:35 i pierwszy warsztat . Model skleja się przyjemnie choć to dopiero 20% sklejonego działa . Liczę na ze będziecie mnie wspierali i pomagali . Czas na fotki za jakość przepraszam . początek wycięty flak To wszystko na dzisiaj . Proszę nie czepiajcie się fotek Edytowane 2 Października 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam juszczak Napisano 30 Września 2009 Share Napisano 30 Września 2009 Fajne,ale podszlifuj trochę "spawy" na lufie bo widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafik1213 Napisano 30 Września 2009 Autor Share Napisano 30 Września 2009 Ok Faktycznie trochę za bardzo widać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid xd Napisano 30 Września 2009 Share Napisano 30 Września 2009 Jak na razie nie ma co dużo pisać. Bo to na razie początek. Zapowiada się fajnie, będę starał śledzić ten wątek. Na Twoim miejscu zeszlifował bym to na lufie...Bo jakoś tak źle mi się to widzi.Widać dobrze to na 3 zdjęciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał Kobiela Napisano 30 Września 2009 Share Napisano 30 Września 2009 Widzę, że wszystkie fora wojujesz tym modelem . Ładnie ci na razie idzie. Oby tak dalej. P.S. Zmień balans bieli w aparacie bo ci zdjęcia strasznie żółte wychodzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafik1213 Napisano 1 Października 2009 Autor Share Napisano 1 Października 2009 Witam wszystkich 1 października niestety pogoda nie dopisuje w Łodzi pada deszcz . Dodaje nowe zdjęcia na pewno lepsze niż te spod lampki . Działo sklejone w 80% zostało chyba z 8 elementów . To w czarnym kółku to nie jest nadlewka . Musze spróbować z tym balasem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pala127 Napisano 1 Października 2009 Share Napisano 1 Października 2009 To o czym Ci koledzy pisali odnośnie usunięcia śladów łączenia form- to te nadlewki na całej długości działa i (chyba) oporopowrotnika- czy co to tam ten Flak ma. Nie chodzi o to co zaznaczyłeś na czarno tylko tą długą linię pod tym elementem na powierzchni lufy. Tak czy siak siadam w pierwszym rzędzie i oglądam-uwielbiam PZ 1 Zaraz pewnie dosiądzie się Mariusz:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafik1213 Napisano 1 Października 2009 Autor Share Napisano 1 Października 2009 1 Sklejone dział w 90 % poprawione przed chwilą wszystkie nadlewki zeszlifowane nie ma tego na fotkach bo robiłem 50 min temu . 2 Sklejona skrzynia biegów i pomalowana . 3 Mam pytanie czy przydział bojowy pomalować na biało a silnikowy na czerwono??. 4 Poprawiłem jakość fotek 1. 2. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 1 Października 2009 Share Napisano 1 Października 2009 Co to za dziwna substancja co nią pomaziałeś działko i przekładnię? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafik1213 Napisano 1 Października 2009 Autor Share Napisano 1 Października 2009 Co to za dziwna substancja co nią pomaziałeś działko i przekładnię? Jest to bodajże metalizer MM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 1 Października 2009 Share Napisano 1 Października 2009 Zmyj go czym prędzej bo wygląda to fatalnie a na dodatek położyłeś za grubą warstwę. Myślałem, że to szpachla jakaś :/ Metalizery kładzie się na jakiś kolor bazowy, a nie na goły plastik.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafik1213 Napisano 1 Października 2009 Autor Share Napisano 1 Października 2009 Panzer4 spokojnie wiem co robię na razie czekam na dostawę farbek jak dojdą to zobaczysz o co mi chodzi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalSz Napisano 1 Października 2009 Share Napisano 1 Października 2009 Witam! Model, który Ci chce polecić nie jest to dokładnie ten sam, który ty budujesz ale może cos pomogę. Model mój nie jest ideałem ale może Cię zainspiruje. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafik1213 Napisano 1 Października 2009 Autor Share Napisano 1 Października 2009 Dzięki MichalSz na pewno się przyda . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafik1213 Napisano 2 Października 2009 Autor Share Napisano 2 Października 2009 Cześć Oto co dzisiaj nabroiłem. (1) przyszła paczuszka z farbkami bardzo szybko bo nie całe 16 godzin od wpłynięcia kaski na konto . Farbki miodzio pierwszy raz maluje olejami dobrze kryją i nie zostaje ślad po pędzlu. (2) Poprawiłem skrzynie biegów brudzenie itd. (3) Zacząłem montować podłogę itd. (4)Liczę na wspieranie , komentowanie , porady . (1) (2) (3) To co mnie najbardziej dobija to białą farba . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazio Napisano 2 Października 2009 Share Napisano 2 Października 2009 Rura dla osi wózków powinna być germangrey'owa/ciemnoszara . W instrukcji Tristar o tym wyraźnie mówi (do wyboru - biały lub GG, na walkaround'ach występują oba kolory)... wystarczy najpierw patrzeć w kwity, a potem robić... P.S. Popraw tytuł - Flakpanzer to nazwa łączna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid xd Napisano 2 Października 2009 Share Napisano 2 Października 2009 Jak na razie dobrze Ci idzie. Jak na pędzel to widać, że ładnie manewrujesz pędzlem.Nie ma dużo co się rozpisywać bo za dużo to du nie ma do komentowania, bo to dopiero początek. Jestem pod wrażeniem, że tak szybko przyszła Ci paczuszka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafik1213 Napisano 2 Października 2009 Autor Share Napisano 2 Października 2009 Rura dla osi wózków powinna być germangrey'owa/ciemnoszara . W instrukcji Tristar o tym wyraźnie mówi (do wyboru - biały lub GG, na walkaround'ach występują oba kolory)... wystarczy najpierw patrzeć w kwity, a potem robić... P.S. Popraw tytuł - Flakpanzer to nazwa łączna. i tak tego nie będzie widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafik1213 Napisano 4 Października 2009 Autor Share Napisano 4 Października 2009 Cześć wszystkim jak widać praca rwie do przodu a oto efekty sklejone i pomalowane działo w 100% . Jestem bardzo zadowolony z efektu Na krawędziach i w miejscach najbardziej używanych przejechałem suchym pędzlem . Czekam na komentarze i podpowiedzi . Jak widać praca rwie . A oto sklejone i pomalowane działo . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid xd Napisano 4 Października 2009 Share Napisano 4 Października 2009 Najbardziej co mi się podoba to te obtarcia. Dobrze Ci idzie. Nie poddawaj się i walcz do końca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 4 Października 2009 Share Napisano 4 Października 2009 Najbardziej co mi się podoba To mi się akurat najmniej podoba. Jak widzę, nadal nie usunąłeś szwu na lufie pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafik1213 Napisano 4 Października 2009 Autor Share Napisano 4 Października 2009 Przejechałem parę razy papierem ściernym po lufie. Przepraszam ze post pod postem ale prace poszły znacznie do przodu . Zacząłem sklejać kadłub zaszpachlowałem szpachlom akrylowa wamodu szpary . Oto fotki Wnętrze. Spachla akrylowa . Pokrywa silnika . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid xd Napisano 4 Października 2009 Share Napisano 4 Października 2009 Dobrze Ci idzie. Pędzisz jak burza,a nawet jeszcze szybciej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafik1213 Napisano 5 Października 2009 Autor Share Napisano 5 Października 2009 Cześć to co dzisiaj skleiłem i pomalowałem cały to kadłub zacząłem też robić podwozie . Czekam na komentarze i podpowiedzi trochę krytyki . Czas na fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzikichomik Napisano 5 Października 2009 Share Napisano 5 Października 2009 Dobrze Ci idzie. Pędzisz jak burza,a nawet jeszcze szybciej. Za grubo kładziesz farbę, mocniej rozcieńcz! Poczytaj dokładniej o technice "suchego pędzla" bo za dużo jednak farby jednak pozostaje ci na pędzlu, postaraj się bardziej go wycierać, bo obtarcia wyglądają tak jakby ktoś przejechał na chama flexą po całym pojeździe... Do kreta z tym flakiem i od nowa lakierka, bardziej rozcieńczona farba, kilka warstw, bardziej suchy pędzel i będzie wyglądać lepiej. P.S. Cały model też lepiej wykompać w kreciku bo widać mazy od pędzla, farba za gęsta i starasz się na siłe jednym położeniem zakryć wszystko. Poczytaj nt. malowania pędzelkami. Jak to poprawisz to modelik będzie super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi