Mirek66 Napisano 22 Listopada 2009 Share Napisano 22 Listopada 2009 Sorki Barthass że nie na temat twojego modelu zbieram powoli dodatki do swojej merkavy z Acadeemy i mam pytanie do kolegów czy są jakieś blaszki do tego modelu ? jeśli tak to czyje i gdzie można je zakupić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 22 Listopada 2009 Autor Share Napisano 22 Listopada 2009 Sorki Barthass że nie na temat twojego modelu Wszystko co dotyczy Merkawy jest tu mile widziane mam pytanie do kolegów czy są jakieś blaszki do tego modelu ? jeśli tak to czyje i gdzie można je zakupić ? Ostatnio Voyager wypuścił bardzo ciekawy zestaw, można go nabyć w Jadarze np. http://www.jadarhobby.pl/voyager-pe35273-merkava-zestaw-podstawowy-p-17960.html Lub poczekać na Eduarda: http://www.perthmilitarymodelling.com/newkitnews/eduard.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał Kobiela Napisano 22 Listopada 2009 Share Napisano 22 Listopada 2009 Lub poczekać na Eduarda: http://www.perthmilitarymodelling.com/newkitnews/eduard.htm Po co czekać . W Martoli już jest. http://www.martola.com.pl/pl141/produkty30279/merkava_mk_iv_armour_shields http://www.martola.com.pl/pl141/produkty30278/merkava_mk_iv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 22 Listopada 2009 Share Napisano 22 Listopada 2009 Dzięki koledzy cenowo Voyager tylko opis bardzo czytelna instrukcja mnie rozśmieszyła gdyż teraz składam kotka z blaszkami tej firmy i więcej czasu zajmuje mi znalezienie tej części niż jej zmontowanie Jeszcze raz dzięki Mirek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 8 Grudnia 2009 Share Napisano 8 Grudnia 2009 Coś jakby zamarło czy jak bo postępów brak ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 8 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 8 Grudnia 2009 Postępy są, ale z braku czasu bardzo małe niestety więc fotek na razie nie robiłem bo za dużo się nie zmieniło, w weekend na pewno coś jeszcze podziałam, i obfotografuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 8 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 8 Grudnia 2009 Edit A jednak na szybko pokażę co udało mi sie zrobić ;) Na początek trochę pomajstrowałem przy wieży: Przykleiłem też pierwszy segment bocznych ekranów, oraz, jako że robię wersją z modyfikacjami do walki w mieście dodałem tez skrajniki na każdym rogu pojazdu, co by wojakom łatwiej się manewrowało A tak wygląda na razie całość ( gąsienica trochę wisi z tyłu, z racji, że jeszcze nie zamontowałem jednego z kół podtrzymujących) : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 8 Grudnia 2009 Share Napisano 8 Grudnia 2009 Od razu lepiej przeglądając fotki zastanawiałem się co to jest a to skrajniki jak w Panterze ,działaj dalej będę zaglądał . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 8 Grudnia 2009 Share Napisano 8 Grudnia 2009 Kurde... Barthass, powiedz mi jak u Ciebie było z gąsienicami od Friula?? Ja swoich nie mogłem założyć na koła napędzające (te z zestawu).. Tak jakby miały za dużą średnicę.. U Ciebie leżą widzę ok. Na szczęście poratowałem się oryginałami z Academy -trzeba je było tylko trochę poszerzyć. ;) Lipa, bo się nastawiłem na koła od Friula. P.S. O co chodzi z tymi skrajnikami?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
93mati Napisano 8 Grudnia 2009 Share Napisano 8 Grudnia 2009 a to skrajniki jak w Panterze To są raczej anteny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 8 Grudnia 2009 Share Napisano 8 Grudnia 2009 Mi też wydawało się że to anteny . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 8 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 8 Grudnia 2009 To są raczej anteny To są skrajniki ( z wiarygodnych źródeł wiem, ze to skrajniki, po za tym na tej stronce też wspominają o tym: http://defense-update.com/products/m/merkava-lic.htm ( tzw. marking poles) ) Kurde... Barthass, powiedz mi jak u Ciebie było z gąsienicami od Friula?? Ja swoich nie mogłem założyć na koła napędzające (te z zestawu).. Tak jakby miały za dużą średnicę.. U Ciebie leżą widzę ok. Ja ze swoimi nie miałem najmniejszych problemów, może trafiłeś akurat na jakiś felerny zestaw? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 8 Grudnia 2009 Share Napisano 8 Grudnia 2009 No kurde chyba tak.. Najważniejsze, że jakoś z tego wybrnąłem. Czekam na dalszą relację z budowy Twojego RYDWANU. Ja do swojego powrócę też pewnie dopiero w weekend. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 4 Stycznia 2010 Share Napisano 4 Stycznia 2010 Co nie pogonie to stoi w miejscu jak zamurowany . Zamarzł czy jak ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 4 Stycznia 2010 Share Napisano 4 Stycznia 2010 No właśnie, właśnie -weekend minął, a my wciąż czekamy. Mnie męczy jeszcze oczekiwanie na zestaw Legenda z konwersją LIC do mojej Merkavy. Ech... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 4 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2010 Oj, moja bardzo wielka wina Obiecuję, że jutro bądź w środę wrzucę fotki z postępów (a postępy są, i jak dla mnie to nawet duże ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 5 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 5 Stycznia 2010 Oto obiecane fotki ( tak wiem, słabe: ) ) ale robione w pośpiechu, a i moje umiejętności fotografowania mierne. Zająłem się głównie wieżą, jest już prawie gotowa, oprócz tego popracowałem trochę przy kadłubie. Budowa zbliża się do końca- jeszcze tylko zmontować oryginalne części, dorobić samodzielnie detale, powierzchnię antypoślizgową, no i malowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 5 Stycznia 2010 Share Napisano 5 Stycznia 2010 Nie no kurde prawie fajrant ale bez pośpiechu bo szkoda maszyny Czekam na dalsze postępy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 5 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 5 Stycznia 2010 ale bez pośpiechu bo szkoda maszyny O to się Mirku nie bój, pośpiech nie jest moją mocną stroną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 6 Stycznia 2010 Share Napisano 6 Stycznia 2010 No postęp jest faktycznie konkretny. Super te fartuchy wyglądają. Ale jak tak się dokładnie przypatrzyłem, to mnie trochę trząść zaczęło. Spojrzałem na swoją Merkavę i... Barthass, możesz zmierzyć u siebie odległości między osadzeniem poszczególnych wahaczy i średnicę kół jezdnych?? Kurde albo mam zwidy, albo Legend i Academy "troszkę" się różnią w tej kwestii. Poza tym wydaje mi się, że Twój Rydwan jakoś niżej siedzi. U mnie gąsienica między kołem napędzającym, a pierwszym jezdnym układa się pod kątem około 45 stopni. U Ciebie wygląda to bardziej na 30... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 6 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 6 Stycznia 2010 Kurde albo mam zwidy, albo Legend i Academy "troszkę" się różnią w tej kwestii. Poza tym wydaje mi się, że Twój Rydwan jakoś niżej siedzi. U mnie gąsienica między kołem napędzającym, a pierwszym jezdnym układa się pod kątem około 45 stopni. U Ciebie wygląda to bardziej na 30... Ano siedzi, bo niestety friule nie są napięte- tak jak jest teraz jest za luźno, a jak zdejmę jedno ogniwo, to nie zepnę końców razem... Pod sam koniec budowy naciągnę gąskę i przykleje do koła napinającego- zwis zostanie na górze, pod fartuchami. Co do wahaczy i kół, przy najbliższej wolnej chwili zmierzę. W oryginale to wygląda tak ( wygląda na to, ze u mnie jest identycznie): Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 6 Stycznia 2010 Share Napisano 6 Stycznia 2010 No właśnie u Ciebie jest, a u mnie nie (nie mam Ci tego za złe, żeby nie było). Wniosek zatem jest prosty -Academy zrobiło najprawdopodobniej za duże koła.. Potwierdzą to jeszcze pomiary, ale póki co nie wygląda to ciekawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 9 Lutego 2010 Autor Share Napisano 9 Lutego 2010 W końcu dokopałem się do mojego wątku ;) Oto parę fotek zrobionych na szybko, co by pokazać, ze temat nie umarł. W sumie zrobiłem niewiele, ale przy żywicy szybkość nie wskazana W sumie to pozostały już tylko detale, powierzchnia antypoślizgowa, no i malowanie: A tu fotka grupowa ( Merkawa, HAPC Achzarit) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 9 Lutego 2010 Share Napisano 9 Lutego 2010 Dobrze że się ruszyło widzę że ludki z Academy . Jakim kolorem malowałeś Achzarita ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 9 Lutego 2010 Autor Share Napisano 9 Lutego 2010 Jakim kolorem malowałeś Achzarita ? To było dawno, kiedy jeszcze dokumentację zdjęciową miałem mierną, teraz nie pomalowałbym go na taki kolor, była to mieszanka Vallejo Medium Sea Grey i Tank Green. Tu galeria dla ciekawskich : viewtopic.php?t=9743 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi